Το εναλλακτικό καλοκαίρι της Ίμπιζα

Το νησί του πάρτι θα είναι πιο ήσυχο από ποτέ. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα κακό.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 06 Ιουλίου 2020

Το νησί της διασκέδασης και των nightclubs- υπερπαραγωγών. Το μέρος που λατρεύουν από σχεδιαστές μόδας και σταρ του Χόλιγουντ μέχρι Insta-celebrities όπως η Chiara Ferragni και κάθε αυθεντικό party animal. Αυτή είναι η Ίμπιζα. Το καλοκαίρι του 2020 όμως όλα θα είναι διαφορετικά (και) στον εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό.

Η πανδημία του κορονοϊού και τα απόνερα που αυτή προκάλεσε έχουν ήδη κάνει κάτι παραπάνω από προφανείς τις συνέπειες στη βιομηχανία του τουρισμού που εδώ και δεκαετίες έχει στηθεί στις Βαλεαρίδες Νήσους. Οι ταξιδιώτες με προορισμό την Ίμπιζα θα είναι σαφώς λιγότεροι, τα μεγάλα κλαμπ θα περάσουν κρίση και οι ντόπιοι θα διαφοροποιήσουν αναγκαστικά τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

Το εναλλακτικό καλοκαίρι της Ίμπιζα
ΙΜΠΙΖΑ 2
ΙΜΠΙΖΑ 4
ΙΜΠΙΖΑ 3

Το μέρος που ανέκαθεν αποτελούσε το σύμβολο των ανεξέλεγκτων διακοπών και της διασκέδασης, θα πρέπει να βαδίσει σε διαφορετικά μονοπάτια για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες. Στο θέρος που διανύουμε το ενδιαφέρον θα πέσει στις εντυπωσιακές παραλίες που περιβάλλονται από ειδυλλιακά φυσικά τοπία, στη ντόπια γαστρονομία και γενικότερα θα υιοθετηθεί ένας σαφώς πιο ήρεμο προφίλ. 

Πολύ πιθανόν να μιλάμε για την πιο ήρεμη Ίμπιζα όλων των εποχών αλλά αυτό δεν πρέπει να πάρει απαραίτητα αρνητικό πρόσημο: Όλοι θα έχουν περισσότερο χώρο και κάποια πράγματα της καθημερινότητας των διακοπών θα γίνουν απλούστερα. Από την άλλη, μεγάλα clubs όπως τα Hï Ibiza και Ushuaia αμφιταλαντεύονται ακόμη για το αν θα ανοίξουν ή όχι, καταδεικνύοντας το πού ακριβώς κατευθύνονται οι επόμενες εβδομάδες. Ακόμη και χωρίς αυτά ωστόσο, η Ίμπιζα παραμένει κορυφαίος προορισμός.


Διάβασε ακόμη για τα κορυφαία beach bars της Μεσογείου, τους ταξιδιωτικούς προορισμούς με τα πιο καθαρά νερά του πλανήτη, την αποθέωση των ελληνικών χωριών στα social media, το Ποζιτάνο της Ηπείρου και τη μυθική ομορφιά της Ιθάκης

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Auto & Moto