Smarthome: 4 έξυπνα gadgets που χρειάζεσαι

Με τα smartphones και το internet of things τα έξυπνα σπίτια έχουν γίνει πραγματικότητα. Δεν είναι μόνο οι ρομποτικές σκούπες και τα έξυπνα κλιματιστικά. Με τα gadgets που σου προτείνουμε το σπίτι σου θα γίνει εύκολα πανέξυπνο!

Γράφει: Esquire Editors 23 Μαρτίου 2023

Θέλουμε να το πούμε τεχνικά τα έξυπνα σπίτια βασίζονται στη νέα γενιά από δικτυακά προϊόντα. Μην πανικοβάλλεσαι ακούγοντας για δίκτυα… Δεν είναι μόνο το wifi που έχει απλοποιήσει τις διαδικασίες ακόμα και η καλωδιακή δικτύωση είναι πλέον εύκολη. Στο στήσιμο ενός smarthome χρειάζεσαι τα σωστά gadget και λίγο σχεδιασμό για την δικτύωση του σπιτιού σου. Με μερικά απλά βήματα θα έχεις τον απόλυτο έλεγχο των συσκευών σου από το smartphone ή το tablet σου όπου και αν βρίσκεσαι.

1. TP-Link Deco E4 (2-pack)

Smarthome: 4 έξυπνα gadgets που χρειάζεσαι

Ξεκινάμε με ένα βασικό δικτυακό προϊόν. Μπορεί μέχρι τώρα το wifi router του παρόχου σου να σε καλύπτει αλλά αν θες να πας σε smart συσκευές θα το ξεπεράσεις πολύ γρήγορα. To TP Link Deco E4 σου προσφέρει πλήρη κάλυψη Wi-Fi και υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως 1,2Gbps, ενώ υποστηρίζει έως και 100 συνδεδεμένες συσκευές για να μη μένει τίποτα χωρίς σύνδεση! Με το Whole Home Mesh Wi-Fi σύστημα έχεις πλήρη κάλυψη του χώρου, με υψηλής ταχύτητας σήμα. Με την τεχνολογία Mesh οι μονάδες Deco συνεργάζονται για να σχηματίσουν ένα ενοποιημένο δίκτυο. Το smartphone ή το tablet σας συνδέεται αυτόματα με το γρηγορότερο Deco καθώς μετακινείστε στο σπίτι σας, δημιουργώντας μια πραγματικά απρόσκοπτη εμπειρία Wi-Fi. Είναι dual band και μπορεί να λειτουργεί είτε σε συχνότητα 5GHz, είτε σε συχνότητα 2.4GHz, αποδίδοντας ταυτόχρονα άλλη ταχύτητα σε κάθε περίσταση, για να μην έχεις κανένα πρόβλημα.

2. TP-Link WiFi Smart plug Tapo P110

plaisio_smarthome

Η επόμενη πρόταση μας είναι ένα υπέροχο μικρό gadget που σου επιτρέπει να μετατρέψεις σχεδόν κάθε ηλεκτρική σου συσκευή σε smart. To TP-Link Tapo P110 Mini Smart Wi-Fi. Σου επιτρέπει να διαχειρίζεσαι εύκολα τις ηλεκτρικές συσκευές που έχεις συνδεδεμένες σε αυτό απ’ οπουδήποτε, χρησιμοποιώντας το Smartphone σου!Είναι μικρό και διακριτικό αλλά ταυτόχρονα πανίσχυρο με δυνατότητα να προγραμματίσεις την λειτουργία των συσκευών σου, να ορίσεις χρονοδιακόπτες και να κλείνεις τις συσκευές σου όταν δεν είσαι σπίτι! Είναι συμβατό με google Assistant και Amazon Alexa και μπορείς να το εγκαταστήσεις εύκολα και γρήγορα χωρίς επιπλέον hub. Απλά σύνδεσέ το στο Wi-Fi του σπιτιού σου! Πέρα από super cool είναι και εργαλείο οικονομίας ενέργειας. Δες την κατανάλωση των συσκευών σου σε πραγματικό χρόνο μέσω του Tapo App. Με έξυπνο προγραμματισμό λειτουργίας, μπορείς να ενεργοποιείς τις συσκευές σου αυτόματα όταν το ηλεκτρικό είναι πιο φτηνό. Και οικονομικό και οικολογικό!

3. Nanoleaf Elements Hexagons Starter Kit 13PK

plaisio_smarthome

Ο έξυπνος φωτισμός που ακολούθησε την τεχνολογία LED στις λάμπες είναι από τα πιο εύκολα και βολικά smarthome αξεσουάρ. Αν θες κάτι διαφορετικό τα Nanoleafs είναι για σένα! Τα πλακίδια Nanoleaf Elements Hexagons χρησιμοποιούν την πλέον σύγχρονη τεχνολογία LED και συνδέονται μηχανικά και ηλεκτρικά μεταξύ τους (κάνουν χρήση αρθρωτής σχεδίασης) συνθέτοντας διάφορα σχήματα που μεταμορφώνουν κάθε χώρο. Αν και μπορείς να ελέγξεις τη λειτουργία τους από το κινητό σου (επιλέγοντας τη θερμοκρασία του λευκού φωτός από 1.500K έως 4.000K (Cool White έως Warm White), μπορείς επίσης να ελέγξεις τη λειτουργία τους και με την αφή (είναι touch-reactive). Αυτό σημαίνει ότι "αντιδρούν" στο άγγιγμα σου αναβαθμίζοντας την έννοια του έξυπνου φωτισμού σε ένα δημιουργικό ταξίδι αισθητικής και σχεδιασμού! Η ξύλινη όψη, το παιχνίδι με τη θερμοκρασία του λευκού φωτός, την οποία μπορείς να ελέγξεις εύκολα από το κινητό σου (Android ή iOS) ή απλώς με το… άγγιγμα σου, θα αναλάβουν τα υπόλοιπα. Το σύστημα είναι συμβατό με έξυπνους ψηφιακούς βοηθούς και έξυπνα συστήματα αυτοματισμού Apple HomeKit, Amazon Alexa, Google Assistant, IFTTT και Samsung SmartThings.

4. Amazon Echo Show 5 2nd Gen

plaisio_smarthome

Αξιοποίησε στο έπακρο την ψηφιακή βοηθό Alexa! Με οθόνη 5,5”, πλήκτρο ιδιωτικότητας και συμβατότητα με έξυπνες οικιακές συσκευές το 2ης γενιάς Echo Show 5 είναι το κέντρο ελέγχου του έξυπνου σπιτιού σου. Mε οθόνη αφής 5,5 ιντσών (960 x 480 pixels), Dual-Band WiFi, Bluetooth, ενσωματωμένο ηχείο (1,7-inch), κάμερα 2 ΜΡ, υποστήριξη φωνητικών εντολών, έξυπνες ειδοποιήσεις και υπενθυμίσεις, γονικό έλεγχο και συμβατότητα με υπηρεσίες όπως οι Prime Video, Amazon Music, Netflix, Apple Music, Spotify και άλλες σου παρέχει όσα χρειάζεσαι για ένα έξυπνο σπίτι. Η ψηφιακή βοηθός Alexa, εξυπνότερη από ποτέ, είναι έτοιμη να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις. Με περισσότερες από 100 χιλιάδες "δεξιότητες" (skills), η Alexa είναι στη διάθεση σου για να κάνει τη ζωή σου απλούστερη και καλύτερη.

Αναβάθμισε το σπίτι σου σε smart τώρα!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου