To κόλπο για να διατηρείς φρέσκια τη σαλάτα στο ψυγείο
Δύο τρόποι που θα διατηρήσουν ολόφρεσκα τα πράσινα λαχανικά σου.
Από τα δυσκολότερα tasks στο εσωτερικό ενός ψυγείου, είναι η διατήρηση της σαλάτας στην ίδια φρεσκάδα για πολλές ημέρες. Κάτι που θεωρείται από εξαιρετικά δύσκολο έως ακατόρθωτο, καθώς τις περισσότερες φορές θα αρχίσει να γεμίζει με υγρασία, να μαλακώνει και να μετατρέπεται σε κάτι άλλο, σαφώς πιο άσχημο από αυτό που περίμενες - ειδικά στην περίπτωση των φυλλωδών πράσινων λαχανικών. Υπάρχουν όμως λύσεις.
Αρχικά, οφείλεις να βγάλεις αμέσως από τη σακούλα τη σαλάτα (αν έχεις προτιμήσει τις έτοιμες της αγοράς) ή να πλύνεις και να κόψεις μόνος σου τα λαχανικά. Έπειτα, τοποθέτησέ τα σε μία σχάρα, ώστε να απομακρυνθεί κάθε ποσότητα νερού και έπειτα αποθήκευσέ τα στο ψυγείο. Ιδανικά, η σαλάτα πρέπει να τυλιχτεί με μία πετσέτα, καθώς αυτή θα εμποδίσει την υπερβολική υγρασία και θα λειτουργήσει ως "σφουγγάρι" για τα λαχανικά, διατηρώντας τα φρέσκα για αρκετές ημέρες. Κάτι αντίστοιχο μπορείς να κάνεις και με χαρτί κουζίνας, απλά φρόντισε να το αλλάζεις κάθε φορά που τείνει να γίνει υγρό.
Η δεύτερη μέθοδος συντήρησης της σαλάτας μοιάζει αρκετά με την προηγούμενη. Αφού πλύνεις και στεγνώσεις τα λαχανικά, μπορείς να τα τοποθετήσεις σε ένα δοχείο ή ακόμη καλύτερα σε τάπερ, τοποθετώντας στο επάνω και το κάτω μέρος δύο φύλλα απορροφητικού χαρτιού.
Τέλος, χρειάζεται να δώσεις προσοχή σε κάποιες λεπτομέρειες. Η προσθήκη λαδιού, ξιδιού ή λεμονιού μαλακώνει σε μεγάλο βαθμό τα λαχανικά, συνεπώς η ιδανικότερη λύση είναι να προστεθούν αυτά λίγο πριν καταναλωθεί η σαλάτα και όχι πριν από την αποθήκευσή της.
Από: Esquire IT
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Πανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςCupola, για dolce vita στο Παγκράτι
Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα
Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.
Γραφει Γιαννης Σπανος