Όσα έμαθε η ζωή στον Liam Gallagher

(What's the Story) Morning Glory κύριε Gallagher;

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Αν έχεις κάποια αμφιβολία ότι μεγάλωσες αρκετά πια, μπορείς απλά να σκεφτείς ότι το πάλαι ποτέ είδωλο των Oasis Liam Gallagher - και η φωνή της λογικής της συγκεκριμένης οικογένειας κατά πάσα πιθανότητα- είναι πλέον 51 ετών και πάρα πολύ πρόθυμο να μοιραστεί τη σοφία του με τους fans του. 

Λίγο πριν την κυκλοφορία του τρίτου στούντιο album του με τίτλο C'mon You Know στις 27 Μαΐου και συγκεκριμένα πριν από δύο χρόνια, το αμερικανικό Esquire τον συνάντησε στο σπίτι του στο Λονδίνο. Με αφορμή τα σημερινά του γενέθλια, ας τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα μέσα από τα δικά του λόγια,. 

Τα μαθήματα ζωής του Liam Gallagher

>Ήμουν κι εγώ εκεί. Αν χρειαστείς ποτέ να μιλήσεις για το οτιδήποτε, είμαι ο άνθρωπός σου.

>Μια μέρα, είμαι στο σχολείο, καπνίζω ένα τσιγάρο και κοιτάω τη δουλειά μου. Νομίζω ότι ήμουν δεκαπέντε, δεκαέξι. Μερικά παιδιά ψάχνονταν για καβγά. Τσακωθήκαμε, και ένας από αυτούς με χτύπησε με σφυρί στο κεφάλι. Μετά, μερικές εβδομάδες αργότερα, η μουσική άρχισε να μπαίνει στο μυαλό μου. Όχι πριν. Είπα, "Ξέρεις κάτι; Μου αρέσει αυτό το τραγούδι, είναι πολύ ωραίο. Όποιος κι αν ήταν αυτός που με χτύπησε στο κεφάλι, θα ήθελα να τον ευχαριστήσω.

>Μου αρέσει να σηκώνομαι νωρίς. Μου αρέσει το πρωί. Μου αρέσει η ησυχία. Βγαίνεις έξω στις έντεκα και όλοι οι τρελοί είναι έξω.

>Διάβασε ακόμη: Τα μαθήματα ζωής του James Spader

>Τα χρήματα αλλάζουν πολλούς ανθρώπους, αλλά δεν άλλαξαν εμένα.

>Αν δεν ήμουν ροκ σταρ, δε νομίζω ότι θα έπαιζα ποδόσφαιρο ως επαγγελματίας, επειδή μου αρέσει να βγαίνω έξω και να πίνω μια μπύρα κάθε τόσο, και πρέπει να είσαι λίγο αναίσθητος για να είσαι αθλητής στις μέρες μας, έτσι δεν είναι;

>Παίζοντας σε μεγάλες συναυλίες, πρέπει να είσαι σε φόρμα. Φρόντισε να κοιμάσαι νωρίς το βράδυ και να φροντίζεις τον εαυτό σου.

>Ποτέ δεν είχα στυλίστα, ποτέ όμως. Αν δε μπορείς να ντυθείς μόνος σου, καλύτερα να τα παρατήσεις, καταλαβαίνεις τι εννοώ; Ποιο είναι το νόημα της ζωής, καταλαβαίνεις τι εννοώ;

>Πρέπει να λες πολλές μ@$#%@@ για να φτάσεις στην ουσία της αλήθειας. Όσες περισσότερες λες, τόσο περισσότερο φτάνεις στο απόλυτο σημείο.

>Γιατί έκανα τατουάζ με τον Έλβις; Γιατί ήταν κουλ τύπος.

>Όντως πιστεύω ότι έπρεπε να είμαι σε μια σκηνή και να τραγουδάω τραγούδια. Κουβαλάω καλά πνευμόνια.

>Όταν οι άνθρωποι λένε, "Ω, προσβλήθηκα πραγματικά" -όχι, δεν προσβλήθηκες, απλά θέλεις προσοχή. Δε σε προσέβαλε. Απλά σου αρέσει να τα βάζεις με τον κόσμο και να του πας κόντρα.

>Πενήντα λίρες είναι πάρα πολλές για ένα ζευγάρι κάλτσες.

>Δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να αναθρέψεις ένα παιδί. Ελπίζω να χρησιμοποιείς την κοινή λογική. Αφήστε τα να κάνουν τη δουλειά τους. Είναι η ζωή τους. Εφόσον είναι καλοί άνθρωποι και δεν τριγυρνάνε να ληστεύουν γριές και τέτοιες μ@#%@#, τότε νομίζω ότι είναι εντάξει. Κανείς δεν είναι τέλειος.

>Είναι σημαντικό να προσφέρεις, αλλά δεν νομίζω ότι κάνω περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Liam Gallagher Photo by Des Willie/Redferns/Getty Images

>Όλοι λένε ότι είμαστε σπουδαίοι. Υπήρχαν πολλά μέρη όπου θα μπορούσαμε να είμαστε σπουδαιότεροι. Κάναμε τη μεγαλύτερη επιτυχία στην Αγγλία. Και ήμασταν αρκετά γνωστοί και στην Ιαπωνία. Αλλά όχι όσο στην Αμερική, καθόλου. Δεν παίξαμε ποτέ σε στάδια στην Ισπανία. Υπήρχε πολύ περισσότερη δουλειά για να γίνει, οπότε δεν έπρεπε να είχαμε διαλυθεί, γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει περισσότερους δίσκους. Είναι κρίμα. Μιλάω για τους Oasis.

>Θέλω να πιστεύω ότι οι Oasis θα ξανασμίξουν, αλλά όχι αυτή την εβδομάδα.

>Η πόρτα είναι ανοιχτή για όλα. Δε θα με εξέπληττε αν αύριο προσγειώνονταν εξωγήινοι. Δν θα με εξέπληττε αν ήταν ήδη εδώ. Δε θα με εξέπληττε αν ο Θεός περπατούσε ανάμεσά μας. Δε θα με εξέπληττε τίποτα γενικώς. 

>Η τελευταία φορά που είδα τον Noel ήταν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα πριν από δέκα χρόνια. Είναι κρίμα, έτσι δεν είναι;

>Οι καλές στιγμές υπερτερούν των κακών. Νομίζω ότι είναι καλύτερα να το αφήσουμε έτσι.

>Αν δεν σου αρέσει αυτό που κάνεις, πρέπει να είναι παράξενο.

>Όλα καλά με το ότι πλησιάζω τα πενήντα. Όσο περισσότερο ζεις, τόσο καλύτερα είναι. Μου αρέσει να είμαι ζωντανός.

>Η ζωή είναι για να την αγαπάς και να τη ζεις, καταλαβαίνεις τι εννοώ; Ακόμα κι αν περνούσαμε άσχημες στιγμές στο σπίτι, ποιος θέλει να το ακούσει αυτό; Θέλαμε να βγούμε έξω και να πούμε ότι τα μικρά πράγματα μας κάνουν ευτυχισμένους. Όταν ο ήλιος λάμπει, είναι υπέροχα.

Liam Gallagher Dan Callister/Liaison/Getty Images
Η οικογένεια Gallagher

Όταν κλωτσούσαμε την μπάλα στο πάρκο ή είχαμε αρκετά χρήματα για να αγοράσουμε μια μπύρα, ήταν υπέροχα. Πέρα από αυτό, ο μπαμπάς μου έδερνε τη μαμά μου. Έτσι, μικρά πράγματα μας έκαναν ευτυχισμένους. Μας άρεσε απλά η απόδραση της κιθαριστικής μουσικής από το rock 'n' roll. Όλα ήταν ένα μπόνους.

>Διάβασε ακόμη: Πολυαναμενόμενα albums της φετινής χρονιάς

>Φοβάμαι ότι θα πεθάνω και αυτό θα είναι όλο.

>Πρόσφατα, παίζαμε το Wonderwall στο τέλος των συναυλιών μας και ξετρέλαινε τον κόσμο, παρόλο που λένε: "Ω, το έχω ακούσει εκατομμύρια φορές". Λοιπόν, θα το ακούσεις ένα εκατομμύριο φορές.

>Απλά βγες εκεί έξω και κάνε το κομμάτι σου.

>Θα ήθελα να με θυμούνται για: Έκανε ακριβώς αυτό που έλεγε η συσκευασία. Και φαινόμουν ωραίος ενώ το έκανα.

>Να γίνω ιππότης; Δεν είναι για μένα. Δεν τα χρειάζομαι αυτά τα σκατά. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι απλά ένας κύριος. Ποιον θα βάλεις να σε αποκαλεί sir; Τα παιδιά σου; Η γυναίκα σου, η μαμά σου και οι φίλοι σου;

>Δεν νομίζω ότι έχω κάνει λάθος. Νομίζω ότι όλα πήγαν σύμφωνα με το υπάρχον σχέδιο.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης