To σχέδιο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας έμοιαζε τέλειο στη θεωρία

Ένα άρθρο της Washington Post αποκαλύπτει το ρωσικό σχέδιο του πολέμου στην Ουκρανία που δεν πέτυχε στην πράξη.

Ο πολιτικός συντάκτης του αμερικάνικου Esquire Charles P. Pierce μας θυμίζει ποιο υπήρξε το ιστορικό του πολέμου στην Ουκρανία. Χρησιμοποιώντας ως πηγή ένα αποκαλυπτικό άρθρο της Washington Post αναφέρει ότι, επί μήνες, οι αξιωματούχοι του Joe Biden παρακολουθούσαν τον Vladimir Putin να συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες, τανκς και πυραύλους κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας με την Ουκρανία μέχρι που, το περασμένο καλοκαίρι, ο Jake Sullivan, Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών, εντόπισε αυξημένη ένταση ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία και συγκάλεσε συνεδρίαση με τους αξιωματούχους του όταν σταμάτησε να είναι αβέβαιος σχετικά με τους σκοπούς της Ρωσίας και άρχισε να ανησυχεί σχετικά με την πιθανότητα μίας πολεμικής σύρραξης.

To σχέδιο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας έμοιαζε τέλειο στη θεωρίαGetty Images

Η ενημέρωση του Biden

Οι αξιωματούχοι κατέληξαν ότι όλα τα δεδομένα που είχαν στη διάθεσή τους έδειχναν ότι επέκειτο μία μεγάλων διαστάσεων επίθεση κι έτσι ενημέρωσαν τον Biden. Οι λεπτομέρειες, δε, που είχαν στη διάθεσή τους σχετικά με τη ρωσική εκστρατεία ήταν -αναμενόμενο και παρ' όλα αυτά τρομακτικό- αναλυτικές, καθώς επρόκειτο για ένα πλήρως μελετημένο σχέδιο.

> Διάβασε ακόμα: Ειδικά εκπαιδευμένα δελφίνια στον πόλεμο της Ουκρανίας

Το ρωσικό σχέδιο

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών, οι Ρώσοι θα εισέβαλαν στην Ουκρανία από τον βορρά, σε κάθε πλευρά του Κιέβου. Μία δύναμη μάχης θα κινείτο ανατολικά της πρωτεύουσας μέσω της πόλης Τσερνίχιβ, ενώ μία άλλη θα πλεύριζε το Κίεβο από τα δυτικά. Η επίθεση θα γινόταν τον χειμώνα -όπως και έγινε- όταν το έδαφος θα ήταν πιο πρόσφορο για το πέρασμα των τανκς. Τα ρωσικά στρατεύματα, σχηματίζοντας μια τανάλια γύρω από την πρωτεύουσα, σχεδίαζαν να ρίξουν το Κίεβο μέσα σε τρεις με τέσσερις ημέρες.

Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις θα εντόπιζαν και θα απομάκρυναν τον πρόεδρο Volodymyr Zelensky, σκοτώνοντάς τον αν το έκριναν απαραίτητο, και θα εγκαθιστούσαν μια κυβέρνηση-μαριονέτα, φιλικά προσκείμενη προς το Κρεμλίνο.

Ξεχωριστά, ρωσικές δυνάμεις θα εισέβαλαν στη χώρα από τα ανατολικά και θα διέσχιζαν την κεντρική Ουκρανία έως τον ποταμό Δνείπερο, ενώ στρατεύματα από την Κριμαία θα καταλάμβαναν τη νοτιοανατολική ακτή. Αυτές οι επιχειρήσεις, σύμφωνα με τις προβλέψεις των ρωσικών σχεδίων, θα ολοκληρώνονταν μέσα σε αρκετές εβδομάδες.

> Διάβασε ακόμα: Μήπως συνηθίσαμε τον πόλεμο στην Ουκρανία;

Μετά από μία παύση για ανασύνταξη και επανεξοπλισμό, στη συνέχεια θα μετακινούνταν προς τα δυτικά και θα τελείωναν όλη τη δουλειά. Τόσο απλά.

Από: Esquire US

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.