Ο Bernie Sanders διασκεδάζει με τα memes

Παράλληλα όμως κάνει και κάτι σπουδαίο με αυτά.

Γράφει: Esquire Editors 25 Ιανουαρίου 2021

Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος έκλεψε την παράσταση κατά την ορκωμοσία του προέδρου Τζο Μπάιντεν χάρη στην ασυνήθιστη αμφίεσή του και το σκυθρωπό ύφος του, πίσω από τη μάσκα προστασίας, δήλωσε σήμερα ικανοποιημένος γιατί αυτή ακριβώς η εικόνα του μπορεί να βοηθήσει να συγκεντρωθούν εκατομμύρια δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η φωτογραφία του Σάντερς με τα χοντρά, πλεχτά γάντια και το χακί μπουφάν, που αψηφούσε κάθε ενδυματολογικό κώδικα έγινε viral στο διαδίκτυο. Στα μιμίδιά της, αγγίζει με τα γάντια του το χέρι του Θεού στην περίφημη τοιχογραφία του Μιχαήλ Αγγέλου στην Καπέλα Σιξτίνα, βοηθά την Ντέμι Μουρ να πλάσει ένα αγγείο με τον πηλό της στην ταινία "Αόρατος Εραστής" ή συμμετέχει στη Διάσκεψη της Γιάλτας, στο πλάι του Ουίνστον Τσόρτσιλ του Φράνκλιν Ρούζβελτ και του Ιωσήφ Στάλιν.

Όταν ρωτήθηκε από το CNN -όπως αναφέρετεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ- αν διασκεδάζει με τα μιμίδιά του όσο και ο υπόλοιπος κόσμος, ο 79χρονος γερουσιαστής, κάνοντας μια γκριμάτσα, απάντησε ότι χαίρεται επειδή τα πλεχτά γάντια, η μάσκα του και το βλοσυρό βλέμμα του θα μπορούσαν να μετατραπούν σε χρυσάφι για τους Αμερικανούς που έχουν ανάγκη. "Όχι μόνο διασκεδάζουμε αλλά αυτό που κάνουμε εδώ στο Βερμόντ είναι ότι θα πουλάμε σε όλη τη χώρα πουλόβερ και μπλουζάκια και όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, ελπίζω γύρω στα δύο εκατομμύρια δολάρια, θα πάνε σε προγράμματα όπως το Meals on Wheels (σ.σ. "Γεύματα σε τροχούς") που παρέχουν φαγητό σε ηλικιωμένους με χαμηλό εισόδημα", είπε.

"Επομένως, φαίνεται ότι είναι κάτι καλό, όχι μόνο κάτι αστείο", πρόσθεσε.

Η δασκάλα Τζεν Έλις ανέφερε στο Twitter ότι έπλεξε τα γάντια χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο μαλλί από παλιά πουλόβερ και τα δώρισε στον Σάντερς πριν από δύο χρόνια. Ο γερουσιαστής ξεχώρισε στην ορκωμοσία, όχι μόνο για τα γάντια του αλλά και για το μπουφάν που φορούσε και τον μεγάλο, κίτρινο φάκελο που κρατούσε.

"Είμαι σίγουρος ότι ο γερουσιαστής Σάντερς θα φορούσε ακριβώς τα ίδια ακόμη και αν ήταν η δική του ορκωμοσία", σχολίασε ένας χρήστης του Twitter.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Κίνα επενδύει δισεκατομμύρια σε μικροτσίπ. Αλλά γιατί;

Οι μαζικές επενδύσεις στην τεχνολογία των ημιαγωγών αποκαλύπτουν τις φιλοδοξίες της Κίνας σε μια ζωτικής σημασίας βιομηχανία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η κακοκαιρία Elias βούλιαξε ξανά τον Βόλο

Οι δρόμοι του Βόλου μετατράπηκαν σε χειμμάρους μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Μετά τον Daniel, η κακοκαιρία Elias

Οι περιοχές που θα πληγούν τις επόμενες ώρες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ για την εκλογή Κασσελάκη

Πώς υποδέχτηκαν τα ξένα ΜΜΕ την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εκλέχθηκε νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με 56,6%

Στις 12 μονάδες διαμορφώθηκε η διαφορά από την Έφη Αχτσιόγλου, η οποία τον συνεχάρη τηλεφωνικά.