Ήρθε η στιγμή να (ξανα)ασχοληθούμε με την Jurnee Smollett

Από το True Blood και το Birds of Prey μέχρι το πρόσφατο Lou στο Netflix, η αδερφή του Jussie Smollett δεν περνά απαρατήρητη.

Η Jurnee Smollett πρόσφατα έκλεισε τα 36 της χρόνια, ωστόσο την ξέρουμε τα τελευταία 30. Από το 1992 και σε ηλικία 5 ετών, η Smollett ξεκίνησε τις κινηματογραφικές της εμφανίσεις παίζοντας στα Martin και Out All Night που είχαν σημαντική επιτυχία και την έκαναν ένα απολύτως αναγνωρίσιμο νιάτο. Όπως και ο αδερφός της, Jussie Smollett είναι κοινωνικά δραστήρια, ενώ έχει γίνει πολλές φορές στόχος λόγω της καταγωγής της. Σήμερα, η Jurnee Smollett πρωταγωνιστεί στο Lou του Netflix και μας δίνει άλλη μία αφορμή να ασχοληθούμε μαζί της. 

Μία κοινωνικά δραστήρια οικογένεια αντιμέτωπη με τον ρατσισμό εκ των έσω

Η Jurnee γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από Εβραίο πατέρα και μαύρη μητέρα, κάτι που, εκείνη την εποχή την έκανε στόχο για τα ακραία στοιχεία, που κυριαρχούσαν. Οι γονείς της ήταν ακτιβιστές και η ίδια με τα αδέρφια της, δεν έμειναν πίσω. 

"Η γιαγιά μου ήταν σε μαύρη λίστα ως κομμουνίστρια Αμερικανίδα. Αλλά έμεινε έκπληκτη όταν ο πατέρας μου παντρεύτηκε τη μαύρη μητέρα μου. Μπήκε σφήνα ανάμεσά τους και είναι ένα από τα μεγάλα μυστήρια της παιδικής μου ηλικίας το πως μια προοδευτική Εβραία, γινόταν να είναι και ρατσίστρια". Αυτό το βίωμα έρχεται μόνο από το σπίτι της. Η κατάσταση ήταν πολύ χειρότερη σε ένα από τα προπύργια της KKK. 

Εκείνη πάντως, περιγράφει τον εαυτό της ως Blewish, δηλαδή μαύρη και Εβραία. Μεγάλωσε γιορτάζοντας το Πάσχα, το Χάνουκα, την Κουάνζα και τα Χριστούγεννα. Έχει πέντε αδέλφια και έχει να θυμάται μερικά πολύ, πολύ χαριτωμένα throwbacks μαζί τους. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jake Smollett (@jakesmollett)

 

 

Το ανήλικο και εντυπωσιακό ξεκίνημά της

Ο πρώτος μεγάλος ρόλος της Jurnee ήταν η Denise Frazer, η καλύτερη φίλη της Michelle στο Full House. Ήταν αρχικά γραμμένος για μια λευκή ηθοποιό, αλλά η μαμά της την έπεισε να περάσει από οντισιόν. Έπαιξε επίσης στο Jack (ταινία του 1996 σε σκηνοθεσία Francis Ford Coppola), στο Selma, Lord, Selma (ταινία της Disney το 1999), στο Beautiful Joe (το 2000) και σε πολλές άλλες ταινίες. Το 2007, πρωταγωνίστησε στην ταινία The Great Debaters.

Στο μεταξύ, το υποκριτικό της ταλέντο δεν ξεχώρισε μόνο στη μεγάλη οθόνη. Είχε μερικούς αξιοσημείωτους ρόλους στην τηλεόραση. Ήταν τακτικό μέλος της σειράς Friday Night Lights ως Jess, και πρωταγωνίστησε σε ένα νομικό δράμα στο CBS με τίτλο The Defenders. Ήταν επίσης τακτική στο True Blood ως Nicole.

Το 2010 παντρεύτηκε τον τραγουδιστή Josiah Bell στο Λος Άντζελες. "Είναι απίστευτο", δήλωσε στο People. "Ο καλύτερός μου φίλος είναι ο σύντροφος της ζωής μου. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό". Μαζί έκαναν έναν γιο, ωστόσο 10 χρόνια αργότερα χώρισαν. 

Αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες φωνές του Black Lives Matter, πριν ακόμα από τη δολοφονία του George Floyd. Οργανώθηκε στα κινήματα κατά του Donald Trump και ζήτησε από τους Αμερικανούς να μην αγνοήσουν τις εκλογές. 

Το Comeback

Η κινηματογραφική της επιστροφή στην πρώτη γραμμή πραγματοποιήθηκε το 2020 όταν συμμετείχε στο Birds of Prey. Η Jurnee ήταν εκπληκτική ως Dinah, την πρώτη φορά που η Black Canary ενσαρκώνεται από μια μαύρη γυναίκα. Εκπαιδεύτηκε για πάνω από πέντε μήνες για το ρόλο και στην ταινία είναι η πρώτη φορά που τραγουδάει δημόσια. "Είναι τιμή μου. Γράφτηκε πριν από 70 χρόνια και το Μαύρο Κανάρι είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες στο σύμπαν της DC. Οπότε ήταν τιμή μου να είμαι το δοχείο μέσω του οποίου μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο", δήλωσε η ίδια για το ρόλο της. 

Φέτος, η Jurnee Smollett πρωταγωνιστεί στο Lou που προβάλλεται στο Netflix και μας επανασυστήνεται με έναν ανατρεπτικό για τα δεδομένα της ρόλο. Αν και τη συναντάμε κάθε τόσο εδώ 30 και πλέον χρόνια, από ό,τι φαίνεται η ίδια έχει πολλά ακόμη να δείξει. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Gigi Hadid, μία σύγχρονη Λολίτα

Μία φωτογραφική ρετροσπεκτίβα για τα 29 χρόνια που κλείνει το διάσημο super model.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Miranda Kerr, ένα βλέμμα 1000 λέξεις

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για το εκθαμβωτικό μοντέλο από την Αυστραλία.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Carmen Electra, ένα crush από τα '90s

Ο δίσκος με τον Prince, οι γυμνές φωτογραφίσεις στο Playboy, ο γάμος με τον Dennis Rodman, οι cult ταινίες και το Baywatch.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Kate Hudson, A Woman We Love

Σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου του 1979, γεννιέται το πιο χαμογελαστό κορίτσι του Χόλιγουντ.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου