Επικά Χριστούγεννα σε αυτές τις πόλεις

15 πόλεις που θέλουμε να επισκεφθούμε χθες ει δυνατόν.

Καταρχάς ξέρουμε ότι η πανδημία -που ακόμα είναι πάρα πολύ πραγματική και κυρίως παρούσα- μόνο τις μετακινήσεις δεν ευνοεί. Επίσης γνωρίζουμε ότι ένα υπερατλαντικό ταξίδι στις Η.Π.Α. μόνο εύκολο δεν είναι με ή χωρίς κορωνοϊό διότι απαιτεί visa και αρκετές οικονομίες (αν θέλεις να είσαι άνετος). Και φυσικά έχουμε στο μυαλό μας ότι τα πάντα είναι ρευστά περισσότερο από ποτέ δεδομένων των συνθηκών, οπότε οποιουδήποτε είδους προγραμματισμός και σχέδια δεν ενδείκνυνται. Όλα τα παραπάνω ωστόσο, δε σημαίνουν ότι θα σταματήσουμε να ονειρευόμαστε πως θα μπορούσαμε άνετα να πεταχτούμε μία βόλτα σε αυτές τις 15 υπέροχες αμερικανικές πόλεις για να γιορτάσουμε επικά Χριστούγεννα

Ρίξε μια ματιά και θα καταλάβεις. 

 

1. Stockbridge, Μασαχουσέτη

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Max Passa (@413valleyguy)

 

Το Stockbridge μπορεί να μοιάζει σαν πίνακας του Rockwell, κι αυτό συμβαίνει γιατί όντως είναι. Κάθε χρόνο μάλιστα η πόλη επαναδημιουργεί τον πίνακα Stockbridge Main Street at Christmas (Home for Christmas) στο ετήσιο φεστιβάλ. 

2. Park City, Γιούτα

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Flizzard.ai (@flizzard.ai_)

Φωλιασμένο μέσα στα βουνά, στο Park City τα Χριστούγεννα παντού κυκλοφορούν έλκηθρα, σκιέρ και σνόουμπόρντερς, ενώ την παραμονή των Χριστουγέννων γίνεται μία παρέλαση με φακούς. 

3. Duluth, Μινεσότα

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Visit Duluth (@visit_duluth)

Χιλιάδες κόσμου ταξιδεύουν στη Ντούλουθ για να δουν το Bentleyville, μία ετήσια έκθεση με φώτα που κάνει το σκηνικό να μοιάζει με αυτό που λένε οι φίλοι μας οι ξένοι winter wonderland. 

4. Essex, Κοννέκτικατ

Στο αμερικανικό Essex τα Χριστούγεννα είναι φαντασμαγορικά και γεμάτα δραστηριότητες. Μπορείς να πάρεις το θρυλικό North Pole Express, να παρακολουθήσεις το ετήσιο Holiday Train Show ή απλά να βγεις για ψώνια. 

5. New Hope, Πενσυλβάνια

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adam Berger (@bergerbud)

Στο New Hope ωστόσο, θα βρεις το πραγματικό North Pole Express και μία ζεστασιά από εκείνες που βλέπεις στις ταινίες. 

6. Denton, Βόρεια Καρολίνα

Δεν είδες τίποτα αν δεν πάρεις το Farmpark’s Country Christmas Train που μεταξύ άλλων, θα σε ξεναγήσει στο σπιτάκι του Άη Βασίλη, θα περάσετε μέσα από ένα σπίτι από gingerbread house και προφανώς δε θα γλιτώσεις από τα παραδοσιακά κάλαντα της περιοχής που μετρά μόλις 3.000 κατοίκους.
 

7. Ann Arbor, Μίσιγκαν

Το Ann Arbor αν είχε gluhwein, θα νομίζαμε ότι πρόκειται για πόλη που βρίσκεται κάπου στη Γερμανία. Πάντως, τις υπάθριες γερμανικές αγορές μπορείς να τις βρεις κι εκεί και να ευχαριστηθείς επίσης το ετήσιο event Sing Along with Santa της τοπικής συμφωνικής ορχήστρας. 

8. St. Augustine, Φλόριντα

Παρότι καλοκαιρινό, το St. Augustine δε σνομπάρει τα Χριστούγενα, ίσα ίσα που αποτελεί τέλειο προορισμό για όσους προτιμούν τη ζέστη, αλλά δε θέλουν να χάσουν τίποτα από τη μαγεία της γιορτής. 

9. Nantucket, Mασαχουσέτη

Και το Nantucket θεωρείται καλοκαιρινός προορισμός, αλλά αυτό δεν το εμποδίζει να έχει το δικό του ετήσιο Christmas Stroll που λαμβάνει χώρα την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου. Αν βρεθείς εκεί για τα ψώνια σου, φρόντισε να δοκιμάσεις ζεστό, αρωματικό μηλίτη. 

10. Carmel-by-the-Sea, Καλιφόρνια

Εδώ δε θα βρεις χιόνι, αλλά υπέροχους στολισμούς και καταπληκτικές οινογνωσίες για τους fans του είδους κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. 

11. Βόρειος Πόλος, Αλάσκα

Δεν είναι ο πραγματικός Βόρειος Πόλος που έχεις στο μυαλό σου, αλλά έχει τη χάρη του. Εδώ θα βρεις το Santa Claus house με ταράνδους και έναν δήμαρχο ονόματι Santa. 

12. Mystic, Κονέκτικατ

Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να ζήσεις τη χαρά και το θαύμα των Χριστουγέννων από το New Englandη! Στο τοπίο του Mystic, κυριαρχούν φωτισμένα σκάφη, εστιατόρια με θαλασσινά με καλές κριτικές, όπως και η περίφημη περιήγηση με λάμπες χειρός που είναι διασκεδαστική για όλη την οικογένεια.

13. Νέα Υόρκη

Τι να πρωτοπεί κανείς για τη Νέα Υόρκη; Μπορεί να μην είναι μια μικρή πόλη, αλλά εξακολουθεί να έχει όλη τη γοητεία—και θα ήταν αδύνατον να υπάρξει λίστα με τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες πόλεις στην Αμερική χωρίς εκείνη. Αμέτρητα αξιοθέατα, παγοδρόμια και ευκαιρίες για ψώνια, είναι μια προφανής επιλογή για τουλάχιστον ένα από τα χριστουγεννιάτικα ταξίδια της ζωής σου.

14. La Jolla, Καλιφόρνια

Είτε κάνεις στάση στη χριστουγεννιάτικη παρέλαση La Jolla είτε απλώς επιδοθείς σε αγορές σε ένα από τα παραθαλάσσια καταστήματα αυτής της περιοχής, το ταξίδι αυτό θα σου μείνει αξέχαστο. Προτού φύγετε, μην ξεχάσεις να κάνετε πατινάζ στο Hotel del Coronado.

15. Solvang, Καλιφόρνια

Το Solvang βρίσκεται στην κοιλάδα Santa Ynez και φιλοξενεί το Julefest, το οποίο διαρκεί όλο τον Δεκέμβριο και είναι γεμάτο χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

 

 

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης