Reese Witherspoon, η εκδίκηση της ξανθιάς

Από την ομώνυμη ταινία μέχρι το The Morning Show, η Reese αν μη τι άλλο έχει αποδείξει τη διαχρονικότητά της.

Μπορεί η Reese Witherspoon να μετρά 33 ολόκληρα χρόνια στον χώρο της υποκριτικής, για εμάς όμως μοιάζει σαν χθες η πρώτη φορά που την προσέξαμε πραγματικά, στην Εκδίκηση της ξανθιάς (Legally blonde), τη ρομαντική κωμωδία που την έκανε όνομα, κάνοντάς μας να ταυτίσουμε μια για πάντα την εικόνα της με εκείνη της φαινομενικά χαζοχαρούμενης Elle Woods. Μιας… ξανθιάς που βάζει πείσμα να αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ για να πάρει την εκδίκησή της από τον αρραβωνιαστικό της που την εγκατέλειψε γιατί του χάλαγε το image. 22 χρόνια από την ταινία και 48 από τη γέννηση ενός από τα πιο αξιαγάπητα θηλυκά του Χόλιγουντ.

Το τηλεοπτικό σποτ σε ηλικία 7 ετών

Γεννημένη ως Laura Jeanne Reese Witherspoon στις 22 Μαρτίου του 1976 στη Νέα Ορλεάνη και μεγαλωμένη στο Νάσβιλ, στα 7 της χρόνια έπαιξε στο τηλεοπτικό σποτ ενός ανθοπωλείου.

Reese Witherspoon, η εκδίκηση της ξανθιάς Getty Images

Ούσα έφηβη, ξεκίνησε την καριέρα της στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, ενώ ταυτόχρονα φοιτούσε σε σχολείο θηλέων στο οποίο, μάλιστα, ήταν cheerleader. Σήμερα, στα 48 της, έχει φτάσει να είναι μία από τις πιο ακριβοπληρωμένες, ισχυρές και επιδραστικές αμερικανίδες ηθοποιούς.

Οι ταινίες

Μετά την Εκδίκηση της ξανθιάς, ακολούθησαν αρκετές ταινίες, όπως αρκετές ήταν και αυτές που είχαν προηγηθεί. Ανάμεσά τους το American Psycho, η Εκδίκηση της ξανθιάς 2 (Legally Blonde 2: Red, White & Blonde), το Sweet home Alabama, το Walk the line (για την ερμηνεία της σε αυτό το φιλμ κέρδισε το χρυσό αγαλματίδιο) και το Wild, αλλά και guests στα Φιλαράκια και τους Simpsons.

REESE WITHERSPOON 3 Getty Images

Η γυναικεία ενδυνάμωση και το Big little lies

Την τελευταία πενταετία και λίγο παραπάνω, το βάρος της καριέρας της το έχει ρίξει στην εταιρεία παραγωγής την οποία έχει συνιδρύσει, τη Hello Sunshine. Με αυτή ως όχημα, παράγει περιεχόμενο που θέτει στο επίκεντρό του τις γυναίκες.

REESE WITHERSPOON 4 Getty Images

Αποκορύφωμα αυτής της ενασχόλησής της, η δραματική σειρά Big little lies του HBO, στην οποία συμπρωταγωνίστησε με τη Nicole Kidman, τη Zoë Kravitz και άλλες υπέροχες γυναίκες ηθοποιούς.

Οι 2 γάμοι και τα 3 παιδιά

Με τον πρώτο της γνωστό έρωτα, τον ηθοποιό Ryan Phillippe, γνωρίστηκαν στο πάρτυ για τα 21α της γενέθλια, το 1997. Αρραβωνιάστηκαν τον Δεκέμβριο της επόμενης χρονιάς και παντρεύτηκαν τον Ιούνιο του 1999. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, την Ava Elizabeth Phillippe και τον Deacon Reese Phillippe, πριν χωρίσουν τον Οκτώβριο του 2006.

Τον Δεκέμβριο του 2010 αρραβωνιάστηκε τον ατζέντη Jim Toth, με τον οποίο είχαν μάλλον ξεκινήσει να βγαίνουν τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους. Παντρεύτηκαν τον Μάρτιο του 2011 στην Καλιφόρνια, απέκτησαν έναν γιο, τον Tennessee James Toth, και είναι ακόμα μαζί. Jim Toth, να τη χαίρεσαι!

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Η Emma Watson έχει 'ξεπεράσει' τον Harry Potter

To σπασικλάκι του Hogwarts είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Και μάλιστα, πάρα πολύ γοητευτική.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Saoirse Ronan, Α Woman We Love

Η δημοφιλής ηθοποιός έχει ήδη προταθεί για 4 βραβεία Όσκαρ και αυτό λέει πολλά.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Alessandra Ambrosio, από την Βραζιλία με αγάπη

Μία πραγματικά σταθερή αξία στην καρδιά μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Kaya Scodelario, αργήσαμε να σε προσέξουμε

Το κορίτσι του The Gentlemen είναι το νέο μας crush.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Kristen Stewart, ένα ατίθασο πλάσμα

Το πιο rock n' roll κορίτσι του Χόλιγουντ κλείνει σήμερα 34 χρόνια ζωής.

Γραφει Πωλινα Φραγκου