Η τολμηρή αλήθεια της Cara Delevingne στο Esquire

Η εντυπωσιακή Βρετανίδα κλείνει σήμερα τα 31.

Στις 12 Αυγούστου του 1992 ήρθε στη ζωή η Cara Delevingne. Η Λονδρέζα μοντέλο και ηθοποιός είναι ένα από τα πρόσωπα που δε διστάζουν να σπάσουν τις νόρμες και να ξεπεράσει πολλές φορές τον εαυτό της, σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Το περιοδικό την είχε ανακηρύξει παλαιότερα σεξουαλικό σύμβολο της γενιάς των millennial και σίγουρα δεν είχε άδικο.

Ανήκει στα διασημότερα μοντέλα του πλανήτη, έχοντας μία αξιόλογη πορεία και στον κινηματογράφο. Εκτός από αυτά, δε διστάζει να κάνει και τολμηρές φωτογραφίσεις, που συνήθως συνοδεύονται με εξίσου τολμηρές -ή και θαρραλέες- συνεντεύξεις. Τον Σεπτέμβριο του 2016 είχε ποζάρει ολόγυμνη στο φακό του Simon Emmett για το βρετανικό Esquire. Μεταξύ των όσων είχε πει στη συνέντευξή της, είχε αναφερθεί εκτενώς στη μάχη της με την κατάθλιψη.

"Άρχισα να αντιμετωπίζω την κατάθλιψη όταν ήμουν 16. Tότε οι ορμονικές μου διαταραχές μου προκαλούσαν νευρικούς κλονισμούς και είχα αυτοκτονικές σκέψεις. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν το πώς θα έβαζα τέλος στη ζωή μου. Οι ενοχές με έπνιγαν, ήμουν σε ένα αέναο κατηγορώ ενάντια στον εαυτό μου. Δεν επιθυμούσα να ζω πια. Επιθυμούσα κάθε σπιθαμή του σώματος μου να εξαϋλωθεί". Ωστόσο η Delevingne έκανε ό,τι μπορούσε για να μην γίνει μια γυναίκα που ζει με ψυχοφάρμακα. "Τα σιχαίνομαι. Είναι πολύ εύκολο να εθιστείς σε αυτά. Στα 18 μου τα έκοψα και ένιωθα τέλεια. Ήταν σαν να χάνω την παρθενιά μου. Μπορούσα να νιώσω χαρά, να κλάψω, να τσακωθώ. Και σήμερα αισθάνομαι καταθλιπτική αλλά προτιμώ να το παλεύω χωρίς φαρμακευτική αγωγή" εξομολογήθηκε γυμνή, προσπαθώντας, τότε, να περάσει ένα μήνυμα στον κόσμο που δεν θα μείνει μόνο στις ερωτικές λήψεις που συνοδεύουν την τολμηρή, αυστηρά προσωπική, κατάθεση της. "Θα ήθελα να αγκαλιάσει ο καθένας από εμάς την ιδιαίτερη πλευρά του, να αποδεχθεί τον εαυτό του όπως είναι. Να κάνει ο καθένας αυτό που πραγματικά θέλει. Εγώ έγινα μοντέλο χωρίς να το θέλω. Ποτέ δεν το ήθελα. Το έβλεπα σαν δουλειά και μόνο. Δεν ήταν το πάθος μου".

Η τολμηρή αλήθεια της Cara Delevingne στο Esquire
ΚΑΡΑ ΝΤΕΛΕΒΙΝ ESQUIRE 3
ΚΑΡΑ ΝΤΕΛΕΒΙΝ ESQUIRE 1

Στα χρόνια που ακολούθησαν, κάπως έχασε το δρόμο της. Οι παπαράτσι τη φωτογράφισαν πολλάκις σε δύσκολες στιγμές, με κορυφαίο το περσινό στιγμιότυπο κατά το οποίο περπατούσε εξαθλιωμένη και χωρίς παπούτσια στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης να γίνεται viral. Λίγους μήνες αργότερα, το διάσημο μοντέλο παραχώρησε μια ειλικρινή συνέντευξη σε γυναικείο περιοδικό μόδας, στην οποία υπερασπίστηκε εαυτόν, εξηγώντας πως το εν λόγω ατυχές περιστατικό υπήρξε "καμπανάκι" για την έναρξη της απεξάρτησής του από την χρόνια χρήση ουσιών και φαρμάκων. Πλέον, η Cara δηλώνει πως τον τελευταίο χρόνο είναι νηφάλια και ευχόμαστε πως σύντομα θα τη δούμε να μεγαλουργεί. 


φωτογραφίες © Esquire UK, Simon Emmett

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Miranda Kerr, ένα βλέμμα 1000 λέξεις

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για το εκθαμβωτικό μοντέλο από την Αυστραλία.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Carmen Electra, ένα crush από τα '90s

Ο δίσκος με τον Prince, οι γυμνές φωτογραφίσεις στο Playboy, ο γάμος με τον Dennis Rodman, οι cult ταινίες και το Baywatch.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Kate Hudson, A Woman We Love

Σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου του 1979, γεννιέται το πιο χαμογελαστό κορίτσι του Χόλιγουντ.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Η Emma Watson έχει 'ξεπεράσει' τον Harry Potter

To σπασικλάκι του Hogwarts είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Και μάλιστα, πάρα πολύ γοητευτική.

Γραφει Πωλινα Φραγκου