Όλα όσα γνωρίζουμε για τη Liz Truss

Η τρίτη γυναίκα Πρωθυπουργός στην ιστορία της Βρετανίας και όλα όσα πιστεύει.

Γράφει: Esquire Editors 05 Σεπτεμβρίου 2022

Δύο μήνες μετά την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον και εν μέσω κρίσης κόστους ζωής, σήμερα έφτασε το τέλος μιας μακράς κούρσας για την εξουσία. Η Liz Truss αναδείχθηκε νέα αρχηγός του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος και πρωθυπουργός της Βρετανίας, με 81.326 ψήφους έναντι 60.399 του αντιπάλου του, Rishi Sunak.

Η 47χρονη Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών, που παρέμεινε πιστή μέχρι το τέλος στον Boris Johnson όταν άρχισαν οι παραιτήσεις στην κυβέρνησή του στις αρχές Ιουλίου, έγινε η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας- η τέταρτη μετά το δημοψήφισμα για το Brexit το 2016.

Η Liz Truss είναι επίσης η τρίτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας, μετά τη Margaret Thatcher και την Teresa May. H νέα ένοικος της Downing Street αναλαμβάνει καθήκοντα σε ένα εκρηκτικό οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο: ο πληθωρισμός ξεπερνά το 10% και αναμένεται να αυξηθεί, ενώ η κατακόρυφη άνοδος των τιμών της ενέργειας απειλεί τις οικογένειες, τα σχολεία, της επιχειρήσεις και τα νοσοκομεία.

Μαζικές μειώσεις φόρων, πόλεμος στα συνδικάτα

Η Liz Truss προσέλκυσε τους ψηφοφόρους υποσχόμενη μαζικές μειώσεις φόρων και υιοθετώντας ένα πολύ σκληρό τόνο απέναντι στα συνδικάτα. Μιλώντας χθες στο BBC, διαβεβαίωσε ότι, αν εκλεγεί πρωθυπουργός, θα δράσει "ήδη από την πρώτη εβδομάδα" για να βοηθήσει τους Βρετανούς να αντιμετωπίσουν το κόστος της ενέργειας, τονίζοντας ότι "μέσα σε ένα μήνα" θα παρουσιάσει ένα σχέδιο οικονομικής μεταρρύθμισης για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Η Liz Truss θεωρείται η αγαπημένη μεταξύ των μελών του Συντηρητικού κόμματος και συχνά πυκνά βρίσκεται στην κορυφή των σχετικών δημοσκοπήσεων, ενώ όπως υποστηρίζουν όσοι την παρακολουθούν από κοντά, φροντίζει πολύ προσεκτικά τη δημόσια εικόνα της. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι πολύ πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, φωτογραφήθηκε πάνω σε ένα τανκ στην βρετανική βάση στην Εσθονία. Το γραφείο της υποστήριζε ότι αυτό ήταν ένα μήνυμα προς στον Vladunur Putin ότι η Βρετανία θα κάνει ότι μπορεί για να προστατέψει την Ουκρανία.

Η συνέχεια στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Κομισιόν εξετάζει την απαγόρευση του TikTok Lite

Η TikTok έχει πλέον προθεσμία έως τις 23 Απριλίου για να υποβάλει την έκθεση αξιολόγησης κινδύνου στην Επιτροπή.

Ο δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος κλιμακώνεται ταχύτερα από τον πρώτο

Ποιες είναι όμως οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ του Πρώτου και του Δεύτερου Ψυχρού Πολέμου;

O Στέφανος Κασσελάκης μιλά για τη σχέση του με τη θρησκεία

″Δεν έχουν συνηθίσει από έναν πολιτικό να είναι αυθεντικός και ειλικρινής και ρομαντικός κλπ.", λέει ο κ. Κασσελάκης.

Ο 'εφιάλτης' της Tesla

Αν τα πράγματα για την Tesla είναι τόσο άσχημα, γιατί η αποτίμηση παραμένει τόσο υψηλή;

To φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος τίμησε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Γης με την δεντροφύτευση 2.000 καρποφόρων δέντρων σε βόρεια Εύβοια & Μάνη

Η Παγκόσμια Ημέρα Γης στις 22 Απριλίου αποτελεί μια ημέρα αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος, μια ευκαιρία να εμπνευστούμε, να δράσουμε και να αφήσουμε το θετικό μας αποτύπωμα στον πλανήτη.

Η ρωσική προπαγάνδα κατά της Ουκρανίας χρησιμοποιεί AI

Οι προσπάθειες ρωσικής επιρροής έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στο να στρέψουν την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ κατά της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ.