Η Zendaya δεν είναι μόνο το κορίτσι του Spider-Man

10 πράγματα που ίσως δεν ξέρεις για το 'πολυεργαλείο' του Χόλιγουντ, που σήμερα γίνεται 27 ετών.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 01 Σεπτεμβρίου 2021

Η νέα γενιά ηθοποιών παύλα τραγουδιστριών μπορεί να μην ξέρει τι ακριβώς θέλει να κάνει, όμως με πολλή χαρά θα ήθελε να είναι η νέα Zendaya. Ποιος θα έλεγε όχι άλλωστε, στο τρίπτυχο ομορφιά-ταλέντο-coolness που φέρει η 27χρονη από σήμερα -γεννήθηκε σαν σήμερα για την ακρίβεια, την 1η Σεπτέμβρη του 1996- Zendaya Maree Stoermer Coleman; Η ερώτηση είναι καθαρά ρητορική προφανώς. 

Κατά καιρούς έχουμε διαβάσει διάφορους διθυράμβους για τα προσόντα της όσον αφορά στην υποκριτική και το τραγούδι και αυτό δεν είναι ένα ακόμη παρόμοιο κείμενο. Με αφορμή τα γενέθλιά της, τσεκάραμε 10 πράγματα που ενδεχομένως να μην ξέρεις για εκείνη και τα παραθέτουμε παρακάτω.

Το εξωτικό όνομα

To όνομά της προέρχεται από το όνομα Tendai της νιγηροκονγκολέζικης γλώσσας Shona που σημαίνει "ευχαριστώ, είμαι ευγνώμων", το οποίο τροποποίησε ο πατέρας της, αυτοσχεδιάζοντας και συνδυάζοντάς το με τη λέξη zen.

Το υπερβολικά ντροπαλό παιδί

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της μητέρας της, ήταν τόσο ντροπαλή που όσο ήταν μικρή χρειάστηκε να επαναλάβει τη φοίτησή της στον παιδικό σταθμό, διότι έπρεπε να κοινωνικοποιηθεί. Κατά κύριο λόγο την πρώτη φορά καθόταν μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά και δεν έβγαζε άχνα.

Υπήρξε χορεύτρια της Selena Gomez

Προτού γίνει γνωστή μέσω του Disney Channel, υπήρξε αναπληρωματική χορεύτρια της Selena Gomez σε διαφημιστικό της αμερικανικής αλυσίδας καταστημάτων Sears. Τότε ήταν μόλις 12 ετών.

Χόλιγουντ vs παιδαγωγικά

Και οι δύο γονείς της, η γερμανοσκωτσέζα Claire Stoermer και ο αφροαμερικανός Kazembe Ajamu Coleman είναι δάσκαλοι, με αποτέλεσμα το επάγγελμα να της είναι πολύ οικείο. Μάλιστα, πίσω στο 2016 και συγκεκριμένα σε συνέντευξή της στη Vogue είχε αποκαλύψει ότι αν δεν ασχολούνταν με τη βιομηχανία του θεάματος, θα ακολουθούσε με χαρά τα βήματα των γονιών της.

Αν μοιάζεις με τον Channing Tatum, έχεις ελπίδες

Αρκετές φορές έχει αναφέρει τον Channing Tatum ως celebrity crush της. Η εν λόγω λίστα της βέβαια, είναι αρκετά μεγάλη και πολυποίκιλη, αφού περιέχει επίσης τους Morris Chestnut, Michael B. Jordan, Idris Elba και Cam Newton.

Είναι χορτοφάγος

Ο βασικός λόγος για τον οποίο έχει κάνει αυτήν τη διατροφική επιλογή είναι η αγάπη της για τα ζώα, "όχι τόσο για τα λαχανικά" όπως συνηθίζει να λέει.

Η εμμονή με τον Harry Potter

Όταν το 2019 της ζητήθηκε να πει πώς φροντίζει τον εαυτό της, εκείνη αποκρίθηκε ότι επειδή δυσκολεύεται να διαλογιστεί, βλέπει αντ᾽αυτού μία φορά την ημέρα Harry Potter. 

H προϊστορία της με τον Spiderman

Προτού γίνει μέρος των ταινιών Spiderman, είχε ήδη αποκτήσει κάτι για να θυμάται από εκείνον. Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο της ραντεβού με αγόρι δόθηκε σε κινηματογραφική αίθουσα για να παρακολουθήσει τον υπερήρωα εν δράσει.

Είναι η σύγχρονη Lola Bunny

Χάρισε τη φωνή της στη Lola Bunny, όπως παρουσιάζεται στο remake Space Jam: A New Legacy της θρυλικής πια ταινίας των '90s. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, άντλησε έμπνευση για την ερμηνεία της από την αγάπη που τρέφει η οικογένειά της για το μπάσκετ. 

To ρεκόρ στα βραβεία Emmy

Τον Ιούνιο του 2019, ο ρόλος της 17χρονης Rue στη σειρά του HBO, Euphoria της χάρισε βραβείο Emmy για γυναικείο πρωταγωνιστικό ρόλο σε δραματική σειρά και έκτοτε είναι η νεότερη νικήτρια στην εν λόγω κατηγορία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Miranda Kerr, ένα βλέμμα 1000 λέξεις

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για το εκθαμβωτικό μοντέλο από την Αυστραλία.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Carmen Electra, ένα crush από τα '90s

Ο δίσκος με τον Prince, οι γυμνές φωτογραφίσεις στο Playboy, ο γάμος με τον Dennis Rodman, οι cult ταινίες και το Baywatch.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Kate Hudson, A Woman We Love

Σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου του 1979, γεννιέται το πιο χαμογελαστό κορίτσι του Χόλιγουντ.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Η Emma Watson έχει 'ξεπεράσει' τον Harry Potter

To σπασικλάκι του Hogwarts είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Και μάλιστα, πάρα πολύ γοητευτική.

Γραφει Πωλινα Φραγκου