Η Ιωάννα Τούνη είναι απλά η Ιωάννα Τούνη

O Jtouni-σμός, οι προκλητικές συμπεριφορές, οι haters και γιατί όλοι ασχολούνται με την Ιωάννα Τούνη.

Γράφει: Esquire Editors 21 Νοεμβρίου 2021

Μάλλον σε αυτή τη χώρα έχουμε λύσει κάθε μας πρόβλημα και μας έμεινε η ένοχη Ιωάννα Τούνη για τα πάντα. Όχι ότι είναι πάντα πολιτικώς ορθή - το αντίθετο, συχνά έχει από προκλητικές έως ανόητες τοποθετήσεις, που πάνε κόντρα ακόμη και στην κοινή λογική. Αλλά γιατί ζητάμε από μία reality star (ή περίπου τέτοιοα) να μη λέει την άποψή της, αφού με σημαία αυτήν ακριβώς την άποψη έγινε διάσημη;

Το αμαρτωλό παρελθόν

Αν ανατρέξεις στο όχι και τόσο πια πρόσφατο παρελθόν, η Ιωάννα Τούνη έγινε διάσημη μέσα από το My Style Rocks για το προσωπικό της attitude.

> Διάβασε ακόμη: Όλα εκείνα που κάνουν ακαταμάχητες τις Παριζιάνες

Μακάρι να υπήρχε λέξη στα ελληνικά που να αποτυπώνει αυτό που οι Βρετανοί ονομάζουν attitude, ας πούμε ότι η "στάση ζωής” και η "ιδιοσυγκρασία” θα μπορούσαν να το περιγράψουν.

Λίγο πριν το τέλος του reality που την έκανε διάσημη είχε πει και την αλήστου μνήμης φράση "Δίπλα στην πατσαβούρα ταιριάζεις τέλεια” στη Σοφία Λεοντίτση. Και εκεί μεγάλο μέρος των social media την αποδέχτηκε.

Την ίδια στιγμή το ανδρικό κοινό έκανε διπλά τόλουπ σε κάθε της εμφάνιση, σε κάθε της ποστ, σε κάθε της ατάκα ή φωτογραφία που φαινόταν κάτι παραπάνω από αυτό το ομολογουμένως ελκυστικό κορμί της.

Τα χρόνια πέρασαν, η Ιωάννα Τούνη έδειξε πως είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει και μία προσωπικότητα κάτι παραπάνω από χρήσιμη για την εγχώρια showbiz. Για τα φτωχά και μάλλον ευτελή και ξεπερασμένα φώτα της ελληνικής showbiz (παύση για γέλιο και ειρωνεία) έγινε ο ορισμός αυτού που διεθνώς ονομάζεται celebrity. 

Κάπου εδώ, μία μικρή αλλά απαραίτητη διευκρίνιση: Οι celebrities δεν είναι μόνο τα πραγματικά διάσημα άτομα, δεν είναι μόνο η Δέσποινα Βανδή για παράδειγμα.

> Διάβασε ακόμη: Όταν ο Ηρακλής συνάντησε το The Bachelor στο Twitter

Σύμφωνα με τη wikipedia, ως celebrity ορίζεται "το άτομο που γίνεται διάσημο εξαιτίας της συχνής εμφάνισής του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι λόγοι της διασημότητας μπορεί να είναι πολλοί όπως ο πλούτος, η ομορφιά, η φήμη, ένα ιδιαίτερο ή σπάνιο χάρισμα, και συνήθως δεν σχετίζονται με την πραγματική προσφορά του ατόμου στην κοινωνία". 

Σε αυτή τη βάση η Ιωάννα Τούνη παραμένει όχι απλά celebrity αλλά και στην κορυφή της λίστας των επίκαιρων.

Η συνέχεια στο Yupiii.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης