Ο νέος καφές της Nespresso έρχεται από τα Νησιά Γκαλαπάγκος

Μία Limited Edition ποικιλία από ασυνήθιστη προέλευση καταρρίπτει τους κανόνες του καφέ.

Γράφει: Esquire Editors 03 Ιουλίου 2018

Γεννημένη στη Σάντα Κρουζ, ένα νησί που ανήκει στο αρχιπέλαγος Γκαλαπάγκος και έχει σχηματιστεί από εκρήξεις ηφαιστειακής λάβας, η Limited Edition ποικιλία της Nespresso, Galapagos Santa Cruz, είναι τόσο μοναδική όσο και η προέλευσή της.

Στον κόσμο του καφέ είναι γενικά αποδεκτό ότι όσο πιο μεγάλο είναι το υψόμετρο, τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα του καφέ. Ο καφές Santa Cruz έρχεται να αποτελέσει εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, αφού το φυτό του καλλιεργείται σε εξαιρετικά χαμηλό υψόμετρο. Το νησί Σάντα Κρουζ έχει σχηματιστεί από εκρήξεις ηφαιστειακής λάβας και διαθέτει πληθώρα θρεπτικών συστατικών στο ασυνήθιστο έδαφός του, που δεν μοιάζει με κανένα άλλο μέρος του κόσμου στο οποίο καλλιεργείται καφές.

Ο νέος καφές της Nespresso έρχεται από τα Νησιά Γκαλαπάγκος

Ο σπάνιος συνδυασμός ηλιοφάνειας, βροχής και ανάμικτων θερμοκρασιών της θάλασσας εκεί, κάνει τους καρπούς του καφέ να ωριμάζουν με πιο αργό ρυθμό και να αναπτύσσουν περισσότερα σάκχαρα, με αποτέλεσμα να προκύπτει ένα φλιτζάνι με έντονη πολυπλοκότητα γεύσεων.

Οι φυσικές συνθήκες του νησιού σε συνδυασμό με τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται από τους καλλιεργητές για τη συγκομιδή του καφέ τους εκεί, δίνουν έναν ολοκληρωμένο espresso με γεμάτο σώμα, ενώ το σταδιακό και μέτριας έντασης καβούρδισμα αναδεικνύει νότες γλυκών δημητριακών και μπισκότου.

καφες

ΒΑΣΙΚΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΦIΛ: Γλυκά δημητριακά

ΠΡΟΦΙΛ ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΥ: Γεμάτο, με κάποια πικράδα που θυμίζει κακάο και γεμάτο σώμα. Νότες καβουρδίσματος με γλυκά δημητριακά και μπισκότο.

Η ποικιλία Galapagos Santa Cruz θα διατίθεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα μέσω των Nespresso Boutiques, καθώς και μέσω παραγγελιών στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών Nespresso, online στο www.nespresso.com και μέσω της εφαρμογής Nespresso για κινητά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα