Η σιδερένια θέληση της Rebecca Ferguson

Η γοητευτική ηθοποιός σήμερα κλείνει τα 38 της χρόνια.

"Δε μπορώ να είμαι κλειδωμένη μέσα", ακούστηκε να λέει με το άγχος ήδη να την κυριεύει. Η Rebecca Ferguson πρωταγωνιστεί ως Lady Jessica -η ερωμένη του Δούκα Leto Atreides aka Oscar Isaac- στο πολυδιαφημισμένο Dune του Denis Villeneuve και για τα γυρίσματά του, χρειάστηκε να έρθει αντιμέτωπη με την κλειστοφοβία από την οποία πάσχει εδώ και χρόνια. Αργότερα θα αποκάλυπτε ότι ακολουθούσε συγκεκριμένη φόρμουλα για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα: "Σε κάθε σετ έπρεπε να σιγουρευτώ ότι αν με κλείδωναν μέσα σε κάτι, θα έπρεπε πρέπει να υπάρχει μία έξοδος. [...] Στο ορνιθόπτερο, υπήρξε μια στιγμή που πανικοβλήθηκα και κυριολεκτικά σήκωσα το πόδι μου και κλώτσησα την πόρτα έξω. Έπρεπε να ξέρω ότι θα μπορούσα να βγω".

Κανείς βέβαια δεν πίστεψε ούτε στιγμή ότι θα τα παρατούσε. Αν κάτι τη χαρακτηρίζει στα 39 της χρόνια -γεννήθηκε μάλιστα σαν σήμερα στις 19 Οκτωβρίου του 1983- αυτό είναι το πείσμα και η σιδερένια της θέληση.

Το ξεκίνημα και η καριέρα στην υποκριτική

Οι κλειστοί, σχεδόν ασφυκτικοί χώροι δεν είναι το μόνο που φοβάται η Ferguson αυτές τις μέρες. Ανησυχεί επίσης μήπως τυποποιηθεί και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αρχικά είχε αρνηθεί την πρόταση του Villeneuve για το ρόλο της Lady Jessica.

Γεννημένη στη Στοκχόλμη από βρετανίδα μητέρα και Σουηδό πατέρα, η δίγλωσση διάσημη ηθοποιός από τα 13 της χρόνια δούλευε ως μοντέλο και ως εκ τούτου έκανε φωτογραφίσεις σε περιοδικά και διαφημιστικά στην τηλεόραση.

> Διάβασε ακόμη: Ana De Armas, σε περιμένουμε οπωσδήποτε στο Bond 26

Προτού κάνει το ντεμπούτο της στην υποκριτική σε μία σουηδική σαπουνόπερα (στα 16 της), ασχολούνταν με το χορό και έκανε διάφορες δουλειές: νταντά, πωλήτρια σε καταστήματα κοσμημάτων και παπουτσιών μέχρι σερβιτόρα σε κορεάτικο εστιατόριο. 

Η σειρά Nya tider της έδωσε το εισιτήριο, για μία σουηδοαμερικανική, ενώ παράλληλα μεταπήδησε στη μεγάλη οθόνη όταν το 2011, ο σκηνοθέτης Richard Hobert την εντόπισε σε μία υπαίθρια αγορά.

Ο πρώτος της σπουδαίος ρόλος, αυτός που της χάρισε περισσότερη αναγνωρισιμότητα και μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα όμως, ήταν αυτός της Elizabeth Woodville στο τηλεοπτικό δράμα του BBC, The White Queen to 2013. Δύο χρόνια αργότερα, την είδαμε ως Ilsa Faust στο Mission: Impossible – Rogue Nation, όπου βρέθηκε εξαιτίας του Tom Cruise που του είχε αρέσει ως Elizabeth Woodville και το 2016 βρέθηκε στο πλευρό της Meryl Streep στην ταινία του Stephen Frears, The Girl on the Train.

Ακολούθησαν επίσης μεταξύ άλλων, οι παραγωγές Life, The Snowman και Doctor Sleep για να φτάσουμε στο σήμερα με το Dune. Κοινός παρονομαστής στις κινηματογραφικές της συμμετοχές, σχεδόν μοιραία και χωρίς να το επιδιώξει η ίδια είναι οι δυναμικοί χαρακτήρες που καλείται να ενσαρκώσει.

> Διάβασε ακόμη: Margaret Qualley, έχεις -ξανά- την προσοχή μας

Βλέποντάς τους, σκέφτεται κανείς πως είτε είναι πολύ καλή ηθοποιός είτε είναι έτσι στην προσωπική της ζωή, κλίνοντας προς το δεύτερο ενδεχόμενο που έτσι κι αλλιώς ισχύει. 

Η προσωπική ζωή

Το 2007, η Ferguson έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί από τον σύντροφό της Ludwig Hallberg, με τον οποίο χώρισαν το 2015. Από το 2016 και μετά, διατηρεί σχέση με έναν άντρα ονόματι Rory από τον οποίο απέκτησε μία κόρη και μένουν μαζί στο νοτιοδυτικό Λονδίνο. 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Η Emma Watson έχει 'ξεπεράσει' τον Harry Potter

To σπασικλάκι του Hogwarts είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Και μάλιστα, πάρα πολύ γοητευτική.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Saoirse Ronan, Α Woman We Love

Η δημοφιλής ηθοποιός έχει ήδη προταθεί για 4 βραβεία Όσκαρ και αυτό λέει πολλά.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Alessandra Ambrosio, από την Βραζιλία με αγάπη

Μία πραγματικά σταθερή αξία στην καρδιά μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Kaya Scodelario, αργήσαμε να σε προσέξουμε

Το κορίτσι του The Gentlemen είναι το νέο μας crush.

Γραφει Πωλινα Φραγκου