Πώς θα τα παρατήσεις όλα και θα πας να ζήσεις σε ένα τρελό ιρλανδικό νησί

Το Great Blasket είναι ένα ονειρεμένο μέρος και ίσως να το χρειάζεσαι όσο σε χρειάζεται και αυτό.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 05 Φεβρουαρίου 2021

Το Great Blasket είναι ένα νησάκι στα νότια της Ιρλανδίας που καταλαμβάνει μία έκταση 6 χιλιομέτρων και φτάνει σε υψόμετρο τα 292 μέτρα. Αριθμός μόνιμων κατοίκων; Μηδέν. Πώς κι έτσι; Το 1953 η κυβέρνηση αποφάσισε να το εκκενώσει τελείως για λόγους ασφαλείας και από τότε κανείς δεν πήγε να ζήσει εκεί. Αριθμός σεναρίων που μπορείς να ζήσεις στα εδάφη του, ικανών να σου κόψουν την ανάσα; Άπειρος.

Πώς θα τα παρατήσεις όλα και θα πας να ζήσεις σε ένα τρελό ιρλανδικό νησίFACEBOOK/GREAT BLASKET ISLAND

Ανάμεσα στα ειδυλλιακά λιβάδια και τους ανεμοδαρμένους λόφους του βρίσκεται ένα κατάλυμα και μία καφετέρια. Παρά την απουσία μόνιμων κατοίκων, ηλεκτρικού ρεύματος και τρεχούμενου νερού, το νησί παραμένει ένας αρκετά δημοφιλής τουριστικός προορισμός, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, και κάθε χρόνο εντοπίζονται αρκετοί άνθρωποι που θα μπορούσαν να αναλάβουν την "κηδεμονία" του για ένα διάστημα. 

Ο Billy O'Connor και η Alice Hayes, οι οποίοι αποτελούν τους νόμιμους κατόχους της μικρής ιδιοκτησίας στο νησί που εξυπηρετεί τους τουρίστες, πρόσφατα, άλλαξαν λίγο τους κανόνες που ίσχυαν και είχαν κάνει τους υποψήφιους επιστάτες και λοιπούς φροντιστές να φτάσουν τους 45 χιλιάδες το 2019. Μάλιστα, κοινοποίησαν την απόφασή τους με ένα post στο Facebook.

GREAT BLASKET ISLAND 1FACEBOOK/GREAT BLASKET ISLAND

Αν όσα διάβασες έψησαν κι εσένα, θα πρέπει, πριν συμπληρώσεις τη φόρμα αίτησης, να διαβάσεις τις προειδοποιήσεις που αναφέρονται στον ιστότοπο της νησίδας Great Blasket Island. Τα καθήκοντά σου θα περιλαμβάνουν το να ετοιμάζεις τις τρεις ιδιωτικές αγροικίες για όσους τουρίστες επιθυμούν να διανυκτερεύσουν στο νησί, να λειτουργείς την καφετέρια και, γενικά, να διατηρείς τα πάντα σε τάξη και οργανωμένα. 

Το καλοκαίρι, μπορούν να επισκεφθούν το νησί έως και 400 άνθρωποι ανά ημέρα. Οπότε, μάλλον, δεν πρόκειται για εύκολη υπόθεση. Πάντως, μιας και για την επόμενη χρονιά οι αιτήσεις έχουν κλείσει, σου συνιστούμε να έχεις το νου σου στη συγκεκριμένη περίπτωση και, όταν ανοίξει ξανά η πλατφόρμα, να κάνεις αίτηση το συντομότερο δυνατό. Γιατί; Γιατί το αξίζει. 

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.