Zoey Deutch, A Woman We Love

Η Zoey Deutch έκλεισε τα 28 της και το ταξίδι της έχει μόλις ξεκινήσει.

Ως κόρη του Howard Deutch και της Lea Thompson ήταν σχεδόν δεδομένο ότι θα είχε καλλιτεχνικό αίμα. Η Zoey Deutch γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου του 1994 και και 28 χρόνια αργότερα έχει γίνει αυτό που όλοι περίμεναν από εκείνη τη μέρα. Οι ρόλοι της στα Everybody Wants Some!!, The Politician και Set It Up την έκαναν γνωστή σε όλον τον κόσμο και πλέον αποτελεί ένα από τα next big things του Netflix. Και μέσα σε όλα αυτά, (φυσικά) είναι πανέμορφη. 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λος Άντζελες και η καταγωγή της φτάνει ως την Ιρλανδία, ενώ έχει γαλουχηθεί σύμφωνα με τις εβραϊκές παραδόσεις. Ξεκίνησε τα μαθήματα υποκριτικής στα 5 της, ωστόσο αντιμετώπισε πολλά προβλήματα λόγω μιας αγχώδους διαταραχής που την κυνηγούσε από τα 2 (!) της χρόνια. "Μπορούσα σωματικά να λιποθυμήσω πριν μπορέσω να μιλήσω. Ονομάστηκε λιποθυμική διαταραχή του μωρού", εξήγησε. Ενώ το άγχος της ήταν μερικές φορές καταστροφικό, με τα χρόνια έμαθε να το αγκαλιάζει.

> Διάβασε ακόμη: Η viral πρόκληση της Kendall Jenner

"Το άγχος μου με κινητοποιεί, από εκεί πηγάζει ένα μεγάλο μέρος της φιλοδοξίας μου. Μπορεί να είναι παραλυτικό, αλλά τις περισσότερες φορές είμαι ευγνώμων για το άγχος μου. Όμως, χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να φτάσω εκεί".

Γεννήθηκε σε βασιλική οικογένεια του Χόλιγουντ

Η Zoey Deutch είναι, χωρίς αμφιβολία, μια ταλαντούχα ηθοποιός. Ως κόρη του σκηνοθέτη του "Pretty in Pink" Howard Deutch και της ηθοποιού του "Back to the Future" Lea Thompson, η Deutch ζει γύρω από τιτάνες της βιομηχανίας. Στην πραγματικότητα, κυριολεκτικά μεγάλωσε στα κινηματογραφικά πλατό. "Τα πρώτα μου βήματα έγιναν σε κινηματογραφικό πλατό. Η πρώτη μου λέξη ήταν "κραγιόν", στο τρέιλερ μακιγιάζ της μαμάς μου", δήλωσε στο Porter. Δεν είναι περίεργο που η Deutch βρέθηκε να έλκεται από παιδί από την υποκριτική.

Εντούτοις, όπως εξήγησε η ηθοποιός στο Elle, δεν αισθάνθηκε πιεσμένη να ακολουθήσει τα χνάρια των γονιών της - αντίθετα, ένιωσε ότι είχε ένα σύστημα υποστήριξης με κατανόηση. "Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ένιωσα υποστήριξη και μια βαθιά ευγνωμοσύνη που ήξερα ότι αυτός ο δρόμος ήταν μια επιλογή- ξέρω ότι αυτό δεν είναι μια πολυτέλεια που προσφέρεται στους περισσότερους - η επιλογή της ζωής ενός καλλιτέχνη, ενός συγγραφέα, ενός ηθοποιού, ενός τραγουδιστή δεν φαίνεται καν δυνατή", είπε. "Αισθάνομαι πολύ ευγνώμων που το πάθος μου ενθαρρύνθηκε".

> Διάβασε ακόμη: Emma Stone, το κορίτσι της διπλανής πόρτας

Το bullying στο σχολείο

"Πέρασα τρομερές στιγμές στο γυμνάσιο. Απλά τα χειρότερα", θυμήθηκε η ίδια. "Υπήρχαν πολλές προσβολές με βήχα όταν περπατούσα στους διαδρόμους, και υπήρχαν κάποια σπρωξίματα, αλλά κυρίως ήταν απλά άνθρωποι που μιλούσαν πίσω από την πλάτη μου". Ως νεαρή στη βιομηχανία του θεάματος, η εμπειρία της Deutch με τα σκληρά παιδιά στο σχολείο την βοήθησε πραγματικά να παραμείνει προσγειωμένη και θετική. "Τώρα βρίσκομαι σε ένα επάγγελμα όπου όλοι μιλούν πίσω από την πλάτη σου", είπε. "Αλλά σπάνια δίνω σημασία σε αυτό και ποτέ δεν το κάνω στους άλλους. Δεν με αφορά τι σκέφτονται οι άλλοι για μένα και διαλογίζομαι πάνω σε αυτό το μάντρα". 

Το "σχολείο" του Disney Channel και εκτίναξη

Αφού ξεκίνησε από το Disney Channel με έναν επαναλαμβανόμενο ρόλο στην εκπομπή "The Suite Life of Zach and Cody", η Deutch πέρασε ομαλά σε πιο ενήλικους ρόλους, εμφανιζόμενη στη συνέχεια του "Zombieland", στην ταινία του Netflix "The Politician", στην κωμωδία "Dirty Grandpa", στην κωμωδία "Everybody Wants Some!". !", τη ρομαντική κωμωδία του Netflix "Set It Up", τη βιογραφική ταινία του J.D. Salinger "Rebel in the Rye" και, πιο πρόσφατα, τη σκοτεινή σάτιρα για τους influencers των μέσων κοινωνικής δικτύωσης "Not Okay". Η Deutch ανέβηκε γρήγορα στην ιεραρχία και έγινε μια από τις πιο περιζήτητες ηθοποιούς στο Χόλιγουντ.

Η περίεργη εμμονή 

Στην ταινία του Netflix "Not Okay" του 2022, η Zoey Deutch υποδύεται ένα νεαρό κορίτσι που βρίσκεται να μαζεύει ακολούθους στο Instagram. Η ταινία διερευνά τη σχέση της κοινωνίας με τους influencers και πώς η επιθυμία για διαδικτυακή διασημότητα μπορεί να οδηγήσει κάποιους να εξαπατήσουν για να φτάσουν στην κορυφή.

Καθώς η Deutch ετοιμαζόταν να υποδυθεί τον ρόλο της, άρχισε να ενδιαφέρεται όλο και περισσότερο για τους απατεώνες της πραγματικής ζωής στους οποίους βασίστηκε ο χαρακτήρας της. Στην πραγματικότητα, συνειδητοποίησε ότι πολλοί από τους ρόλους της ταιριάζουν στον τύπο του "απατεώνα". "Δεν το ήξερα τότε - τώρα το συνειδητοποίησα - αλλά είχα ένα πραγματικό ενδιαφέρον, ίσως και εμμονή, να παίζω εισαγωγικά "αντιπαθείς απατεώνες"", δήλωσε στο AV Club, αναφέροντας τα "Flower", "Buffaloed" και "The Politician". "Δεν είμαι σίγουρη τι ακριβώς είναι αυτό που με κάνει να έλκομαι τόσο πολύ από αυτούς τους ανθρώπους", συνέχισε. 

Η Zoey Deutch είναι επίσης παραγωγός, χάρη στην αδελφή της

Μπορεί η καριέρα της Zoey Deutch να βρίσκεται ακόμα στα πρώτα της βήματα, αλλά η νεαρή ηθοποιός έχει ήδη επεκταθεί στην παραγωγή. Η πρώτη της ταινία ως παραγωγός ήταν το 2017. "Υποδύομαι εδώ και 10 χρόνια και είπα: "Νομίζω ότι μπορώ να φανώ χρήσιμη εδώ. Νομίζω ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω τις γνώσεις μου για καλό σκοπό", εξήγησε στο AV Club. "Ήταν σίγουρα μια συνειδητή απόφαση". Εξήγησε ότι δεν ένιωθε την ανάγκη να ενεργεί ως παραγωγός σε κάθε υποκριτικό έργο που αναλάμβανε, αλλά ότι η παραγωγή του "Not Okay" ήταν μια ευπρόσδεκτη έκπληξη.

Προφανώς, η Deutch ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την παραγωγή χάρη στην οικογένειά της. "Η αδελφή μου [Madelyn Deutch] έγραψε το "The Year Of Spectacular Men" και το διαβάσαμε και είπαμε: "Αυτό είναι καταπληκτικό"", έχει επισημάνει στο παρελθόν. Η αδελφή της ζήτησε από όλη την οικογένεια να συμμετάσχει. "Είχα πάντα ένα πολύ παραγωγικό μυαλό από επιχειρηματική άποψη", είπε. 

Η περίπλοκη σχέση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ως millennial, η Zoey Deutch ήταν πάντα περιτριγυρισμένη από την τεχνολογία και το ταξίδι της με τα social media ήταν γεμάτο με σκαμπανεβάσματα. "Η καλύτερή μου φίλη Willa Bennett και εγώ είχαμε MySpace μαζί όταν ήμασταν περίπου 10 ετών και κάναμε αυτό το πράγμα που τώρα είναι ένα πράγμα πριν γίνει ένα πράγμα, και ήμασταν πολύ καλές σε αυτό, και το αγαπούσαμε", είπε στο Elle.  "Βγάζαμε πάντα αυτές τις καλλιτεχνικές φωτογραφίες. Ήταν πολύ δημιουργικό- δεν ήταν τόσο κούφιο όσο το βρίσκω τώρα. Ήταν μια μορφή έκφρασης με έναν τρόπο που δεν ταυτίζεται απαραίτητα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης".

Τα τελευταία χρόνια, η Deutch έχει αρχίσει να κουράζεται από τις δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και να ανησυχεί για τον αντίκτυπό τους στη συλλογική ψυχική υγεία των ανθρώπων. Ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι διασκεδαστικά, υποστηρίζει ότι υπάρχει μια "πλευρά που θεωρεί βαθιά τοξική και την απεχθάνομαι". Στο Instagram πάντως μετρά περίπου 3.2 εκατομμύρια followers και μπορούμε να καταλάβουμε το λόγο. 


 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Miranda Kerr, ένα βλέμμα 1000 λέξεις

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για το εκθαμβωτικό μοντέλο από την Αυστραλία.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Carmen Electra, ένα crush από τα '90s

Ο δίσκος με τον Prince, οι γυμνές φωτογραφίσεις στο Playboy, ο γάμος με τον Dennis Rodman, οι cult ταινίες και το Baywatch.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Kate Hudson, A Woman We Love

Σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου του 1979, γεννιέται το πιο χαμογελαστό κορίτσι του Χόλιγουντ.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Η Emma Watson έχει 'ξεπεράσει' τον Harry Potter

To σπασικλάκι του Hogwarts είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Και μάλιστα, πάρα πολύ γοητευτική.

Γραφει Πωλινα Φραγκου