Britney Spears, η βασίλισσα της pop των 00s

Μία φωτογραφική ρετροσπεκτίβα για τα 39 χρόνια της Αμερικανίδας σταρ.

Στις αρχές των 00s δεν υπήρχε κανένας πιτσιρικάς που να μην είναι ερωτευμένος με την Britney Spears. H ξανθιά κοπελίτσα με το αγγελικό πρόσωπο και το πολλά υποσχόμενο σώμα είχε εμφανιστεί με το Baby one more time (1999) για να κατακτήσει την παγκόσμια μουσική σκηνή με ένα μόλις βιντεοκλίπ. Θα ακολουθούσε το Oops!... I did it again (2000) το οποίο θα της έδινε και επίσημα το χρίσμα της νέας βασίλισσας της pop. Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια είχε μόλις τελειώσει το λύκειο και ήταν ήδη ένα sex symbol, μία ζάπλουτη καλλιτέχνις και ένα αστέρι που έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα στον ουρανό της show-biz.

Μπορεί η αισθητική της να θύμιζε τσιχλόφουσκα, τα ρούχα της να φλέρταραν επικίνδυνα πολύ με το κιτς, εκείνη την εποχή όμως καμία άλλη δεν μπορούσε να την κοντράρει - ούτε καν η Jennifer Lopez ή η Christina Aguilera. Τα βλέμματα και οι τηλεοπτικοί δέκτες ήταν καρφωμένοι στην Britney. Λίγο αργότερα, το 2003 πιο συγκεκριμένα θα φιγουράριζε και σε ένα εμβληματικό εξώφυλλο: Το αμερικανικό Esquire αντέγραψε το δικό του concept με την Angie Dickinson από τα 60s και η Spears έλαμψε με την παρουσία της στο χαρτί.

Δυστυχώς, όμως, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια (που κλείνει σήμερα 39 χρόνια ζωής) κατάφερε πάρα πολλά σε πάρα πολύ λίγο χρόνο. Η πορεία της έμοιαζε με την πορεία ενός μετεωρίτη που καίγεται καθώς προχωρά με διαστημικές ταχύτητες. Η πτώση της προκάλεσε κρότο, αφού τόσο εμφάνισή της όσο και οι προσωπικές της περιπέτειες έμοιαζαν βγαλμένες από κάποιο κακό και φτηνό αμερικανικό reality show.

Στις Η.Π.Α όμως λένε ότι σημασία δεν έχει το να πέσεις κάτω αλλά το πόσες φορές θα καταφέρεις να σηκωθείς ξανά. Έτσι, η Spears τα τελευταία χρόνια δείχνει να έχει βρει εκ νέου τον βηματισμό της. Βέβαια, ποτέ δεν θα είναι ξανά η Britney των early 00s. H έφηβη βασίλισσα της pop που προκαλούσε σεισμό με κάθε της βήμα και έβαζε φωτιά στους τηλεοπτικούς δέκτες. Υπάρχουν όμως πάντα οι φωτογραφίες από εκείνη την περίοδο για να θυμόμαστε την εξωφρενική πορεία της προς την κορυφή.

Οι φωτογραφίες

Britney Spears, η βασίλισσα της pop των 00s
Μπρίτνεϊ Σπίαρς 4
Μπρίτνεϊ Σπίαρς 1
Μπρίτνεϊ Σπίαρς 5
Μπρίτνεϊ Σπίαρς 3
Μπρίτνεϊ Σπίαρς 15
Μπρίτνεϊ Σπίαρς 16
Μπρίτνεϊ Σπίαρς 12
Μπρίτνεϊ Σπίαρς 2
Μπρίτνεϊ Σπίαρς 7
Μπρίτνεϊ Σπίαρς 6
Μπρίτνεϊ Σπίαρς 9
Μπρίτνεϊ Σπίαρς 13
Μπρίτνεϊ Σπίαρς 14

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Η Emma Watson έχει 'ξεπεράσει' τον Harry Potter

To σπασικλάκι του Hogwarts είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Και μάλιστα, πάρα πολύ γοητευτική.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Saoirse Ronan, Α Woman We Love

Η δημοφιλής ηθοποιός έχει ήδη προταθεί για 4 βραβεία Όσκαρ και αυτό λέει πολλά.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Alessandra Ambrosio, από την Βραζιλία με αγάπη

Μία πραγματικά σταθερή αξία στην καρδιά μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Kaya Scodelario, αργήσαμε να σε προσέξουμε

Το κορίτσι του The Gentlemen είναι το νέο μας crush.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Kristen Stewart, ένα ατίθασο πλάσμα

Το πιο rock n' roll κορίτσι του Χόλιγουντ κλείνει σήμερα 34 χρόνια ζωής.

Γραφει Πωλινα Φραγκου