Ξέρουμε τι θα ήθελες να ρωτήσεις έναν υπάλληλο fast food

10 + 1 πράγματα που αποτελούν τα καλά κρυμμένα μυστικά της ένοχης απόλαυσης όλων.

Η απόλαυση του fast food για κάποιους είναι ηδονική, για άλλους ένοχη, για πολλούς βλαβερή για την υγεία και για τους εργένηδες σχεδόν καθημερινή (εκτός αν μένεις με τη μάνα σου). Σε κάθε περίπτωση, είναι απόλυτα ενσωματωμένη στην κουλτούρα του δυτικού τρόπου ζωής, με τις εταιρείες να σκέφτονται και να εφαρμόζουν πολιτικές για να προσελκύσουν πελάτες και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Κάποιες φορές όμως με τρόπους που δεν θα τους έλεγες και ενδεδειγμένους. Και το Bright Side σου τους αποκαλύπτει.

Σχεδόν όλα τα προϊόντα έχουν την ίδια γεύση

Οι αλυσίδες fast food γνωρίζουν ακριβώς ποια είναι εκείνη η γεύση που αρέσει στους περισσότερους ανθρώπους, γι αυτό και τα περισσότερα φαγητά τους σου αφήνουν σχεδόν την ίδια αίσθηση. Με αυτό τον τρόπο ικανοποιούν σχεδόν άμεσα τις επιθυμίες των πελατών τους.

Τα μπιφτέκια ψήνονται σε μια στιγμή

Στις μεγαλύτερες αλυσίδες το πιο απλό burger κάνει μόλις 30 δευτερόλεπτα για να ετοιμαστεί και ο λόγος είναι απλά δυο λέξεις: Κατεψυγμένο μπιφτέκι.

Το φαγητό είναι σχεδιασμένο για να το φας γρήγορα

Σύμφωνα με έρευνες, σε ένα εστιατόριο fast food καταπίνεις μια μπουκιά φαγητού αφού την μασήσεις 12 φορές. Ο μέσος όρος για οποιοδήποτε άλλο εστιατόριο ή το σπίτι σου είναι 15 φορές. Και όσο λιγότερο μασάς, τόσο λιγότερο ικανοποιημένος είσαι. Και όσο λιγότερο ικανοποιημένος είσαι, τόσο περισσότερο τρως.

Ο συνδυασμός χρωμάτων σου ανοίγει την όρεξη

Νόμιζες πως το κόκκινο και το κίτρινο έχουν επιλεγεί τυχαία από τις εταιρείες; Όχι βέβαια, και ο λόγος είναι πως συνδυάζονται άψογα. Τόσο που λειτουργούν παρακινητικά στο υποσυνείδητό σου και σε πείθουν τελικά να επισκεφτείς ένα fast food και να φας κάτι. Υπάρχει βέβαια και η "θεωρία κέτσαπ-μουστάρδας" όσον αφορά τον εν λόγω συνδυασμό.

Ο απώτερος στόχος είναι πάντα η πώληση

"Θέλετε και πατάτες κύριε;", "Θα επιθυμούσατε και κάποια έξτρα σος;" και μερικές ακόμη, είναι φράσεις που ακούς συχνά όταν έρχεται η ώρα να πληρώσεις. Και υπάρχει επιστημονική εξήγηση γι αυτό: Όταν κάτι έχει μικρό κόστος και σου προσφέρεται άμεσα μειώνει τις πιθανότητες άρνησης. Γι' αυτό και σύμφωνα με έρευνα το 85% των πελατών αγοράζουν κάτι παραπάνω την τελευταία στιγμή.

Τι συμβαίνει με το αναψυκτικό

Οι πελάτες ενστικτωδώς επιλέγουν σχεδόν πάντα το μεσαίο μέγεθος. Αυτό δεν έχει και τόση διαφορά από το να επιλέξουν το αμέσως πιο μεγάλο. Κι αυτό γιατί όσο πιο ευρύχωρο είναι το ποτήρι, τόσο περισσότερο πάγο χωράει.

Ξέρουμε τι θα ήθελες να ρωτήσεις έναν υπάλληλο fast food

Η ψευδαίσθηση του grill

Τα μπιφτέκια που καταναλώνονται στα fast food παρασκευάζονται σε εργοστάσιο και στη συνέχεια καταψύχονται. Πολλές αλυσίδες ωστόσο προσθέτουν ακόμη και άρωμα καπνού, πέρα από τις χαρακτηριστικές "γραμμές" που αφήνει η σχάρα, για να ενισχύσουν την αίσθηση του φρεσκοψημένου.

Οι σαλάτες δεν είναι η πιο υγιεινή επιλογή

Κάθε fast food έχει και την πιο light επιλογή του. Η οποία όμως δεν είναι και η πιο υγιεινή όσο κι αν θέλεις να το πιστέψεις λόγω πρόσθετων και συντηρητικών. Από τι αποτελείται το dressing ή η σος που συνοδεύει τη σαλάτα σου βέβαια παραμένει ακόμη ένα άλυτο μυστήριο.

Τα αυγά είναι "σιλικονάτα"

Τα αυγά σε μια αλυσίδα fast food είναι μια πραγματικά κακή ιδέα. Κι αυτό γιατί τα γεύματα με τη συγκεκριμένη τροφή περιέχουν και πραγματικό αυγό αλλά και ένα "premium μείγμα αυγών", που αποτελείται από γλυκερίνη, διμεθυλοπολυσιλοξάνιο (μια μορφή σιλικόνης) και το πρόσθετο τροφίμων E552. Καλύτερα να μαγειρέψεις αυγά στο σπίτι σου.

Γιατί η Coca Cola έχει άλλη γεύση

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως τα αναψυκτικά είναι πιο νόστιμα σε κάποιο fast food από αυτά που θα πάρεις από το σούπερ μάρκετ. Στην πραγματικότητα η γεύση τους είναι η ίδια, αλλά στα fast food αναμειγνύονται με νερό αμέσως πριν σερβιριστούν που τους προσδίδει μια αίσθηση φρεσκάδας.

Το φαγητό πρέπει να καταναλωθεί άμεσα

Τα γεύματα που παρασκευάζονται σε fast food πρέπει να καταναλωθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Οι τηγανητές πατάτες για παράδειγμα μένουν "φρέσκιες" το πολύ για 5 λεπτά και μετά η γεύση τους χάνεται. Μέχρι δηλαδή να φτάσεις στο σπίτι σου, το φαγητό θα έχει τελείως διαφορετική γεύση από αυτή που περίμενες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Από τους Πεύκους της Ρόδου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ένα εστιατόριο-διαμάντι σερβίρει για ένα βράδυ στη Γλυφάδα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.