Riley Keough, μία άξια απόγονος των Presley

Η εγγονή του Elvis Presley που ήθελε όταν μεγαλώσει να γίνει φτωχή, εξελίχθηκε σε λαμπρή καλλιτέχνιδα.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 17 Ιανουαρίου 2023

Την ώρα που ο Danny Keough, ο μουσικός πατέρας της, έτρωγε ένα μπολ με δημητριακά, η μικρή Riley Keough του ξεστόμισε γεμάτη ενθουσιασμό πως όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει φτωχή σαν εκείνον. Βλέπετε, όσο ζούσε με τη μητέρα της, τη Lisa Marie Presley, τα πλούτη της φαίνονταν βαρετά. Τελικά, παρότι δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι γίνεται με την προσωπική της περιουσία, η 33χρονη σήμερα γυναίκα εξελίχθηκε σε ηθοποιό και σκηνοθέτιδα μεγάλων αξιώσεων, αφού πρώτα έκανε ένα πέρασμα από το μόντελινγκ.

Στις πασαρέλες, από 15 χρονών 

Το ντεμπούτο της στον χώρο της μόδας το έκανε το 2004, περπατώντας στο show για τη RTW συλλογή των Dolce & Gabbana, ενώ την επόμενη χρονιά βρέθηκε στην πασαρέλα για λογαριασμό του Christian Dior. Την ίδια εποχή φιλοξενήθηκε στο εξώφυλλο της αμερικανικής Vogue, του ιαπωνικού Elle και του γαλλικού L'Officiel - είναι δυνατόν να μη λάτρευε ο φακός την εγγονή του Elvis Presley;

Οι δάφνες στην υποκριτική

Το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη το έκανε σε ηλικία είκοσι ετών, με τη βιογραφική ταινία The Runaways, για την κοριτσίστικη ροκ μπάντα των '70s με το ίδιο όνομα. Ακολούθησαν πολλά ακόμα φιλμ, όπως και τηλεοπτικές σειρές (λιγότερες), ενώ για την ερμηνεία της στον ρόλο μιας φοιτήτριας νομικής που γίνεται sex worker στη σειρά The Girlfriend Experience (2009), κέρδισε μία υποψηφιότητα στις Χρυσές Σφαίρες.

Πρώτο όνομα, βέβαια, απέχει πολύ από το να θεωρείται. Παρ' όλα αυτά, οι κριτικές που συχνά λαμβάνει για τις υποκριτικές της ικανότητες είναι κάτι παραπάνω από θετικές. Πέρυσι, δε, έκανε και το πέρασμα στη σκηνοθεσία, υπογράφοντας από κοινού με την Gina Gammell το δράμα War Pony, που προβλήθηκε στο τμήμα Un Certain Regard του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και κέρδισε το βραβείο Caméra d'Or.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Gigi Hadid, μία σύγχρονη Λολίτα

Μία φωτογραφική ρετροσπεκτίβα για τα 29 χρόνια που κλείνει το διάσημο super model.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Miranda Kerr, ένα βλέμμα 1000 λέξεις

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για το εκθαμβωτικό μοντέλο από την Αυστραλία.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Carmen Electra, ένα crush από τα '90s

Ο δίσκος με τον Prince, οι γυμνές φωτογραφίσεις στο Playboy, ο γάμος με τον Dennis Rodman, οι cult ταινίες και το Baywatch.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Kate Hudson, A Woman We Love

Σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου του 1979, γεννιέται το πιο χαμογελαστό κορίτσι του Χόλιγουντ.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου