Meghan Markle, το κορίτσι που πήρε τον πρίγκιπα κι έφυγε

H Meghan Markle γίνεται σήμερα 42 ετών και εμείς ρίχνουμε μία ματιά σε όσα έλεγε στο Esquire US στην προ Harry περίοδο.

Η Meghan Markle δεν έγινε μέσα σε μια μέρα Δούκισσα του Sussex. Γεννήθηκε μία μέρα σαν κι αυτή, πριν από ακριβώς 41 χρόνια στο Λος Άντζελες για να έχει όλα τα φώτα πάνω της. Οι μυημένοι την γνώριζαν από την επιτυχία της ως Rachel Zane στο Suits και ο υπόλοιπος κόσμος την έμαθε ως την γυναίκα που έφερε τα πάνω - κάτω στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ήταν άλλωστε ακριβώς ο τύπος της γυναίκας που οι βασιλικοί ακόλουθοι θα εύχονταν να μην είχαν κοντά τους. Μιγάδα, παιδί χωρισμένων γονιών και χωρισμένη η ίδια και με σαφείς πολιτικές θέσεις και ευαισθησίες. Έμοιαζε το 2018 να είναι η ενσάρκωση της not to do list των ανακτόρων.

Meghan Markle, το κορίτσι που πήρε τον πρίγκιπα κι έφυγεChris Jackson/Chris Jackson/Getty Images

Από το 2016 και ενώ η επιτυχία της με το Suits ήταν στα υψηλότερα επίπεδα (σταθερά πάνω από 8 αστέρια στο IMDb) ανακοινώθηκε αυτό που ψιθυριζόταν στα σκανδαλοθηρικά μέσα. Η Meghan Markle και ο Πρίγκιπας Χάρι δήλωσαν πως είναι ζευγάρι. Η Meghan, κόρη του βραβευμένου σκηνοθέτη Thomas Markle, ήταν ένα κανονικό κορίτσι.

Meghan Markle και Βασίλισσα ΕλισάβετMax Mumby/Indigo/Getty Images

Επιτυχημένη, σέξι στην καλύτερη φάση της καριέρας της, με έναν μισθό που ξεπερνούσε τα 50.000 ευρώ ανά επεισόδιο, για έναν όχι ακριβώς πρωταγωνιστικό ρόλο. Θεωρητικά ήταν έτοιμη για μια λαμπρή καριέρα στο Hollywood. Όμως, και μόνο το ενδεχόμενο ενός βασιλικού γάμου τα άλλαξε όλα. 

> Διάβασε ακόμη: H Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry μόλις υπέγραψαν συμβόλαιο με το Netflix

Η επόμενη σεζόν στο Suits ήταν και η τελευταία της στην τηλεόραση, αφού με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο έπρεπε να ασκήσει και τα καθήκοντα της Δούκισσας. Αυτό σήμανε το τέλος του ρόλου της, ωστόσο δε μπόρεσε εύκολα να συμβιβαστεί με τη ζωή στο παλάτι. Αντισυμβατική μέχρι τέλους, έπεισε τον Πρίγκιπα Χάρι να τα παρατήσει όλα, να απαρνηθεί τα πριγκιπικά του καθήκοντα και να "χάσει" ουσιαστικά περίπου 5 εκατομμύρια λίρες το χρόνο. Για όσους είχαν διαβάσει τη συνέντευξή της τον Ιούλιο του 2013 στο Esquire US ενδεχομένως να μην ήταν έκπληξη.

Με αφορμή τα σημερινά της γενέθλια, ας θυμηθούμε τι έλεγε τότε.

Η συνέντευξη

>Κάνετε γυρίσματα στο Τορόντο; Γι' αυτό βρίσκεστε εκεί; Ναι, γυρίζουμε τη σειρά εδώ. Χρειάζονται περίπου οκτώ μήνες από το χρόνο συνολικά για να γυρίσουμε τα 16 επεισόδια. Οπότε βγαίνουμε εδώ τον Μάρτιο και πιθανότατα θα τελειώσουμε στις αρχές Νοεμβρίου φέτος. Είμαι μια κανονική Καναδή πια. 

>Αυτό είναι πολύς καιρός. Χωρίς πλάκα! Κι εγώ είμαι κορίτσι από την Καλιφόρνια. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Λος Άντζελες, οπότε είναι μεγάλη απομάκρυνση. Αλλά μου αρέσει. Είναι αυτό που πάντα ζητούσα: μια σειρά που θα την επιλέξουν και θα γίνει τόσο επιτυχημένη. Είμαι τόσο ευγνώμων, οπότε μου κάνει ο Καναδάς. Αυτό που κάνουμε κάθε χρόνο από τότε που ήρθαμε εδώ μαζί με τον Patrick J. Adams (σ.σ. τηλεοπτικός Mike) είναι να πηγαίνουμε στο σπίτι της οικογένειάς τους σε ένα νησί στον κόλπο Georgian. Όλοι οι ηθοποιοί όταν έχουμε τριήμερο διακοπών, οδηγούμε όλοι εκεί με τα ψυγεία μας και τις μπύρες μας, και όλοι φέρνουν τα παιδιά τους και τους συζύγους τους.

>Δεν ξέρω πόσο συνηθισμένο είναι αυτό για μια τηλεοπτική σειρά. Νομίζω ότι αυτό είναι μέρος του γιατί η σειρά έχει γίνει τόσο επιτυχημένη. Μπορείς να νιώσεις ότι όλοι τα πάμε καλά εντός και εκτός κάμερας. Και αυτή η χημεία είναι πραγματικά διαδεδομένη σε κάθε επεισόδιο. Αλλά, ναι, εκτός κάμερας, παίζουμε μήλα με μήλα και πίνουμε ουίσκι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της νύχτας.

>Σε προβληματίζει ότι όλοι μιλάνε για τις σειρές του HBO κατά κύριο λόγο; Υποθέτω ότι αυτό που είναι τόσο παραπλανητικό σε αυτό είναι ότι δεν φαίνεται ότι η σειρά μας γίνεται μέρος του κοινού με τον ίδιο τρόπο όπως οι σειρές του HBO, σωστά; Την ίδια στιγμή όμως, βλέπεις τα νούμερά μας και συνειδητοποιείς πόσοι άνθρωποι τα παρακολουθούν πραγματικά. Είμαι οπαδός πολλών άλλων σειρών όπως το Mad Men, το Girls και το The Newsroom.

> Διάβασε ακόμη: Η Meghan Markle είναι ο ιδανικός villain για τον James Bond

Αλλά για τη δική μας σειρά, ήμασταν πραγματικά τυχεροί που όχι μόνο είχαμε από την αρχή ένα μεγάλο κοινό, αλλά το USA Network είναι το πιο επιτυχημένο καλωδιακό δίκτυο και είμαστε μία από τις κορυφαίες σειρές του. Και αισθάνομαι τυχερή για αυτό.

Πόσο μοιάζει η Meghan στην Rachel

>Ο χαρακτήρας σου στη σειρά, η Rachel, είναι πραγματικά φιλόδοξη. Βρίσκεις πολλά από τον εαυτό σου σε αυτήν; Νομίζω ότι η προσωπικότητα του καθενός από εμάς έχει πραγματικά διαχυθεί στους χαρακτήρες μας. Είμαι καλοφαγάς στην πραγματική ζωή, οπότε ο δημιουργός έκανε τη Rachel καλοφαγά. Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία σχετικά με την αίσθηση του χιούμορ μου που έχουν αρχίσει να γίνονται πολύ περισσότερο σαν αυτήν. 

>Μου έδειξαν το ευχαριστήριο σημείωμα που στείλατε στους εκδότες μας. Ο γραφικός σου χαρακτήρας είναι απίστευτος. Σας ευχαριστώ πολύ. Ήταν επειδή πήγαινα σε καθολικό σχολείο για έξι χρόνια, την εποχή που τα παιδιά είχαν μάθημα γραφής. Πάντα είχα την τάση να γράφω πολύ καλά. Αυτό που εξελίχθηκε σε αυτό ήταν η ψευδο-δουλειά μου ως σερβιτόρα όταν έκανα οντισιόν. Δεν σερβίριζα τραπέζια. Έκανα καλλιγραφία για τις προσκλήσεις του γάμου του Robin Thicke και της Paula Patton.

Από υπεύθυνη αλληλογραφίας της Dolce & Gabbana, στην Πρεσβεία των ΗΠΑ και από εκεί στο Deal

>Αλήθεια; Ναι. Το έκανα για την αλληλογραφία των διασημοτήτων των Dolce & Gabbana κατά τη διάρκεια των διακοπών. Καθόμουν εκεί με μια μικρή λευκή κάλτσα στο χέρι μου για να μη μείνουν λάδια στο χέρι στην κάρτα, προσπαθώντας να πληρώσω τους λογαριασμούς μου ενώ έκανα οντισιόν. Χαίρομαι που στη χώρα στην οποία κανείς δεν φαίνεται να εκτιμά πια ένα χειρόγραφο σημείωμα, μπορώ να προσπαθήσω να το κρατήσω ζωντανό.

>Θα το έκανες ακόμα; Να στριμώξεις μερικές προσκλήσεις ανάμεσα στις λήψεις; Ειλικρινά, στο τροχόσπιτό μου; Μπορείς να το φανταστείς; Μπαίνω τόσο πολύ στον πειρασμό να το κάνω μόνο μία ή δύο φορές για να δω την ανταπόκριση αν κάποιος είναι θαυμαστής της σειράς και το πάρει.

>Έχεις καμία συμβουλή να δώσεις; Ω, βέβαια. Υποθέτω ότι το νούμερο ένα πράγμα είναι ότι πρέπει να παίρνεις το χρόνο σου. Απλά κάνε ρευστές κινήσεις, δεν χρειάζεται να έχεις ένα φανταχτερό στυλό με κανένα τρόπο. Και εδώ είναι το άλλο πράγμα, πρέπει να γράφεις με τρόπο που να είναι αυθεντικός για σένα. 

>Ήσουν ένα από τα κορίτσια με τους χαρτοφύλακες στο Deal or No Deal. Αυτό πρέπει να ήταν κάπως διασκεδαστικό. Θα το έβαζα στην κατηγορία των πραγμάτων που έκανα όσο έκανα οντισιόν για να προσπαθήσω να τα βγάλω πέρα. Από το να δουλεύω στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αργεντινή κατέληξα στο Deal. Έχω περάσει από το φάσμα. Σίγουρα το να δουλεύω στο Deal or No Deal ήταν μια εμπειρία μάθησης και με βοήθησε να καταλάβω τι θα προτιμούσα να κάνω. Οπότε, αν αυτό είναι ένας τρόπος για να αποσιωπήσω αυτό το θέμα, τότε ευχαρίστως θα στραφώ σε κάτι άλλο.

>Πώς πήγε αυτό; Είχες κερδίσει ποτέ; Ήμουν το άτυχο νούμερο 26, το οποίο για κάποιο λόγο κανείς δεν θα επέλεγε ποτέ. Κατέληγα να στέκομαι εκεί πάνω για πάντα με αυτά τα τρομερά άβολα και φθηνά τακούνια πέντε ιντσών περιμένοντας απλώς να διαλέξει κάποιος τον αριθμό μου για να πάω να καθίσω.

>Έχεις περάσει όλη σου τη ζωή γύρω από την τηλεόραση. Απολύτως. Ο μπαμπάς μου ήταν διευθυντής φωτισμού και διευθυντής φωτογραφίας στο Married... with Children. Μόλις πέρυσι συνταξιοδοτήθηκε. Κάθε μέρα μετά το σχολείο για 10 χρόνια, ήμουν στο πλατό του Married... with Children, το οποίο είναι ένα πολύ αστείο και διεστραμμένο μέρος για να μεγαλώσει ένα κοριτσάκι με στολή καθολικού σχολείου. Υπήρχαν πολλές φορές που ο πατέρας μου έλεγε: "Meg, γιατί δεν πας να βοηθήσεις στην αίθουσα των υπηρεσιών χειροτεχνίας εκεί πέρα; Αυτό είναι λίγο άκομψο για τα 11χρονα μάτια σου".

>Μπορώ να το φανταστώ. Δεν μου επιτρεπόταν να το παρακολουθήσω όταν ήμουν παιδί. Εντελώς, ούτε εγώ επιτρεπόταν να το βλέπω στο σπίτι. Μπορούσα να δω τους τίτλους τέλους για να δώσω ένα φιλί στην οθόνη όταν έβλεπα το όνομα του μπαμπά μου να περνάει. Πρέπει να σκεφτείς ότι υπήρχαν guest stars όπως η Tia Carrere και η Traci Lords και η Nikki Cox. Αυτές ήταν οι γυναίκες που έρχονταν κάθε μέρα. Απλά φαντάσου με με τα σγουρά μαλλιά μου και το κενό στα δόντια μου και τη μικρή μου σχολική στολή με τα Keds, να φωνάζω "Γεια" σε αυτές τις πολύ προκλητικές γυναίκες. Ήταν μεγάλη αλλαγή από το Καθολικό Σχολείο Immaculate Heart.

>Μεγάλωσες με έναν διευθυντή φωτογραφίας, το συνεργείο του Suits πρέπει να σε αγαπάει. Ειδικά ο διευθυντής φωτογραφίας. Πάντα θα βρίσκω το κατάλληλο φως για μένα. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Και αν δεν το βρω, θα το ξέρω, γιατί ο πατέρας μου θα είναι ο πρώτος που θα με πάρει τηλέφωνο και θα μου πει: "Πρέπει να του πεις να φέρει άλλο ένα 2Κ" και "Γιατί δεν χρησιμοποιείς αυτό το είδος τζελ φωτισμού;". 

>Είσαι πολύ καλή μαγείρισσα μαθαίνω. Είμαι περήφανη που βρίσκω τρόπο να αναβαθμίσω ένα πιάτο με λίγο διατηρημένο λεμόνι ή με λίγο αλάτι Maldon. Όταν μιλούσαμε για το Georgian Bay και το Σαββατοκύριακο της Ημέρας του Καναδά, εγώ και το Vitamix μου, πραγματικά κάναμε το κουμάντο για να τους ταΐσουμε όλους εκείνο το Σαββατοκύριακο.

>Έφερες το Vitamix σου μαζί σου στις διακοπές; Ω, ναι. Όταν έφερα το αυτοκίνητό μου εδώ, έστειλα το Vitamix μου στο πίσω κάθισμα. Ήταν ένα από τα πράγματα που δεν μπορούσα να ταξιδέψω χωρίς το Vitamix μου. Είναι σαν διαφήμιση σε αυτό το σημείο. Αλλά το χρησιμοποιώ κάθε μέρα για pestos ή shakes. Εντάξει, τώρα αυτό είναι πάρα πολύ. Πρέπει να σταματήσω.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr