Jenna Ortega μας έχεις εντυπωσιάσει

Και πολύ αργήσαμε να ασχοληθούμε με τη Wednesday του Netflix.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 22 Δεκεμβρίου 2022

Η Jenna Ortega είναι μια σταρ, ετών 20. Γεννημένη το 2002 κατάλαβε από πολύ μικρή ηλικία ποιο θα είναι το επάγγελμά της, κάτι που χρωστάει στη μητέρα της και... στο Facebook. Η νεαρή ηθοποιός έσπασε όλα τα κοντέρ αναγνωρισιμότητας ως Wednesday Addams στο Netflix, όμως το αγγελικό αυτό πρόσωπο έχει εμφανιστεί και σε κάμποσες scary movies τα προηγούμενα χρόνια. Εκτός από τις πολλές διακρίσεις της, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει πάνω από 31 εκατομμύρια followers στο Instagram και πρόσφατα έγινε παγκόσμιο viral χορεύοντας στο TikTok.

Παρακάτω διαβάζεις περισσότερα για το φαινόμενο Ortega.

Ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία μόλις 9 ετών

Γνωρίζατε ότι η Ortega έγινε γνωστή όταν η μητέρα της δημοσίευσε ένα βίντεο της στο Facebook; Σύμφωνα με το IMBD, ξεκίνησε επίσημα την καριέρα της στην τρυφερή ηλικία των 9 ετών και πήρε τον πρώτο της (μικρό) ρόλο το 2012 στη σειρά The Baby Bug. Έκτοτε, έχει εμφανιστεί σε έργα όπως το CSI: NY, Days of Our Lives, Iron Man 3 και Insidious: Chapter 2.

Γέννημα θρέμμα Καλιφόρνιας

Η Jenna Ortega γεννήθηκε στο La Quinta της Καλιφόρνια, το οποίο βρίσκεται στην κοιλάδα Coachella. Η Jenna μεγάλωσε εκεί και εξακολουθεί να βρίσκεται στην Καλιφόρνια μέχρι σήμερα.

Είναι υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα

Η πρωταγωνίστρια του Wednesday είναι υποψήφια για τη Χρυσή Σφαίρα 2023 για την καλύτερη ηθοποιό σε τηλεοπτική σειρά μιούζικαλ ή κωμωδίας. Ανταγωνίζεται τις Quinta Brunson (Abbott Elementary), Kaley Cuoco (The Flight Attendant), Selena Gomez (Only Murders in the Building) και Jean Smart (Hacks).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jenna Ortega (@jennaortega)

Η πρώτη λατίνα πριγκίπισσα της Disney

Η Ortega έχει κάνει σημαντικά βήματα όσον αφορά την εκπροσώπηση της λατινικής κοινότητας, αλλά ίσως το πιο εντυπωσιακό κατόρθωμά της ήταν ότι έδωσε τη φωνή της στην Isabel από τη σειρά κινουμένων σχεδίων του Disney Channel, Elena of Avalor, η οποία περιστρέφεται γύρω από την πρώτη λατίνα πριγκίπισσα της Disney.

Είναι κοντούλα, αλλά αν τολμάς πες της το 

Η 20χρονη ηθοποιός βλέπει τον κόσμο από τα 155 εκατοστά.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jenna Ortega (@jennaortega)

Λατινικός συνδυασμός

Η Jenna Ortega έχει μεξικανική και πορτορικανική καταγωγή: "Το να είμαι Λατίνα ήταν πάντα πολύ, πολύ ωραίο για μένα. Είναι κάτι για το οποίο είμαι πολύ περήφανη. Μεγάλωσα σε μια κοινότητα περιτριγυρισμένη από όλα τα είδη των ισπανόφωνων, κάτι που ήταν πραγματικά υπέροχο, επειδή ποτέ δεν μεγάλωσα με κάποιο είδος ντροπής ή φόβου για την κουλτούρα μου".

Έχει εμμονή με το Stranger Things

Μιλώντας στο Talk Nerdy With Us, η Jenna αποκάλυψε ότι είναι η μεγαλύτερη θαυμάστρια του δημοφιλούς sci-fi θρίλερ. Είπε συγκεκριμένα: "Παρακολουθώ τις θεωρίες όλων για τη σειρά και δεν μπορώ να τη χορτάσω". Ταυτόχρονα, όσον αφορά τις ταινίες, λατρεύει τον Βασιλιά των Λιονταριών.

Έχει πέντε αδέρφια

Σύμφωνα με το TV Guide, η ηθοποιός έχει τρεις αδελφές (Aaliyah, Mariah και Mia) και δύο αδέλφια (Isacc και Markus). Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στη σειρά.

H πρώτη μεγάλη επιτυχία της ήρθε όσο ήταν 12 ετών

Η Jenna Ortega ήταν 12 ετών όταν έκανε τη μεγάλη της επιτυχία ως Harley Diaz στο Stuck in the Middle στο Disney Channel. Η σειρά διήρκησε τρεις σεζόν και η Jenna ήταν 15 ετών όταν τελείωσε.

Κι όμως έχει παίξει στο You

Η Jenna Ortega υποδύεται την Ellie, τη γειτόνισσα του Joe στη δεύτερη σεζόν του You. Η Ellie είναι λάτρης του κινηματογράφου και λίγο ερασιτέχνης ντετέκτιβ. Είναι επίσης η μικρότερη αδελφή της Delilah. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jenna Ortega (@jennaortega)

Έμαθε βιολοντσέλο για τις ανάγκες της Wednesday

Η Jenna Ortega παίζει βιολοντσέλο ως Wednesday Addams στο Wednesday στο Netflix και μπορεί να παίξει βιολοντσέλο και στην πραγμακότητα. Μιλώντας στο Wired, είπε: "Έμαθα να παίζω τσέλο για την Wednesday. Άρχισα να ασχολούμαι με το τσέλο περίπου δύο μήνες πριν ξεκινήσουμε τα γυρίσματα. Πιθανότατα δε θα μπορούσα να παίξω πολύ καλά τώρα. Είναι κάτι που θέλω να συνεχίσω να ακολουθώ.

Γράφει μανιωδώς

Φαίνεται ότι πέρα από όλα τα υπόλοιπα, η Ortega έχει και ταλέντο με τις λέξεις. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της στο Byrdie, είπε: "Μου αρέσει να γράφω. Γράφω όλη την ώρα, γράφω για οτιδήποτε. Θα γράψω δοκίμια ή θα γράψω σενάρια, δεν έχει σημασία, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος να χαλαρώνω".

Είναι περήφανη πρέσβειρα του UNAIDS

Προς τιμήν του αείμνηστου παππού της, ο οποίος πέθανε από AIDS, η Ortega έχει συνεργαστεί στενά με το UNAIDS για να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού. Μιλώντας στην WE Day το 2017, είπε: "Θέλω να βοηθήσω να εξαλειφθεί το στίγμα του AIDS και να κάνω τους ανθρώπους να μιλήσουν γι' αυτό. Να το κάνω φυσιολογικό. Να το αναδείξουν. Είναι μια ασθένεια που επηρεάζει όλους μας".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jenna Ortega (@jennaortega)

Είναι αρκετά σαρκαστική

"Σε όλη μου τη ζωή, οι άνθρωποι μου έλεγαν ότι εκπέμπω μια ατμόσφαιρα Wednesday, τουλάχιστον όσον αφορά τον σαρκασμό", είπε. "Πρέπει να προσέχω τον σαρκασμό μου μερικές φορές γιατί νομίζω ότι οι άνθρωποι νομίζουν ότι είμαι πολύ σοβαρή".

Έχει και προίκα

H καθαρή της αξία φέρεται να αγγίζει τα 3 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στη συμμετοχή της της σε σειρές του Disney Channel και του Netflix, καθώς και σε κινηματογραφικούς ρόλους. Λογικά το ποσό αυτό θα εκτοξευθεί μετά την συμμετοχή της στο Wednesday.
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Η Emma Watson έχει 'ξεπεράσει' τον Harry Potter

To σπασικλάκι του Hogwarts είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Και μάλιστα, πάρα πολύ γοητευτική.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Saoirse Ronan, Α Woman We Love

Η δημοφιλής ηθοποιός έχει ήδη προταθεί για 4 βραβεία Όσκαρ και αυτό λέει πολλά.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Alessandra Ambrosio, από την Βραζιλία με αγάπη

Μία πραγματικά σταθερή αξία στην καρδιά μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Kaya Scodelario, αργήσαμε να σε προσέξουμε

Το κορίτσι του The Gentlemen είναι το νέο μας crush.

Γραφει Πωλινα Φραγκου