To Donkey Kong που αγαπήσαμε επιστρέφει στο Nintendo Switch

Τελικά, ο κόσμος μας έχει γίνει ένα ατέλειωτο retro λούνα παρκ.

H φετινή έκθεση E3 είχε πραγματικά πολλές ευχάριστες εκπλήξεις, πολλές νέες ανακοινώσεις και για να είναι συμβατή με το video gaming κλίμα των ημερών αρκετή νοσταλγία.

Το ξέρουμε ότι έχεις βαρεθεί να ακούς αυτή τη λέξη, όμως όπως βλέπεις πουλάει σαν τρελή. Για αυτό και δεν νιώσαμε καμία έκπληξη όταν μάθαμε για την επιστροφή του παλιού Donkey Kong, του ορθόδοξου μέσα από το Nintendo Switch.

Το θρυλικό video game του 1981 έχει γράψει τη δικιά του ιστορία, ιδιαίτερα σε ουφάδικα και φέρι-μποτ, όπου εκατοντάδες χιλιάδες "πενηντάρικα" σπαταλήθηκαν στον αγώνα για τον τερματισμό του.

Σήμερα επιστρέφει όχι δριμύτερo αλλά ακριβώς το ίδιο όπως το θυμόμαστε. Και με μόλις 8,99 δολάρια μπορεί κάποιος να κάνει δικές του αρκετές ιαπωνικές εκδόσεις του παιχνιδιού που εκδόθηκαν μέσα από τα χρόνια καθώς και μία διεθνή σε ένα μόνο πακέτο. Ένα ωραιότατο retro καλοκαιρινό δώρο για τον εαυτό σου με άλλα λόγια.

Θα μπορείς μάλιστα να πειράζεις τα επίπεδα δυσκολίας καθώς και να βλέπεις τα σκορ των άλλων χρηστών καθώς ο Mario θα προσπαθεί να αποφύγει τις εκατοντάδες παγίδες που στήνει για την αφεντιά του ο πιο διάσημος γορίλας του video gaming σύμπαντος.

Μέχρι την επόμενη retrogaming ανακοίνωση, σε αφήνουμε να θυμηθείς το πώς ήταν να προσπαθείτε να βγεις πρώτος από την παρέα σου στο ουφάδικο της γειτονιάς σου, παίζοντας Donkey Kong μέχρι να δύσει ο ήλιος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος