Η επανάσταση των υποβρύχιων ξενοδοχείων

Εκεί που αν ανοίξεις τις κουρτίνες, μπορεί να βρεθείς αντιμέτωπος με έναν καρχαρία.

Πες αλήθεια, πόσες φορές έχεις σκεφτεί να κοιμάσαι στη θάλασσα; Οκ, η καμπίνα στα πλοία μπορεί να μην είναι ό,τι πιο άνετο, αλλά δεν μιλάμε για αυτό. Ούτε για κάποιο ρομαντικό ξενοδοχείο δίπλα στην παραλία. Ο λόγος γίνεται για κανονικό ύπνο, κάτω από τη θάλασσα. Να είσαι δηλαδή περιτριγυρισμένος από νερό, ψάρια και θαλάσσια πλάσματα. Ή αλλιώς να διαμείνεις σε κάποιο από τα υποβρύχια ξενοδοχεία που ανθίζουν σήμερα. 

Για τις επόμενες διακοπές μας, οι επιλογές είναι πολλές, σχεδόν ατελείωτες. Αλλά για όσους θέλουν να ζήσουν τη συγκίνηση να ανοίξουν τις κουρτίνες του δωματίου τους και να βρουν μπροστά τους έναν μεγάλο καρχαρία ή ακόμη και μια φάλαινα, η δυνατότητα αυτή υπάρχει.

> Διάβασε ακόμη: Τα tech-free ξενοδοχεία ίσως είναι το μέλλον του ταξιδιού

Τα υποβρύχια ξενοδοχεία αποτελούν απόλυτη καινοτομία στον κόσμο της φιλοξενίας και των ταξιδιών και μπορεί σήμερα να είναι πανάκριβα αλλά πολλοί πιστεύουν ότι θα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και, με αυτόν τον τρόπο, αναπόφευκτα θα κοστίζουν όλο και λιγότερο.

Ασία και Αυστραλία έχουν κάνει την αρχή

Ο λόγος είναι ότι σε διάφορα μέρη του κόσμου (ιδίως στην Ασία) υπάρχουν πλέον πολύ λίγες οικοδομήσιμες περιοχές. Και δεδομένου ότι υπάρχουν λίγες οικοδομές, οι άνθρωποι ανταγωνίζονται για χώρο, είτε για να φτιάξουν νέες κατοικίες είτε για άλλες εγκαταστάσεις, όπως ξενοδοχεία. Με τον χώρο να λιγοστεύει, οι εναλλακτικές λύσεις έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται. 

Αν λοιπόν αντ' αυτού χτίζονταν όλο και περισσότερα ξενοδοχεία στη θάλασσα, με πλωτές κατασκευές και δωμάτια βυθισμένα στο νερό, η μεγαλύτερη ζήτηση θα έριχνε και τις τιμές. Στην Αυστραλία παρεμπιπτόντωνς, έχουν ήδη ανοίξει τα πρώτα ξενοδοχεία στη θάλασσα και είναι υπέροχα.

Η επανάσταση των υποβρύχιων ξενοδοχείωνCRUISEWHITSUNDAYS / Esquire IT

Οι φωτογραφίες του νέου ξενοδοχείου Cruisewhitsundays μιλούν από μόνες τους: Ύπνος πραγματικά μέσα στον ωκεανό, ασφαλής παρατήρηση των ψαριών, μικρών και μεγάλων και μια πραγματικά υπέροχη αίσθηση. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά: Ο θόρυβος, για παράδειγμα, προστατεύεται από το νερό και τα δωμάτια είναι πολύ ήσυχα. Φυσικά, προς το παρόν οι τιμές είναι αρκετά υψηλές -περίπου χίλια ευρώ για μια νύχτα στις πιο όμορφες σουίτες και περίπου 300 για τα λιγότερο πολυτελή δωμάτια, αλλά κατά πάσα πιθανότητα στο μέλλον, όταν τα υποβρύχια ξενοδοχεία αυξηθούν, οι τιμές τους θα γίνουν πιο προσιτές. 
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.