Η σκληρή μάχη του Bruce Willis με την μετωποκροταφική άνοια

Η επιδείνωση των συμπτωμάτων και η έλλειψη θεραπείας.

Γράφει: Esquire Editors 17 Φεβρουαρίου 2023

Έναν σχεδόν χρόνο μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Bruce Willis να αποσυρθεί από τον κόσμο της υποκριτικής, αλλά και τα φώτα της δημοσιότητας, έπειτα από την διάγνωση του αφασία, η οικογένεια του μοιράστηκε τις νέες εξελίξεις για την κατάσταση της υγείας του, οι οποίες μοιάζουν ιδιαίτερα ανησυχητικές. Σε ένα εκτενές μήνυμα προς το κοινό, το οποίο δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό η Demi Moore μαζί με μια φωτογραφία του χολιγουντιανού σταρ από μια βόλτα στην παραλία, αναφέρεται η ακριβής διάγνωση του ηθοποιού με μια νευροεκφυλιστική νόσο, η οποία επηρεάζει σημαντικά την μνήμη, την συμπεριφορά αλλά και την ικανότητα ομιλίας και κίνησης.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Moore (@demimoore)


Τι αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της οικογένειας

"Αρχικά η οικογένειά μας θα ήθελε να εκφράσει τη βαθιά ευγνωμοσύνη της για την απίστευτη αγάπη, υποστήριξη και τις υπέροχες ιστορίες που έχουμε εισπράξει όλοι από τότε που μοιραστήκαμε την πρώτη διάγνωση του Bruce. Σε αυτό το πνεύμα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και φίλο, αφού πλέον κατανοούμε καλύτερα τι του συμβαίνει. Από τότε που ανακοινώσαμε τη διάγνωση της αφασίας, την άνοιξη του 2022, η κατάστασή του έχει επιδεινωθεί και πλέον έχουμε μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση: μετωποκροταφική άνοια (γνωστή και ως FTD). Δυστυχώς, οι δυσκολίες επικοινωνίας είναι μόνο ένα από τα συμπτώματα της ασθένειας που αντιμετωπίζει. Κι ενώ αυτό είναι επώδυνο, τουλάχιστον έχουμε, επιτέλους, μια σαφή διάγνωση" σημειώνει χαρακτηριστικά η ηθοποιός, εξηγώντας στην συνέχεια τι ακριβώς σημαίνει η εν λόγω ασθένεια:

"Η FTD είναι μια σκληρή ασθένεια, που πολλοί από εμάς δεν έχουμε ακούσει ποτέ, αλλά μπορεί να χτυπήσει τον καθένα. Για άτομα κάτω των 60 ετών, είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας και καθώς μπορεί να περάσουν χρόνια μέχρι να διαγνωστεί, είναι πιθανότατα πιο κοινή από όσο νομίζουμε. Σήμερα δεν υπάρχει θεραπεία, αλλά αυτό ελπίζουμε να αλλάξει στο μέλλον. Καθώς η κατάσταση του Bruce εξελίσσεται, ελπίζουμε ότι η δημοσιότητα που θα δοθεί θα εστιάσει στο να ρίξει ένα φως σε αυτή την πάθηση για την οποία χρειαζόμαστε περισσότερη ενημέρωση και έρευνα."

Η συνέχεια στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.