Gal Gadot, a Woman We Love

Η wonder woman της καρδιάς μας συμπληρώνει σήμερα 38 Απρίληδες πάνω στη Γη.

Αρκετούς Απρίληδες πιο πριν, όταν εμείς ζούσαμε στη φούσκα της ολυμπιακής ευφορίας (ακριβώς το 2004 δηλαδή), η "σκληροτράχηλη Αμαζόνα" Gal Gadot έκλεινε τα 18 και δεν ήταν παρά ένα κορίτσι με υπέροχο χαμόγελο και ύψος 1,78 που στεφόταν Μις Ισραήλ στα τοπικά καλλιστεία.

Παρά τη στέψη της, πριν πέσει όλος ο κόσμος στα πόδια της και δρέψει τις δάφνες της ως μοντέλο και ηθοποιός φορώντας στα απανταχού γκαλά φορέματα με βαθύ V ντεκολτέ, έπρεπε να περιμένει. Προείχε η εκπλήρωση της διετούς υποχρεωτικής στρατιωτικής της θητείας, αλλά και οι σπουδές της στα νομικά, τις οποίες τελικά παράτησε μετά από ένα ακαδημαϊκό έτος.

Gal Gadot, a Woman We Love Getty Images

Πλέον, αποτελεί τη μεγαλύτερη Ισραηλινή star. Το 2018, μάλιστα, το περιοδικό Time την συμπεριέλαβε στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους, ενώ έχει βρεθεί δύο φορές ανάμεσα στις λίστες με τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς του κόσμου. Πώς, όμως, έφτασε ως εδώ αυτό το κορίτσι με το αγαλμάτινο σώμα, του οποίου το όνομα στα εβραϊκά σημαίνει "κύμα" και το επώνυμο "όχθες ποταμού";

Μία απλή ζωή στα προάστια του Ισραήλ

Γεννημένη από Ασκεναζίτες γονείς στην πόλη Πετάχ Τίκβα, ένα σημαντικό βιομηχανικό κέντρο που βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα ανατολικά του Τελ Αβίβ, μετακόμισε σε νεαρή ηλικία με την οικογένειά της στο γειτονικό Ρος Χααγίν, στην πράσινη γραμμή. Παρότι η εκπαίδευσή της ήταν αρκετά αυστηρή, ξεκίνησε από μικρή να κάνει μαθήματα τζαζ και χιπ χοπ χορού, ενώ στη συνέχεια βρήκε την πρώτη της δουλειά ως σερβιτόρα στα Burger King.

Από σερβιτόρα, βασίλισσα της ομορφιάς

Μετά τη στέψη της στα καλλιστεία, ως μοντέλο, συνεργάστηκε με τη Miss Sixty, τη Huawei, το ρούμι Captain Morgan, τα προϊόντα περιποίησης Vine Vera και τη Jaguar. Στις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας της στο μόντελινγκ, παρότι είχε ήδη γίνει γνωστή ως ηθοποιός, συγκαταλέγεται και το ότι έγινε το πρόσωπο του αρώματος Bamboo του οίκου Gucci, το 2015.

GAL GADOT Getty Images

Έχει κάνει εξώφυλλα για το Cosmopolitan, το Glamour, το Bride Magazine, το Entertainment Weekly και το FHM, όπου το 2017 φιγούραρε στην 1η θέση της λίστας του με τις 100 πιο sexy γυναίκες του κόσμου.

Οι ταινίες που την έκαναν διάσημη

Ενώ ξεκίνησε την υποκριτική της καριέρα το 2007, συμμετέχοντας στην ισραηλινή τηλεοπτική σειρά Bubot, ο δρόμος για την παγκόσμια επιτυχία άνοιξε το 2009, όταν κέρδισε έναν ρόλο στην ταινία Fast & Furious. Παρόλα αυτά, η απογείωση ήρθε ως Diana Prince/Wonder Woman, στις ταινίες με ήρωες της DC.

Με το Batman v Superman: Dawn of Justice του 2016, όπου η επί οθόνης παρουσία της δεν μετρούσε πάνω από 10 λεπτά, έγινε η αρχή. Ακολούθησαν το κορυφαίο Wonder Woman του 2017, το Justice League που κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά, αλλά και το sequel της ταινίας που την έκανε πρώτο όνομα, το Wonder Woman 1984, που απολαύσαμε στην εκπνοή της χρονιάς που μας πέρασε.

Ο φεμινισμός πάνω απ' όλα

Η πρώτη ταινία Wonder Woman ήταν και το πρώτο blockbuster με μία σουπερ-ηρωίδα σκηνοθετημένη από γυναίκα, την Patty Jenkins. Πώς τα πάει, όμως, η ίδια με το κίνημα της γυναικείας ενδυνάμωσης και τον φεμινισμό; Όπως διαβάζουμε στο αμερικάνικο Esquire, θεωρεί ότι αν κάποιος δεν είναι φεμινιστής, τότε είναι σεξιστής.

GAL GADOT SIGNING AUTOGRAPHS Getty Images

Όσο για τα σχόλια που ακούστηκαν για το μικρό της στήθος; "Αν κάποιοι θέλουν αληθοφάνεια, τότε κάποιος να τους θυμίσει ότι οι Αμαζόνες είχαν μόνο ένα βυζί. Ένα ακριβώς βυζί και τίποτα παραπάνω. Οπότε, τι μου λέτε τώρα; Ότι έχω μικρά βυζιά και μικρό κώλο; Αυτά είναι που κάνουν τη διαφορά".

> Διάβασε ακόμα: Anya Taylor-Joy, a woman we love

Τα πολλά της ταλέντα

Εκτός του ότι είναι εξαιρετική χορεύτρια και του ότι μετά το στρατιωτικό της έμαθε να παίζει στα δάχτυλα τον χειρισμό των όπλων, να τα λύνει και να τα συναρμολογεί με την ίδια ταχύτητα που εγώ κι εσύ ξετυλίγουμε σοκολατάκια και κάνουμε το χαρτί τους μπαλάκι για να το ρίξουμε τρίποντο στον κάδο των απορριμμάτων, η Gadot γνωρίζει ξιφασκία, κουνγκ φου, κικ μπόξινγκ, καποέιρα και βραζιλιάνικο ζίου ζίτσου.

Ο γάμος με τον μεγαλοκτηματομεσίτη

Το κορίτσι μας παντρεύτηκε το 2008, τον μεγαλοκτηματομεσίτη Yaron "Jaron" Varsano. Μάλιστα, κάποια στιγμή συνεταιρίστηκαν κιόλας στη διαχείριση ενός μπουτίκ ξενοδοχείου που διέθεταν στο Τελ Αβίβ και που, τελικά, το πούλησαν το 2015 στον Roman Abramovich προς 26 εκατομμύρια δολάρια. Σε καλή μεριά.

GAL GADOT ATTENDING AN EVENT Getty Images

Έχουν δύο κόρες και μία σκύλα που τη φωνάζουν Λόλα, ενώ πριν από έναν περίπου μήνα, η Gadot επιβεβαίωσε τις φήμες που την ήθελαν έγκυο, στο τρίτο τους παιδί.

> Διάβασε ακόμα: Από Wonder Woman, Κλεοπάτρα η Gal Gadot

Ο ρόλος της Κλεοπάτρας

Ετοιμάζεται να γίνει για τρίτη φορά μητέρα, λοιπόν, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζεται να υποδυθεί και την Κλεοπάτρα, στη νέα ταινία για τη ζωή της βασίλισσας της Αιγύπτου που θα σκηνοθετήσει η Patty Jenkins. Ναι, η γυναίκα που συνεργάστηκε μαζί της στις ταινίες Wonder Woman. Σε άλλα νέα ν' αγαπιόμαστε, χρόνια της πολλά δεν της είπαμε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Carmen Electra, ένα crush από τα '90s

Ο δίσκος με τον Prince, οι γυμνές φωτογραφίσεις στο Playboy, ο γάμος με τον Dennis Rodman, οι cult ταινίες και το Baywatch.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Kate Hudson, A Woman We Love

Σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου του 1979, γεννιέται το πιο χαμογελαστό κορίτσι του Χόλιγουντ.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Η Emma Watson έχει 'ξεπεράσει' τον Harry Potter

To σπασικλάκι του Hogwarts είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Και μάλιστα, πάρα πολύ γοητευτική.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Saoirse Ronan, Α Woman We Love

Η δημοφιλής ηθοποιός έχει ήδη προταθεί για 4 βραβεία Όσκαρ και αυτό λέει πολλά.

Γραφει Πωλινα Φραγκου