Hilary Duff, A Woman We Love

Hilary Duff, (ξανα)καλωσήρθες στις οθόνες μας και χρόνια σου πολλά.

Γράφει: Νίκη Κοντομηνά 28 Σεπτεμβρίου 2022

Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Είναι δύσκολο να είσαι millennial και να μην ξέρεις την Hilary Duff. Είτε την πέτυχες στα πρώτα της βήματα ως Lizzie McGuire στο Disney Channel, είτε τα αμέσως επόμενα χρόνια ως τραγουδίστρια νεανικών -κυρίως- επιτυχιών. Η Duff από τότε έχει κατακτήσει πολλά μέτωπα: Έχει παίξει σε διάφορες κινηματογραφικές ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των πρωταγωνιστικών ρόλων στα The Lizzie McGuire Movie και A Cinderella Story, έχει κυκλοφορήσει το δικό της άλμπουμ, Metamorphosis και διαθέτει τη δική της σειρά ρούχων, μακιγιάζ και αξεσουάρ, που ονομάζεται Stuff by Hilary Duff.

Hilary Duff, A Woman We LoveJon Kopaloff/WireImage

Η Duff τα κατάφερε όλα αυτά πριν από τα 17α γενέθλιά της, όμως από τότε έχουν περάσει άλλα 18 χρόνια. Για την ακρίβεια, κλείνει σήμερα (28 Σεπτεμβρίου) τα 35 και κανείς μας δε μπορεί να την ξεπεράσει. 

Από το Τέξας στο Χόλιγουντ

Η Duff γεννήθηκε στο Χιούστον του Τέξας, μακριά από τη λάμψη και τη γοητεία του Λος Άντζελες. Ήξερε, ωστόσο, από μικρή ηλικία ότι της άρεσαν οι τέχνες. Σπούδασε γυμναστική και μπαλέτο και όταν η μεγαλύτερη αδελφή της, η Haylie, άρχισε να κάνει μαθήματα υποκριτικής, η Hilary την ακολούθησε. Στην ηλικία των έξι ετών η Duff συμμετείχε σε μια περιοδεύουσα παραγωγή του μπαλέτου "Ο Καρυοθραύστης" και έπαιξε επίσης σε τοπικές διαφημίσεις όταν ήταν μικρή. Κέρδισε τον πρώτο της τηλεοπτικό ρόλο το 1996, στη μίνι σειρά True Women, η οποία προβλήθηκε την επόμενη χρονιά.

"Έχω σπυράκια και άσχημα μαλλιά όπως όλοι οι άλλοι. Αλλά νομίζω ότι πρέπει να το ξεπεράσεις. Μου αρέσει πολύ να αγκαλιάζεις τα ελαττώματά σου και να γνωρίζεις ότι είσαι όμορφη για πολλούς διαφορετικούς λόγους εκτός από το πώς φαίνεσαι εξωτερικά" έλεγε τότε.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hilary Duff (@hilaryduff)

Μόλις η Haylie και η Hilary άρχισαν να παίρνουν δουλειές ηθοποιού, έπεισαν τους γονείς τους ότι έπρεπε να ζήσουν στο Λος Άντζελες, αν ήθελαν να έχουν κάποια ευκαιρία για καριέρα στη βιομηχανία του θεάματος. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, παρά τη δήλωσή της ότι "δεν ήθελε ποτέ να γίνει μαμά στη σκηνή", η Suzanne Duff οδήγησε τις κόρες της, τα υπάρχοντά τους και τα κατοικίδιά τους από το Τέξας στο Λος Άντζελες. Ο πατέρας των κοριτσιών, ο Bob, έμεινε στο Τέξας -είναι συνέταιρος σε μια αλυσίδα καταστημάτων ψιλικών- αλλά πετούσε στην Καλιφόρνια κάθε λίγες εβδομάδες για να περνάει χρόνο με την οικογένειά του. Αμέσως μετά τη μετακόμιση, η Duff άρχισε να κάνει οντισιόν, δοκιμάζοντας κάθε ρόλο που μπορούσε να βρει. 

Το 1998 πήρε τον ρόλο της Wendy στην ταινία Casper Meets Wendy που γυρίστηκε απευθείας σε βίντεο. Κέρδισε επίσης έναν ρόλο στην τηλεοπτική ταινία The Soul Collector και μια guest εμφάνιση στο Chicago Hope. Στη συνέχεια, το 2000, η Duff πέρασε από οντισιόν για την επερχόμενη νέα σειρά του Disney Channel, Lizzie McGuire. Αφού εμφανίστηκε ενώπιον των παραγωγών της σειράς τέσσερις φορές, η Duff προσλήφθηκε.

Η ζωή ως Lizzie

Το Lizzie McGuire άρχισε να προβάλλεται το 2001, όταν τόσο η Duff όσο και ο χαρακτήρας που υποδυόταν ήταν δεκατριών ετών. Στη σειρά, η Lizzie -γλυκιά, έξυπνη, αλλά όχι και τόσο ομαλή- αντιμετωπίζει προβλήματα τυπικά για ένα κορίτσι που πλέει στα δύσκολα νερά της εφηβείας: φλερτ με αγόρια, διαφωνίες με φίλους και δυσκολίες με τους γονείς. Ενώ η Lizzie μερικές φορές παραπαίει σε καταστάσεις κρίσης, η καρτουνίστικη εκδοχή της Lizzie, η οποία εμφανίζεται περιοδικά για να σχολιάσει τις περιστάσεις, ξέρει πάντα τι ακριβώς πρέπει να πει και να κάνει. 

Η εκπομπή έγινε γρήγορα τεράστια επιτυχία, κερδίζοντας μαζικό κοινό μεταξύ των tween girls -δηλαδή των κοριτσιών ηλικίας περίπου μεταξύ οκτώ και δεκατεσσάρων ετών- και ακόμη και μεταξύ των μεγαλύτερων εφήβων και των εικοσάρηδων. Οι γονείς ενέκριναν τη σειρά για τη θετική της προοπτική και τα παιδιά λάτρεψαν τη Lizzie επειδή απεικόνιζε τα προβλήματα ενός φυσιολογικού, μέσου κοριτσιού. 

Το να βλέπεις "απλά τη Lizzie" κάθε εβδομάδα ήταν κάτι παραπάνω από αρκετό για τους τηλεθεατές, οι οποίοι λάτρευαν τον χαρακτήρα καθώς και την ηθοποιό που την υποδυόταν. Η Duff έγινε διασημότητα σχεδόν εν μία νυκτί και δύσκολα μπορούσε να πάει οπουδήποτε χωρίς να συναντήσει νεαρούς θαυμαστές που ήθελαν αυτόγραφο ή μια φωτογραφία της. Είχε ξαφνικά μια ζωή που απείχε πολύ από το να είναι τυπική.

Αντί να πηγαίνει στο σχολείο, δούλευε με έναν καθηγητή στα γυρίσματα αρκετές ώρες την ημέρα. Εκτός από τα γυρίσματα επεισοδίων της σειράς Lizzie McGuire, η Duff επεκτάθηκε και σε κινηματογραφικούς ρόλους, υποδυόμενη τη νεαρή Lila Jute στην ταινία Human Nature το 2001 και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεοπτική ταινία Cadet Kelly το 2002. 

Εκείνη την περίοδο άρχισε επίσης να επεκτείνει την καριέρα της και στο τραγούδι, ηχογραφώντας το "I Can't Wait", το εναρκτήριο τραγούδι της σειράς Lizzie McGuire. Συμμετείχε με ένα κομμάτι στο CD Disneymania, ενώ το 2002 κυκλοφόρησε (μαζί με αρκετούς καλεσμένους) ένα χριστουγεννιάτικο άλμπουμ με τίτλο Santa Claus Lane.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hilary Duff (@hilaryduff)

Η τριπλή απειλή της Hilary Duff

Το 2003 ήταν μια χρονιά - τομή για τη Duff, όταν έκανε τη μετάβαση από την έφηβη σταρ της Disney σε ενήλικη σταρ της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και της ποπ μουσικής. Το Lizzie McGuire συνέχισε να είναι η νούμερο ένα σειρά του Disney Channel, δημιουργώντας την εξίσου επιτυχημένη ταινία Lizzie McGuire Movie, στην οποία η Lizzie πηγαίνει στη Ρώμη για μια καλοκαιρινή εκδρομή. Εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία, η Duff ηχογράφησε αρκετά τραγούδια για το επιτυχημένο soundtrack.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του 2003, η Duff είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Agent Cody Banks, στην οποία υποδύεται τη Natalie. Η χρονιά ολοκληρώθηκε με τον ρόλο ενός εκ των δώδεκα παιδιών στην ταινία Cheaper by the Dozen, με πρωταγωνιστή τον Steve Martin. Η χρονιά ολοκληρώθηκε με το άδοξο τέλος της σειράς που την έκανε γνωστή, χωρίς εκείνη να πτοηθεί ιδιαίτερα. 

Τον Αύγουστο του 2003 κυκλοφόρησε το πρώτο της ολοκληρωμένο σόλο άλμπουμ, Metamorphosis, το οποίο δύο μήνες αργότερα είχε γίνει πλατινένιο με ένα εκατομμύριο αντίτυπα πωλήσεις. Τρεις μήνες αργότερα, ο αριθμός αυτός είχε σχεδόν τριπλασιαστεί. Τα στελέχη της εταιρείας της, Buena Vista (η οποία ανήκει στη Disney), έθεσαν ως προτεραιότητα να προωθήσουν τη μουσική της Duff όχι μόνο στους προεφηβικούς θαυμαστές της Lizzie, αλλά και σε ένα μεγαλύτερο κοινό. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hilary Duff (@hilaryduff)

Η μετάβαση στο σήμερα

Ο χρόνος δεν σταμάτησε εκεί, όσο και αν οι περισσότεροι τη χάσαμε. Την επόμενη δεκαετία η Duff μπορεί να μη διατήρησε το star quality των εφηβικών της χρόνων, αλλά έβρισκε διάφορους τρόπους να μείνει στην επικαιρότητα. Το άλμπουμ της Dignity (2007) ήταν επίσης επιτυχημένο, ενώ έκανε δεκάδες συμμετοχές σε ταινίες και σειρές. Παράλληλα, παντρεύτηκε για πρώτη φορά στα 24 της, τον επαγγελματία παίκτη του χόκεϊ, Mike Comrie με τον οποίο έκανε ένα παιδί. Πέντε χρόνια αργότερα ακολούθησαν χωριστούς δρόμους και στα 30 της ερωτεύτηκε τον τραγουδιστή Matthew Koma, που από ό,τι φαίνεται είναι ο άντρας της ζωής της. Είναι μαζί ακόμα και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hilary Duff (@hilaryduff)

Η Hilary Duff φέτος έχει πραγματοποιήσει το πιο επιτυχημένο comeback, από όσα επιχείρησε όλα τα χρόνια, με τη συμμετοχή στο How I met your Father, που μας επανασύστησε τον παιδικό μας έρωτα. 
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Η Emma Watson έχει 'ξεπεράσει' τον Harry Potter

To σπασικλάκι του Hogwarts είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Και μάλιστα, πάρα πολύ γοητευτική.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Saoirse Ronan, Α Woman We Love

Η δημοφιλής ηθοποιός έχει ήδη προταθεί για 4 βραβεία Όσκαρ και αυτό λέει πολλά.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Alessandra Ambrosio, από την Βραζιλία με αγάπη

Μία πραγματικά σταθερή αξία στην καρδιά μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Kaya Scodelario, αργήσαμε να σε προσέξουμε

Το κορίτσι του The Gentlemen είναι το νέο μας crush.

Γραφει Πωλινα Φραγκου