Τι πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζεις για το κορυφαίο κρέας wagyu

Πώς θα παραγγείλεις σωστά ένα από τα καλύτερα μοσχάρια του πλανήτη.

Ας ξεκινήσουμε από τα πιο βασικά, σε περίπτωση που δεν τα γνωρίζεις. Τι ακριβώς είναι το wagyu: Πρόκειται για το ιαπωνικό μοσχάρι - άλλωστε Wa σημαίνει Ιαπωνικό και Gyu μοσχάρι.

Δεν πρόκειται ακριβώς μόνο για μια ράτσα αλλά 4 (Japanese Black, Japanese Brown, Japanese Polled και Japanese Shortborn), που ακολουθούν συγκεκριμένη διατροφή και ζουν σε ειδικές συνθήκες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το κρέας τους να διατρέχεται από λεπτές ίνες λίπους που λιώνουν όταν μαγειρεύεται και το καθιστούν τρομερά ζουμερό, τρυφερό και ασφαλώς νόστιμο.

Όλα αυτά το έχουν καταστήσει σαν ένα από τα εκλεκτότερα εδέσματα που μπορείς να παραγγείλεις σε ένα meat restaurant -προσοχή όμως καθώς δεν είναι λίγα τα εστιατόρια που ισχυρίζονται πως πωλούν wagyu αλλά σερβίρουν κάτι άλλο.

Πώς όμως θα το παραγγείλεις σωστά, ώστε να μεγιστοποιήσεις την απόλαυσή του. Σε αυτό θα σε βοηθήσουν οι συμβουλές του σεφ David Walzog, ο οποίος θεωρείται από τους ειδικότερους του "κλάδου".

Μαγειρεύεται αργά, σε χαμηλή φωτιά

Καταρχάς, μια μπριζόλα wagyu πρέπει να έχει τις ιδανικές διαστάσεις: περίπου 2 εκατοστά πάχος και 10 εκατοστά μήκος. Πρέπει να ψήνεται αργά και σε χαμηλή φωτιά για να "λιώσει" σωστά και το λίπος της να διανεμηθεί έτσι ώστε να χαρίσει τη μέγιστη γεύση.

Πάρτο medium

Τι πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζεις για το κορυφαίο κρέας wagyu

Οι περισσότεροι ρωτάνε πώς το προτείνει ο σεφ. Ο σεφ όμως (στην περίπτωσή μας ο Walzog) έχεις δύο εκδοχές επ' αυτού. Η πρώτη είναι πως ο καθένας οφείλει να παραγγείλει την μπριζόλα του όπως την προτιμά. Βέβαια, καραδοκεί πάντοτε ο κίνδυνος κάποιος άμπαλος να καταστρέψει ένα πραγματικά σπουδαίο κομμάτι κρέας. Η δεύτερη όμως, η ενδεδειγμένη, θέλει το wagyu μέτρια ψημένο. Ισχυροποιείται η γεύση του και είναι τέλεια η υφή του.

Μην χρησιμοποιήσεις καμιά σάλτσα

Αν πραγματικά θέλεις να νιώσεις την ποιότητα και τη γεύση του σε απόλυτο βαθμό, ξέχνα την συνηθισμένη "βούτα" σε οτιδήποτε υγρό. Αλάτι και πιπέρι είναι τα μόνα που χρειάζεται.

Συνόδευσέ το με ένα Cabernet ή Bordeaux

ΓΟΥΑΓΚΙΟΥ 1

Σύμφωνα πάντοτε με τον Walzog κάποιο κρασί από τα παραπάνω θα πλαισιώσει και θα αναδείξει περαιτέρω τη γεύση της μπριζόλας σου, δημιουργώντας την κατάλληλη γαστρονομική εμπειρία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος