Το γαλάζιο τέλος του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

Οι ακραίες απόψεις προκάλεσαν την οργή όλων. Και μοιραία -όσο και δικαιoλογημένα- ήρθε η διαγραφή.

Γράφει: Esquire Editors 06 Οκτωβρίου 2021

Μόλις 20 ημέρες άντεξε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος από την "κίτρινη" κάρτα που του έδειξε το Μαξίμου όταν είχε δημοσιοποιήσει λίστα με τα ονόματα μικρών προσφυγόπουλων που πηγαίνουν σε νηπιαγωγείο της Αθήνας.

Ο βουλευτής δεν πτοήθηκε από την κυβερνητική προειδοποίηση και από το βήμα της Βουλής έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει πως οι κομμουνιστές είναι πιο επικίνδυνοι από τους Τούρκους με τον πρωθυπουργό να τον θέτει με συνοπτικές διαδικασίες εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Στο Μαξίμου αλλά και στα "γαλάζια" έδρανα της Βουλής επικρατούσε οργή, τόσο για τις ακραίες απόψεις που εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, όσο και για το γεγονός ότι άλλαξε την ατζέντα δίνοντας πάτημα στον ΣΥΡΙΖΑ να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει για την αρνητική του στάση απέναντι στην ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία.

Το παρασκήνιο της διαγραφής

Ο πρωθυπουργός την ώρα του "θερμού" επεισοδίου στη Βουλή ήταν στην Σλοβακία και μετείχε στο δείπνο του ΕΛΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πληροφορήθηκε άμεσα τα όσα συνέβησαν, ζήτησε να του στείλουν το επίμαχο απόσπασμα και έδωσε εντολή για την διαγραφή του βουλευτή. "Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χτίζει την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Και αυτή δεν μπορεί να χτιστεί με τοξικότητα και συνθήματα που παραπέμπουν σε ταραγμένες εποχές, από όπου και αν προέρχονται", τόνιζαν κυβερνητικές πηγές.

Το τετ α τετ Δένδια – Μπογδάνου

Η έκρηξη του Νίκου Δένδια εναντίον του Κωνσταντίνου Μπογδάνου αιφνιδίασε ακόμα και τον ίδιο τον βουλευτή που μόλις είχε ολοκληρώσει το αντικομμουνιστικό του παραλήρημα, γυρνώντας την χώρα σε άλλες εποχές.

"Η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη, είναι πάντοτε απαράδεκτη, διαχρονικά απαράδεκτη. Η κατάθεση στεφάνου από την Χρυσή Αυγή στο αίμα νεκρών για την δημοκρατία, είναι επίσης απαράδεκτη. Είναι ώρα να σοβαρευτούμε, διότι η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή και όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ, δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα, τέτοια προσπάθεια, για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι", τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Λίγη ώρα αργότερα οι δύο άντρες συναντήθηκαν στο διάδρομο της Βουλής με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο να ζητά ουσιαστικά τον λόγο από τον Νίκο Δένδια. "Τι είναι αυτά τα πράγματα κύριε υπουργέ", φέρεται να του είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής με τον υπουργό Εξωτερικών να του απαντά, σύμφωνα με πληροφορίες: "Όχι Κωνσταντίνε, δεν λέγονται αυτά".

Η συνέχεια στο Thetoc.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.