Τραγωδία δίχως τέλος στο Αφγανιστάν

Το αεροδρόμιο της Καμπούλ εξελίσσεται σε τόπο μαρτυρίου για πολλούς Αφγανούς που θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Γράφει: Esquire Editors 22 Αυγούστου 2021

Τραγικές σκηνές εκτυλίσσονται για 6η ημέρα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου έχουν συρρεύσει χιλιάδες Αφγανοί που προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα, η οποία έχει περάσει στον έλεγχο των Ταλιμπάν.

Ενώ η αμερικανική πρεσβεία έχει καλέσει τους Αμερικανούς πολίτες να μην πλησιάζουν στο αεροδρόμιο, χιλιάδες είναι οι ντόπιοι που παρακαλάνε τους στρατιώτες να τους απομακρύνουν. Τα πλήθη είναι ανεξέλεγκτα, με αποτέλεσμα κόσμος να ποδοπατείται και να βρίσκει τραγικό θάνατο.

Διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι μόνο το Σάββατο 4 άτομα σκοτώθηκαν στο αεροδρόμιο, ενώ γυναίκες και παιδιά δέχονταν τις πρώτες βοήθειες από τους παρευρισκόμενους στρατιώτες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το βίντεο που μετέδωσε το Skys News δείχνει σκληρές εικόνες, με ενήλικες και μικρά παιδιά να ζητούν βοήθεια από τους στρατιώτες. Λίγες στιγμές πριν, χιλιάδες, προσπαθώντας να βρουν διέξοδο, κατέληξαν να ποδοπατήσουν συμπολίτες τους. Στο βίντεο οι στρατιώτες φαίνεται να σκεπάζουν με σεντόνια πτώματα ανθρώπων.

Η συνέχεια στο TheToc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Οι πρωτιές στις δημοσκοπήσεις των Ευρωεκλογών

Όσα παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Opinion Poll.

'Ξέρουμε πότε θα έρθει η επόμενη πανδημία', λένε οι επιστήμονες

Σημαντική πλειοψηφία εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασθενειών προβλέπει την επόμενη πανδημία.

Γραφει Παυλος Κρουστης