Η επικίνδυνα τολμηρή Eva Green

Το πιο γοητευτικό Bond Girl όλων των εποχών γεννήθηκε για να τολμά.

Γράφει: Γιώργος Ρομπόλας 06 Ιουλίου 2020

Γαλλική φινέτσα, σκανδιναβικές αναλογίες, σμαραγδένια εξωτικά μάτια. Η Eva Green ποτέ δεν ήταν εύκολο να μπει σε συγκεκριμένη κατηγορία, τα γνωστά καλούπια και κουτάκια που χρησιμοποιούν τα Media για να κάνουν πιο γρήγορα τη δουλειά τους σπάνια έβρισκαν εφαρμογή σε ένα από τα πιο γοητευτικά Bond Girls όλων των εποχών. Άλλωστε, η Γαλλίδα ηθοποιός που σήμερα σβήνει 40 κεράκια στην τούρτα τη ζωή της, κατάφερε να ξεχωρίσει από την πρώτη στιγμή που συστήθηκε στο κοινό: Ήταν μόλις 23 ετών, όταν ο φακός του σπουδαίου Bernardo Bertolucci κατέγραψε μερικές από τις πιο ερωτικές σκηνές της τελευταίας εικοσαετίας στο Dreamers.

"Έχω μία απόσταση από τους χαρακτήρες που υποδύομαι. Είναι τελείως διαφορετικοί από εμένα. Σε διαφορετική περίπτωση θα είχα τρελαθεί" ήταν η απάντησή της στο αμερικανικό Esquire, τον Ιούνιο του 2005, σχετικά με το αν νιώθει άβολα που ο συντάκτης την έχει δει γυμνή. Λίγο αργότερα, η συμμετοχή της στο Casion Royale, ως η μοναδική γυναίκα που αγάπησε πραγματικά ο 007, θα την έκανε στιγμιαία μία από τις πλέον ποθητές γυναίκες του πλανήτη.

Από τότε μέχρι σήμερα, η Green δε σταμάτησε ποτέ να πειραματίζεται με τη σεξουαλικότητά της μπροστά στον φακό -  από το sequel των 300 έως το Sin City 2, η Γαλλίδα ηθοποιός γνωρίζει καλά τον τρόπο για να δημιουργεί φαντασιώσεις που παίρνουν σάρκα και οστά στο μεγάλο πανί.

Μάλιστα, η εμφάνισή της στο τελευταίο είχε προκαλέσει πραγματικό σάλο. Το poster της ταινίας που κοσμεί την κορυφή του άρθρου, όπου η Green εμφανίζεται με ένα αβυσσαλέο see-through, είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων αναγκάζοντας τους παραγωγούς να το κατεβάσουν τελικά. Τι κρίμα που ο πουριτανισμός είναι ακόμη ικανός να κερδίζει μάχες παρότι έχουμε φτάσει στον 21ο αιώνα. Από την άλλη πάλι, ίσως, τελικά, η άνεση που διαθέτει η Γαλλίδα με το σώμα και την εμφάνισή της να την κάνει εκτός από τολμηρή και επικίνδυνη - μία Woman We Love που όπως θα έλεγαν και οι χαρακτήρες του Sin City αξίζει να πεθάνεις για αυτήν. 

Στις σελίδες του Esquire

Η επικίνδυνα τολμηρή Eva Green
Έβα Γκριν 3
Έβα Γκριν 1

Στα κόκκινα χαλιά

Έβα Γκριν 9
Έβα Γκριν 7
Έβα Γκριν 16
Έβα Γκριν 12
Έβα Γκριν 13
Έβα Γκριν 10
Έβα Γκριν 6
Έβα Γκριν 4
Έβα Γκριν 11
Έβα Γκριν 8
 
φωτογραφίες © Getty Images 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Girls