Μπάνσκο: Το καλύτερο και πιο φθηνό μέρος για σκι

Χαμηλές τιμές, καλή οργάνωση και υψηλής ποιότητας χιόνι.

Οι Άλπεις, η διασημότερη οροσειρά της Ευρώπης, αν όχι του πλανήτη. Μέχρι κι ο Ernest Hemingway εκθείασε την ομορφιά τους στο Αποχαιρετισμός στα όπλα. Στις χειμερινές διακοπές για σκι το μυαλό πάει συνειρμικά σε αυτές - ειδικά στις Γαλλικές, στις Αυστριακές και -κυρίως- στις Ελβετικές που δρέπουν τους καρπούς του φυσικού τους τοπίου εδώ και δεκαετίες. Είναι must για πάρα πάρα πολλούς επίδοξους σκιέρ αυτού του πλανήτη. Μήπως όμως υπάρχουν αντίστοιχες παροχές σε πολύ καλύτερες τιμές;

Μπάνσκο: Το καλύτερο και πιο φθηνό μέρος για σκι

Όσο κι αν ακουστεί περίεργο, το Μπάνσκο της Βουλγαρίας φαίνεται ότι πληρεί όλες τις προϋποθέσεις. Η ταξιδιωτική βρετανική υπηρεσία του The Post Office Travel Money διεξήγαγε μία έρευνα με σκοπό να ενημερώσει τους ταξιδιώτες για τις καλύτερες δυνατές επιλογές σχετικά με τον χειμερινό και ειδικά τον τουρισμό που έχει να κάνει με το σκι.

Μπάνσκο διακοπές 4

Τα στοιχεία που λήφθηκαν υπόψη ήταν αυτά της διαμονής, των γευμάτων, της ενοικίασης εξοπλισμού αλλά και της συναλλαγματικής ισοτιμίας. Όλοι θα περίμεναν ότι αν όχι οι Άλπεις, τότε κάποιο χιονισμένο χωριό της Σκανδιναβίας θα έκοβε πρώτο το νήμα. Κι όμως, οι γείτονες μας στη Βουλγαρία πήραν μία (μάλλον) ανέλπιστη πρωτιά.

Το κόστος των διακοπών είναι 10% λιγότερο σε σχέση με τις άλλες περιοχές της Ευρώπης

Το Μπάνσκο, που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα με αποτέλεσμα να αποτελεί αγαπημένο μέρος διακοπών για πολλούς Βορειοελλαδίτες, δέχεται μικρό αριθμό επισκεπτών συγκριτικά με τα άλλα μεγάλα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης. Ίσως κι αυτός να είναι ακόμα ένας λόγος που το κάνει ιδανικό προορισμό. Με βάση την προαναφερθείσα έρευνα το συνολικό κόστος για μία εβδομάδα σκι στο Μπάνσκο ανέρχεται στα 450 ευρώ -περίπου, δηλαδή, 64 ευρώ τη μέρα. Χρήματα που λογικά δεν αρκούν ούτε καν για το κατάλυμα στις Άλπεις.

Μπάνσκο2

Με υψόμετρα που ξεκινούν από τα 900 για να φτάσουν στα 2600 μέτρα, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και πιο ασφαλή χιονοδρομικά κέντρα των γειτόνων, με καλοδιατηρημένες πλαγιές, πολύ καλές υπηρεσίες και ιδιαίτερα ποιοτικό χιόνι. "Το κόστος των χειμερινών διακοπών στο Μπάνσκο είναι 10% λιγότερο σε σχέση με τις άλλες περιοχές της Ευρώπης, ενώ το κόστος των υπηρεσιών και της ενοικίασης εξοπλισμού φτάνει το 50%" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Andrew Brown του Post Office Travel Money. Ένα εξαιρετικό deal, με άλλα λόγια, για κάθε Ευρωπαίο λάτρη του σκι. Πόσο μάλλον για εμάς τους Έλληνες που βρισκόμαστε μία ανάσα από αυτό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης