Lena Headey, a Woman We Love

Λίγα λόγια για τη Cersei της καρδιάς μας που σήμερα κλείνει τα 49 της χρόνια.

Μπορεί να δυσκολεύεσαι να προφέρεις σωστά το όνομά της, αλλά σίγουρα τη γνωρίζεις. Είχε ήδη στο ενεργητικό της σημαντικούς ρόλους, όμως το Game of Thrones είναι εκείνο που χάρισε στη Lena Headey καθολική αναγνωρισιμότητα και ενδεχομένως μία πρόκληση για το μέλλον: Να αποτινάξει τη Cersei Lannister από πάνω της. Δύσκολο; Δε νομίζουμε ότι θα τα βρει σκούρα δεδομένου του παρελθόντος της. 

Lena Headey, a Woman We Love Richard Blanshard - Getty Images
 στιγμιότυπο από την ταινία The Grotesque

Το ξεκίνημα

Η Headey γεννήθηκε σαν σήμερα -στις 3 Οκτωβρίου του 1973- στις Βερμούδες, από Βρετανούς γονείς με ιρλανδικές ρίζες. Ο πατέρας της ήταν αστυνομικός και σε ηλικία 5 χρόνων μετακόμισαν οικογενειακώς στην Αγγλία ως παιδί όπου αρχικά γράφτηκε σε σχολή μπαλέτου.

> Διάβασε ακόμη: To love story που παραλίγο να διαλύσει το Game of Thrones

Από το μικρόβιο της υποκριτικής προσβλήθηκε μια και καλή όταν βρέθηκε για μία σχολική παραγωγή στο Βασιλικό Θέατρο της Αγγλίας και επιλέχθηκε για ένα ρόλο στην ταινία Waterland. Έκτοτε, το ποτάμι δε γύρισε πίσω. 

"Δεν ήταν καν σοβαρή σκέψη. Ήθελα απλώς να το κάνω", εκμυστηρεύθηκε στο αμερικανικό Esquire το 2013 για να συμπληρώσει: "Έτυχε να βρεθώ στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή".

Lena HeadeyDan MacMedan-WireImage

Η καριέρα και το Game of Thrones

Μετά από πολλές μίνι σειρές του BBC και μία συμμετοχή στο Brothers Grimm του 2005, ο πρώτος σημαντικός κινηματογραφικός ρόλος της ήταν στο 300, με πρωταγωνιστές τον Gerard Butler και τους οκτώ κοιλιακούς του.

Στη συνέχεια, το 2008, υποδύθηκε την ατρόμητη και προστατευτική μητέρα του John Connor στo The Sarah Connor Chronicles του Fox. Και μετά εγένετο Game of Thrones εξαιτίας του συμπρωταγωνιστή της, Peter Dinklage, ο οποίος τη σύστησε στους παραγωγούς. Στο μεταξύ, η Cersei της απέφερε 5 βραβεία Emmy. Not bad at all, φίλη Lena.

Lena Headey E. Rodriguez-Getty Images
Με τους συντελεστές της σειράς Game of Thrones

>Διάβασε ακόμη: Γιατί ξεχάσαμε τόσο γρήγορα το Game of Thrones

H φιλανθρωπική δράση και η προσωπική της ζωή 

Η Headey υποστηρίζει τον οργανισμό για τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας, NOH8, ενώ επίσης έχει συμμετάσχει στην ανθρωπιστική οργάνωση International Rescue Committee (IRC), υποστηρίζοντας τους μετανάστες που έφταναν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής κρίσης. Επιπρόσθετα, είναι χορτοφάγος, ενώ όπως έχει αποκαλύψει στο παρελθόν, κατά καιρούς ακολουθεί vegan διατροφή. Μιλώντας στο Esquire, βρίσκει τη διαδικασία των τατουάζ 'χαλαρωτική' και γι' αυτό και έχει πάρα πολλά που συνήθως καλύπτονται από μακιγιάζ για τις ανάγκες του εκάστοτε ρόλου της. 

Το Μάιο του 2007 παντρεύτηκε το μουσικό Peter Loughran από τον οποίο απέκτησε το γιο της, Wylie στις 31 Μαρτίου 2010. Οι δυο τους πήραν διαζύγιο το 2013 και δύο χρόνια αργότερα, τον Ιούλιο του 2015 ήρθε στον κόσμο η κόρη της, Teddy από σκηνοθέτη Dan Cadan. Από το 2019 ακολουθούν χωριστούς δρόμους. 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Miranda Kerr, ένα βλέμμα 1000 λέξεις

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για το εκθαμβωτικό μοντέλο από την Αυστραλία.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Carmen Electra, ένα crush από τα '90s

Ο δίσκος με τον Prince, οι γυμνές φωτογραφίσεις στο Playboy, ο γάμος με τον Dennis Rodman, οι cult ταινίες και το Baywatch.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Kate Hudson, A Woman We Love

Σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου του 1979, γεννιέται το πιο χαμογελαστό κορίτσι του Χόλιγουντ.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Η Emma Watson έχει 'ξεπεράσει' τον Harry Potter

To σπασικλάκι του Hogwarts είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Και μάλιστα, πάρα πολύ γοητευτική.

Γραφει Πωλινα Φραγκου