Jelena Karleuša: Η Madonna των Βαλκανίων

Η απόλυτη Σέρβα τραγουδίστρια της turbo-folk και της pop έχει λόγο σοβαρό που απασχολεί τα μεγαλύτερα διεθνή μέσα με την προκλητική της παρουσία.

Η Jelena Karleuša Tošić, όπως είναι εδώ και χρόνια το πλήρες και επίσημο όνομά της, έχει περιγραφεί από το περιοδικό Focus ως η Madonna των Βαλκανίων και από το W ως η Lady Gaga της Σερβίας - τίτλοι που τους κέρδισε με το σπαθί της, αν και μάλλον η ίδια δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το να είναι ο υπέροχος εαυτός της. Κι αυτό γιατί πρόκειται για μία ιδιάζουσα περίπτωση της παγκόσμιας showbiz που με το μοναδικό της στυλ, την εκκεντρική της παρουσία και τον unapologetic χαρακτήρα της έχει ήδη καταφέρει να αφήσει το προσωπικό της αποτύπωμα στον μάταιο τούτο κόσμο.

Από Σέρβα βασίλισσα της turbo-folk σε international diva

Η εντυπωσιακή Jelena προέρχεται από μία αστική οικογένεια της Σερβίας και αποτελεί το μαύρο της πρόβατο καθώς, όπως διαβάζουμε στη Wikipedia, παρότι αποφοίτησε από μουσικό σχολείο με ειδίκευση στο... φλάουτο, δεν απέκτησε ποτέ πανεπιστημιακή μόρφωση.

Το πρώτο της άλμπουμ κυκλοφόρησε στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και πούλησε περισσότερα από 100.000 αντίτυπα στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, μετατρέποντάς τη σε απόλυτη σταρ της turbo-folk - ένα δημοφιλές μουσικό είδος των Βαλκάνιων αδερφών μας, αντίστοιχο με τη λαϊκοπόπ και τα ελληνάδικα.

Τα επόμενα χρόνια και μετά από μία σειρά επιτυχημένων δίσκων εστίασε περισσότερο στην pop μουσική και τον ηλεκτρονικό ήχο. Μάλιστα, το 2002, συνεργάστηκε με την ελληνική δισκογραφική εταιρεία Heaven και τον Φοίβο. Συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας να είναι mega star ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει φανατικό following στα social media, αποτελώντας την πιο επιτυχημένη γυναίκα influencer της χώρας της.

> Διάβασε ακόμα: Η Brigitte Nielsen θα είναι για πάντα μία Αμαζόνα από τη Δανία

Το εκτόπισμά της ως fashion και style icon έχει κάνει μεγάλα διεθνή μέσα να αφιερώσουν αρκετό τηλεοπτικό χρόνο για πάρτη της, ειδικά μετά από όταν κατηγόρησε δημοσίως την Kim Kardashian και την Beyoncé ότι αντέγραψαν το στυλ της, με την Kim να προβαίνει αργότερα σε δηλώσεις θαυμασμού υπέρ της Karleuša, παρότι ισχυρίστηκε ότι αγνοούσε την ύπαρξή της πριν από τις κατηγορίες.

Το Celebrity Big Brother και ο γάμος με τον Duško Tošić

Σε άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία για εκείνη που πιθανόν να σε ενδιαφέρουν, αξίζει να αναφερθεί ότι το 2009 μπήκε ως guest στο σπίτι της σερβικής εκδοχής του Celebrity Big Brother για να φύγει την αμέσως επόμενη ημέρα. Επίσης, έχει παντρευτεί δύο φορές, την πρώτη με έναν γόνο και τη δεύτερη με τον τωρινό σύζυγό της που δεν είναι άλλος από τον ποδοσφαιριστή Duško Tošić, με τον οποίο έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

 > Διάβασε ακόμα: Η Anna Nicole Smith κυνήγησε μέχρι θανάτου το American Dream

Η Παναγία των Κατατρεγμένων

Κάθε ψίθυρο του ονόματός της τον συνοδεύει και ο απόηχος από μία σειρά σκανδάλων. Κι όμως, η ξανθιά μακρυμαλλούσα Αμαζόνα της βαλκανικής χερσονήσου είναι ένας άγγελος, μία Παναγία των Κατατρεγμένων που αγαπάει τα ζώα, δεν τρώει κρέας και έχει συνεργαστεί με την PETA.

Η όμορφη τραγουδίστρια αποτελεί ένα από τα ελάχιστα δημόσια πρόσωπα της Σερβίας που έχουν αναγνωρίσει τη Σφαγή της Σρεμπρένιτσα ως γενοκτονία, ενώ το 2017, κατά τη διάρκεια του Pride του Βελιγραδίου, της απονεμήθηκε ο τίτλος της "Νονάς του Pride". Πιο πρόσφατα, ξεκίνησε να ενθαρρύνει τους συμπατριώτες της να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. Μπράβο της και χρόνια της πολλά. 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Miranda Kerr, ένα βλέμμα 1000 λέξεις

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για το εκθαμβωτικό μοντέλο από την Αυστραλία.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Carmen Electra, ένα crush από τα '90s

Ο δίσκος με τον Prince, οι γυμνές φωτογραφίσεις στο Playboy, ο γάμος με τον Dennis Rodman, οι cult ταινίες και το Baywatch.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Kate Hudson, A Woman We Love

Σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου του 1979, γεννιέται το πιο χαμογελαστό κορίτσι του Χόλιγουντ.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Η Emma Watson έχει 'ξεπεράσει' τον Harry Potter

To σπασικλάκι του Hogwarts είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Και μάλιστα, πάρα πολύ γοητευτική.

Γραφει Πωλινα Φραγκου