Krysten Ritter, Α Woman We Love

Μοντέλο, ηθοποιός, τραγουδίστρια, συγγραφέας και επαγγελματίας πλέκτρια, ετών 41. Ακριβώς.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 16 Δεκεμβρίου 2022

Πολύ ωραίο κορίτσι η Krysten Ritter, που γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 16 Δεκέμβρη του σωτήριου έτους 1981. Μελαχρινή, με ζυγωματικά για τσίμπημα και χείλη που συχνά τα βάφει με κόκκινο κραγιόν, προφανώς γιατί της ταιριάζει. Πιθανόν να την πρόσεξες πρώτη φορά στο Breaking Bad, πριν από καμιά δεκαριά χρόνια, κι έκτοτε να τη βλέπεις που και που σε άλλες αμερικάνικες σειρές και ταινίες.

Εν αρχή ην το μόντελινγκ

Στα 15 της πήγε να κάνει τα ψώνια της ή να χαζολογήσει με τις φίλες της, δεν ήμασταν μπροστά, δεν γνωρίζουμε με σιγουριά, στο Wyoming Valley Mall, που ήταν κοντά στο σπίτι της.

Τότε ήταν που κάποιος, από ένα πρακτορείο μοντέλων, είδε κάτι σε εκείνη και την πρόσεξε. Μάλλον το ότι ήταν ψηλή, υπεραδύνατη και άμπαλη, όπως έχει δηλώσει η ίδια. Έτσι ξεκίνησε η καριέρα της στον κόσμο του μόντελινγκ. Έφηβη ακόμα και στη συνέχεια νεαρά ενήλικη έκανε πασαρέλες, καταλόγους, διαφημίσεις και τηλεοπτικά σποτ, ανά τον κόσμο.

Η στροφή στην υποκριτική τέχνη

Στην ηθοποιία στράφηκε τυχαία στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και σιγά σιγά άρχισε να παίρνει μικρά ρολάκια σε διάφορες παραγωγές, τηλεοπτικές και κινηματογραφικές. Το 2015 έπαιξε τον επώνυμο ρόλο της σειράς Jessica Jones του Netflix, στην τρίτη σεζόν του οποίου, το 2019, σκηνοθέτησε κι ένα του επεισόδιο.

Συγγραφή, indie rock και πλέξιμο

Πολυτάλαντη καθώς είναι, έγραψε ένα βιβλίο, το ψυχολογικό θρίλερ Bonfire, το 2017. Πέντε χρόνια πριν αρχίσει να θεωρεί τον εαυτό της συγγραφέα με τη βούλα, είχε γίνει το ένα ήμισυ του indie rock ντουέτου Ex Vivian, με το οποίο έβγαλε ένα άλμπουμ, που εμείς προσωπικά δεν το ακούσαμε.

Τέλος, της αρέσει πολύ το πλέξιμο και έχει φιλοξενηθεί στο εξώφυλλο του περιοδικού Vogue Knitting (ναι, υπάρχει τέτοιο περιοδικό). 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Miranda Kerr, ένα βλέμμα 1000 λέξεις

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για το εκθαμβωτικό μοντέλο από την Αυστραλία.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Carmen Electra, ένα crush από τα '90s

Ο δίσκος με τον Prince, οι γυμνές φωτογραφίσεις στο Playboy, ο γάμος με τον Dennis Rodman, οι cult ταινίες και το Baywatch.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Kate Hudson, A Woman We Love

Σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου του 1979, γεννιέται το πιο χαμογελαστό κορίτσι του Χόλιγουντ.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Η Emma Watson έχει 'ξεπεράσει' τον Harry Potter

To σπασικλάκι του Hogwarts είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Και μάλιστα, πάρα πολύ γοητευτική.

Γραφει Πωλινα Φραγκου