Michelle Pfeiffer, a Woman we Love

Η δημοφιλής ηθοποιός κλείνει σήμερα τα 65 της χρόνια.

Πρόσφατα είχα μία κουβέντα με μία πολύ ευχάριστη παρέα, κατά την οποία καταλήξαμε ότι το Χόλιγουντ είναι σα να έχει συγκεκριμένους καταλόγους προτύπων βάσει των οποίων οι νέοι και φερέλπιδες ηθοποιοί κρίνονται κατάλληλοι ή αντίστοιχα ακατάλληλοι για σταρ. Ακούγεται από τιμητικό και ευφυέστατο έως σχεδόν βαρετό και μεροληπτικό, αλλά αν το καλοσκεφτείς ισχύει. Σε αυτά τα κιτάπια λοιπόν, σίγουρα υπάρχει ένας με εξώφυλλο τη Michelle Pfeiffer. Ξανθιά, γατίσια εκφραστικά μάτια, φύσει κομψή, ντελικάτη και ανεπιτήδευτα σέξι. Αν μας ρωτάς, δικαίως υφίσταται η "σχολή", της οποίας υπερήφανα μέλη είναι σίγουρα η Margot Robbie, η Jennifer Lawrence και η Amanda Seyfried - κατά την ταπεινή μας άποψη βέβαια, καμία δεν την έχει ξεπεράσει μέχρι στιγμής.

Με αφορμή λοιπόν, τα 65α γενέθλιά της -γεννήθηκε σαν σήμερα στις 29 Απριλίου του 1958- και δεδομένου του ότι η 40χρονη καριέρα της δε μπορεί να αποτυπωθεί σε ένα μόνο κείμενο, συγκεντρώσαμε μερικά (10 για την ακρίβεια) στοιχεία για την αυτού μεγαλειότητά της που πιθανότατα να μην ξέρεις. Enjoy!

Michelle Pfeiffer, a Woman we Love Aaron Rapoport-Corbis/Getty Images

Πώς κατέληξε να γίνει ηθοποιός

Προτού αποφασίσει ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός η Pfeiffer πήρε μέρος σε ένα σωρό καλλιστεία στα τέλη των '70s. Κατέκτησε τον τίτλο Miss Orange County, ενώ στο διαγωνισμό ομορφιάς για τη Miss California τερμάτισε 6η. Τότε ήταν που θεώρησε καλή ιδέα να προσλάβει έναν ατζέντη για να κυνηγήσει μία καριέρα στην υποκριτική. Το ντεμπούτο της δεν άργησε να έρθει την ίδια χρονιά κιόλας, καθώς εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο της θρυλικής σειράς Fantasy Island. Τέσσερα χρόνια αργότερα ακολούθησε και ο κινηματογράφος. 

Υπήρξε μέλος αίρεσης

Στα πρώτα της βήματα στο Χόλιγουντ, η ηθοποιός έπεσε θύμα ενός χειριστικού ζευγαριού που διατηρούσε μία αίρεση. Ήταν "αναπνευστές", δηλαδή υποστήριζαν ότι κάποιος μπορεί να επιβιώσει χωρίς φαγητό ή νερό, παρά μόνο με αέρα και ήλιο. Παρότι τη βοήθησαν να σταματήσει το ποτό, το κάπνισμα και τα ναρκωτικά, με την πάροδο του χρόνου, πήραν τον έλεγχο της ζωής της όπως έχει δηλώσει η ίδια σε συνέντευξή της στην Telegraph: "Ήταν πολύ ελεγκτικοί. Δε ζούσα μαζί τους, αλλά ήμουν συχνά εκεί και πάντα μου έλεγαν ότι έπρεπε να έρχομαι περισσότερο. Έπρεπε να πληρώνω για όλο το χρόνο που ήμουν εκεί, οπότε ήταν πολύ εξαντλητικό οικονομικά. [...] Μου έκαναν πλύση εγκεφάλου, τους έδωσα ένα τεράστιο ποσό χρημάτων".

Το προσωνύμιο The Face

Η εντυπωσιακή εξωτερική της εμφάνιση ενίσχυσε το κλισέ της ευχής και κατάρας της ομορφιάς. Άσχετα αν τους πρώτους ρόλους της τους κατέκτησε λόγω αυτού του ατού της, στην πορεία δυσκολεύτηκε πολύ να πείσει τους σκηνοθέτες να την πάρουν στα σοβαρά ως ηθοποιό, επειδή αμφέβαλλαν ότι ήταν κάτι περισσότερο από μία ιδιαίτερα ελκυστική γυναίκα. Έτσι, προσπαθούσε να στοχεύει σε απαιτητικούς ρόλους για τις ανάγκες των οποίων η φυσική ομορφιά δεν αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση.

>Διάβασε ακόμη: Όλες οι ταινίες του Batman στη σωστή σειρά

Πάντως, μετά από αλλεπάλληλες ωδές στην εκλεπτυσμένη της ομορφιά, τα ΜΜΕ άρχισαν να αναφέρονται σε εκείνη χρησιμοποιώντας τον τίτλο The Face. Από το ξεκίνημά της μέχρι και σήμερα στο μεταξύ, έχει υπάρξει ουκ ολίγες φορές σε λίστες με τους πιο όμορφους ανθρώπους στον κόσμο. 

Catwoman της τελευταίας στιγμής

Κι όμως δεν ήταν η πρώτη επιλογή για το ρόλο της Catwoman στο Batman Returns. Πέρασε από οντισιόν, όμως επιλέχθηκε η Annette Benning. Παρόλα αυτά, έμεινε έγκυος, αναγκάστηκε να αποσυρθεί και έτσι, ανέλαβε η Pfeiffer που άλλο που δεν ήθελε.

Michelle Pfeiffer Warner Bros. Pictures/Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images

O ρόλος που μετάνιωσε

Αν και έχει δηλώσει επανειλημμένα πως λατρεύει τα μιούζικαλ, όπως τα The Fabulous Baker Boys και Hairspray για τα οποία υμνήθηκε από τα ΜΜΕ, υπάρχει ένα που θα προτιμούσε να μην είχε υπάρξει μέρος του cast. Ο λόγος για το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στο Grease 2, όπως εξήγησε στο Collider: "Μισούσα αυτήν την ταινία με μανία και δε μπορούσα να πιστέψω πόσο κακή ήταν. Εκείνη την εποχή ήμουν νέα και δεν ήξερα".

Η αναγνώριση

Η μέχρι στιγμής συγκομιδή της στις μεγάλες διοργανώσεις: Τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ α' γυναικείου ρόλου (Dangerous Liaisons-1988, The Fabulous Baker Boys- 1989, Love Field- 1993) και 6 ακόμη για Χρυσή Σφαίρα, 2 εκ των οποίων κατέληξαν σε βράβευση.

Υπήρξε το "τρίτο πρόσωπο"

Ένας από τους πρώτους ρόλους της ήταν εκείνος της Madame Marie de Tourvel στην ταινία "Επικίνδυνες σχέσεις" το 1988. Πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Valmont, του John Malkovich δηλαδή. Σύντομα έγινε γνωστό ότι οι δυο τους ήταν κάτι παραπάνω από συμπρωταγωνιστές, άσχετα αν εκείνος ήταν παντρεμένος με την Glenne Headly. Το ειδύλλιό τους δεν κράτησε πολύ. 

Η σχέση ζωής

Μετά από έναν αποτυχημένο γάμο με τον επίσης ηθοποιό Peter Horton, βρήκε το σύντροφο της ζωής της στο πρόσωπο του σεναριογράφου και παραγωγού David E. Kelley το 1993. Μαζί υιοθέτησαν τη νεογέννητη Claudia Rose, ενώ ένα χρόνο αργότερα απέκτησαν και τον βιολογικό τους γιο, τον John Henry Kelley II.

Michelle Pfeiffer Rodin Eckenroth/Getty Images for G'Day USA
Με τον David E. Kelley

Οι πλαστικές

Την τελευταία δεκαετία έχει χυθεί άπειρο μελάνι για τις αποτυχημένες πλαστικές επεμβάσεις στις οποίες φέρεται να έχει υποβληθεί η ηθοποιός. Η ίδια ισχυρίζεται ότι δεν έχει δοκιμάσει την πλαστική χειρουργική, αλλά παραδέχεται ότι είναι ανοιχτή σε μικρές αισθητικές επεμβάσεις.

>Διάβασε ακόμη: Πολυαναμενόμενα albums της φετινής χρονιάς

Πάντως, σύμφωνα με αρκετούς πλαστικούς χειρουργούς, τα δικά της χαρακτηριστικά συγκαταλέγονται στα πιο περιζήτητα από τους πελάτες τους. 

Έχει γίνει τραγούδι

Για την ακρίβεια, το όνομά της ακούγεται σε δύο από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του 2014: Το Uptown Funk του Mark Ronson με τον Bruno Mars και το Riptide του Vance Joy. Ο Ronson έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι το The Fabulous Baker Boys είναι η αγαπημένη του ταινία με εκείνη, ενώ ο δεύτερος έχει επισημάνει ότι εμπνεύστηκε από τη μεταμόρφωσή της σε Catwoman.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Carmen Electra, ένα crush από τα '90s

Ο δίσκος με τον Prince, οι γυμνές φωτογραφίσεις στο Playboy, ο γάμος με τον Dennis Rodman, οι cult ταινίες και το Baywatch.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Kate Hudson, A Woman We Love

Σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου του 1979, γεννιέται το πιο χαμογελαστό κορίτσι του Χόλιγουντ.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Η Emma Watson έχει 'ξεπεράσει' τον Harry Potter

To σπασικλάκι του Hogwarts είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Και μάλιστα, πάρα πολύ γοητευτική.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Saoirse Ronan, Α Woman We Love

Η δημοφιλής ηθοποιός έχει ήδη προταθεί για 4 βραβεία Όσκαρ και αυτό λέει πολλά.

Γραφει Πωλινα Φραγκου