Τα μεγαλύτερα προεδρικά σκάνδαλα στις ΗΠΑ

Εξωσυζυγικές σχέσεις, μυστικές συμφωνίες και οικονομικές διαφθορές είναι μερικές μόνο περιπτώσεις ευτελισμού του ανώτατου πολιτικού αξιώματος της Αμερικής.

Γράφει: Esquire Editors 12 Μαρτίου 2022

Είναι απόλυτα σαφές ότι η ανάληψη του ανώτατου πολιτικού αξιώματος συνεπάγεται με την αποδοχή τεράστιων ευθυνών και σκληρής δουλειάς, με ελάχιστους ικανούς ανθρώπους να αναλαμβάνουν την πρόκληση. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το πολιτικό σύστημα της Αμερικής, όπου ο Προέδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, φέρει αυτόματα και το προσωνύμιο "Πλανητάρχης" καθώς ηγείται της μοναδικής σύγχρονης παγκόσμιας υπερδύναμης. Από την εν λόγω θέση έχουν περάσει περισσότερα από 40 άτομα, με την κάθε κυβέρνηση να ξεχωρίζει για τα δικά της μεγαλύτερα ή μικρότερα πολιτικά σκάνδαλα.

Εξωσυζυγικές σχέσεις, μυστικές συμφωνίες και οικονομικές διαφθορές είναι μερικά μόνο περιστατικά ευτελισμού της εκτελεστικής εξουσίας με πρωταγωνιστές δημοφιλείς Προέδρους των ΗΠΑ. Γιατί ποιος μπορεί να ξεχάσει το ερωτικό σκάνδαλο Lewinsky, που οδήγησε τον Bill Clinton στην παραλίγο παραίτηση του ή ποιος δεν θυμάται την κατακραυγή που υπέστη ο George Bush μετά τον τυφώνα Κατρίνα;

Η συνέχεια στο Madamefigaro.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".

Οι celebrities των Ευρωεκλογών

Εκτός από τους... συνήθεις υπόπτους πολιτικούς, πολλοί είναι και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που έρχονται από τον κόσμο της showbiz.

Τα 'σημάδια' στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη 'μίλησαν' για το μέλλον του

"Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος".

Mehmet Haberal ή αλλιώς, ο γιατρός από την Τουρκία που θα γίνει δεκτός στην Ακαδημία Αθηνών

Το βιογραφικό του και μόνο, η σπουδαία του συμβολή στην ιατρική επιστήμη στην Τουρκία θα δικαιολογούσε την τιμητική διάκριση αλλά, δεν είναι μόνο αυτό που έχει σημασία.