NASA και IKEA παρουσιάζουν τα πιο cool έπιπλα για μικρά διαμερίσματα

Εκεί που η διαστημική αισθητική συναντά το σουηδικό design.

Το φετινό καλοκαίρι έχει πολλά cool πράγματα να μας δώσει παρά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες των ημερών. Χθες ήταν τα μαγιό του James Bond, σήμερα έρχεται η συνεργασία ανάμεσα σε IKEA και NASA για να ανεβάσει στην στρατόσφαιρα την αισθητική κάθε μικρού διαμερίσματος. 

Οι υπεύθυνοι της γνωστής αλυσίδας επίπλων βρέθηκαν στον διαστημικό σταθμό της NASA στην έρημο της Utah, εκεί όπου οι μελλοντικοί αστροναύτες εκπαιδεύονται στις εξωγήινες συνθήκες του πλανήτη Άρη, όντας αναγκασμένοι να ζουν σε μικροσκοπικούς χώρους, να κάνουν βόλτες με τις στολές του και τις συσκευές αναπνοής και να κουμαντάρουν ρομπότ -λίγο ως πολύ δηλαδή ότι θα κάνουμε όλοι οι γήινοι όταν σε μερικές δεκαετίες αποικίσουμε τον Κόκκινο Πλάτη. Να σημειώσουμε, βέβαια, ότι εκτός από τη Utah, τα IKEA έκαναν μια έρευνα αγοράς και στο Τόκιο, όπου η έννοια χώρος είναι κάτι παρεξηγημένο, με ανθρώπους να κοιμούνται ακόμα και σε ξενοδοχεία με μικροσκοπικούς θαλάμους για δωμάτια.

NASA και IKEA παρουσιάζουν τα πιο cool έπιπλα για μικρά διαμερίσματα
NASA IKEA έπιπλα 3

Το αποτέλεσμα αυτών των ερευνών, είναι μια συλλογή που ονομάζεται RUMTID και αποτελείται από έπιπλα ιδανικά για μικρά διαμερίσματα. Μέχρι στιγμής είναι έτοιμος ο σχεδιασμός από τα εξής: ένας ιονιστής, ένα terrarium (χώρος φύλαξης μικρών κατοικίδιων ), φωτιστικά και ράφια, ενώ όπως δηλώνει η εταιρεία θα ακολουθήσουν κι άλλα φουτουριστικά δημιουργήματα.

IKEA NASA έπιπλα 4
IKEA NASA έπιπλα 5

Περιμένουμε τη συλλογή RUMTID να κυκλοφορήσει σε τέσσερις διαφορετικές φάσεις μέσα στο 2020, με κάθε φάση να έχει διαφορετική θεματική: χρόνος, μικρός χώρος, νερό και αέρας.

Μέχρι τότε όμως θα έχουν κυκλοφορήσει πολύ περισσότερες πληροφορίες και πολύ περισσότερα κομμάτια ικανά να κάνουν το μικροσκοπικό σου σαλόνι να θυμίζει σκηνή από την Οδύσσεια του Διαστήματος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης