Ο Joe Biden θα είναι και πάλι υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ

O Joe Biden στα 80 του ανακοίνωσε ότι θέλει να ανανεώσει τη θητεία του στο Λευκό Οίκο.

Γράφει: Esquire Editors 25 Απριλίου 2023

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Joe Biden, ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά του για να διεκδικήσει δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο στις εκλογές που θα διεξαχθούν το 2024.

Η επίσημη έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας έγινε με τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στην ιστοσελίδα του Joe Biden.

"Για κάθε γενιά έρχεται μια στιγμή που έπρεπε να υπερασπιστεί τη δημοκρατία"

"Για κάθε γενιά έρχεται μια στιγμή που έπρεπε να υπερασπιστεί τη δημοκρατία. Να υπερασπιστούν τις θεμελιώδεις ελευθερίες. Πιστεύω ότι αυτή είναι η δική μας στιγμή. Γι' αυτό είμαι υποψήφιος για επανεκλογή ως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ελα μαζί μας. Ας κάνουμε τη δουλειά", γράφει στο σύντομο κείμενο που συνοδεύει την ανάρτησή του.

Πρόκειται για ένα μοντάζ πλάνων από γεγονότα που συγκλόνισαν τις ΗΠΑ την τελευταία τετραετία: η εισβολή στο Καπιτώλιο, οι μαζικές κινητοποιήσεις κατά της απαγόρευσης των αμβλώσεων, ενώ στη συνέχεια βλέπουμε τον Joe Biden να μιλά για την ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Kamala Harris αλλά και σύζυγός του, Gill Biden, εμφανίζονται στο βίντεο. Δεκάδες Αμερικανοί με τους οποίους έχει συναντηθεί ο Biden κατά τη διάρκεια της θητείας του, θα δουν το πρόσωπό τους στο πρώτο επίσημο βίντεο της προεκλογικής του εκστρατείας.

"Δεν είναι καιρός για εφησυχασμό" είναι μία χαρακτηριστική αποστροφή του Joe Biden στο βίντεο. Υποψήφια για τη θέση της αντιπροέδρου που κατέχει από το 2020, θα είναι και πάλι η Kamala Harris.

Δημοσκόπηση πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του

Περίπου οι μισοί Αμερικανοί που δηλώνουν ότι ψηφίζουν το Δημοκρατικό Κόμμα, απάντησαν σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos που έγινε πριν την επίσημη ανακοίνωση, ότι ο Πρόεδρος Joe Biden δεν πρέπει να επιδιώξει την επανεκλογή του το επόμενο έτος και ότι είναι πολύ μεγάλος για να είναι υποψήφιος.

Η τριήμερη δημοσκόπηση που διεξήχθη σε εθνικό επίπεδο και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, μια ημέρα πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή, έδειξε ότι η αμερικανική κοινή γνώμη δεν ενθουσιάζεται από την προοπτική μιας ρεβάνς μεταξύ του Biden και του προκατόχου του και σημερινού κορυφαίου Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του, Donald Trump. Περίπου τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δεν ήθελαν ούτε καν να θέσει υποψηφιότητα ξανά για το 2024.

Ωστόσο, στο ερώτημα ποιον θα ψήφιζαν αν τελικά ήταν και οι δύο υποψήφιοι, ο Joe Biden φαίνεται να νικάει τον Trump με 5 μονάδες διαφορά. Το 43% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ψήφιζε τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ και το 38%, τον πρώην.

Νικητής εμφανίζεται ο Biden και στην υποθετική μονομαχία με τον κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει 43% ενώ ο DeSantis 34%, 4 μονάδες κάτω από τον Trump.

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.