Επικός Andy Serkis, μεταμορφώνεται σε Gollum Τheresa May

"Μy precious Brexit".

Γράφει: Γιώργος Ρομπόλας 11 Δεκεμβρίου 2018

Το Gollum είναι ξανά μαζί μας. Ο Andy Serkis φρόντισε για αυτό όταν αποφάσισε να αναστήσει τον θρυλικό χαρακτήρα από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, την Κυριακή που μας πέρασε, για τις ανάγκες ενός σκετς που έκανε φύλλο και φτερό την Theresa May αναφορικά με τον χειρισμό της στο θέμα του Brexit.

Το βίντεο προβλήθηκε σε σελίδα του facebook με τίτλο WΕ WANTS IT κι αποτελεί μέρος μίας καμπάνιας που ζητά να ψηφίσουν οι πολίτες ξανά σχετικά με το φλέγον ζήτημα. Τι ακριβώς όμως συμβαίνει στα 180 δευτερόλεπτα της παρωδίας;

Σε ένα μικρό ρεσιτάλ του Serkis, η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας εμφανώς αλλαγμένη σε Gollum προσπαθεί να βρει μία λύση ανάμεσα στις δύο φωνές που μιλούν στο κεφάλι της. Από τη μία πλευρά το Gollum, το τέρας, που της βάζει λόγια ενάντια σε όσους θέλουν να μείνουν στην Ευρώπη και από την άλλη ο Smeagol, ο οποίος προσπαθεί να της εξηγήσει ότι ο κόσμος έχει το δικαίωμα να ψηφίσει ξανά αναφορικά με το Brexit. Σε κάθε περίπτωση πάντως, πέρα από την καρικατούρα της May που θα αφήσει εποχή, ο ηθοποιός καταφέρνει να περιγράψει με τα πιο αδρά χρώματα το διχαστικό κλίμα που επικρατεί στο νησί παίρνοντας παράλληλα και μία σαφή θέση για το ζήτημα.

Άλλωστε δεν είναι μόνο οι ψηφοφόροι που έχουν μοιραστεί στη μέση αλλά και το κόμμα των συντηρητικών με αποτέλεσμα η Theresa May να βρίσκεται μεταξύ σφύρα κι άκμονος. Ο καιρός θα δείξει αν θα τα καταφέρει, το κλίμα πάντως είναι σίγουρα δεινό απέναντι της αυτήν την στιγμή.

Σε άλλα, λιγότερα πολιτικά νέα τώρα, το βίντεο αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για το πόσο απαραίτητος είναι ο ηθοποιός για την τηλεοπτική σειρά του Lord of the Rings που ετοιμάζεται. Αφού κανείς δεν είπε ποτέ τη φράση "my precious" καλύτερα.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Οικονομία