Ο Spyro από το Playstation 1 επιστρέφει γεμάτος παιδικές αναμνήσεις

Η επανέκδοση της τριλογίας του μοβ δράκου ταιριάζει γάντι στο κλίμα νοσταλγίας που κυριαρχεί σήμερα στο gaming.

Νοσταλγία, η: ο ψυχικός πόνος και τα γλυκόπικρα συναισθήματα που προκαλούνται από την ανικανοποίητη  λαχτάρα του γυρισμού στην πατρίδα, σε κάποιον αγαπημένο τόπο ή σε ευχάριστες καταστάσεις που ζήσαμε στην παιδική ηλικία. Aυτά διαβάζουμε στην περισπούδαστη ετυμολογική ανάλυση της Wikipedia αναφορικά με το συναίσθημα που κυριαρχεί στις μέρες μας. Μάλιστα αν υπάρχει ένας τομέας της ψυχαγωγίας που έχει πιάσει το νόημα για τα καλά αυτός σίγουρα είναι τα video games.

To remake είναι ιδανικό για όποιον gamer έχει γίνει πατέρας

Ποιο είναι ο τελευταίος ήρωας που επιστρέφει από το χρονοντούλαπο του παρελθόντος; Μετά τον Lynx, τον Mario και τον Crash ήρθε η σειρά του Spyro, του μικρού μοβ δράκου που έχει συνδέσει το όνομά του με τις χρυσές εποχές του Playstation 1. To studio Toys for Bob έκανε πολύ καλή δουλειά στην "ανακαίνιση" του τίτλου της Insomniac Games που φέτος κλείνει 20 χρόνια.

Ο Spyro από το Playstation 1 επιστρέφει γεμάτος παιδικές αναμνήσεις

Η αναθεωρημένη τριλογία Spyro: Reignited Trilogy χρησιμοποιεί τα game mechanics του τελευταίου από τα τρία παιχνίδια, διατηρεί τα κλασικά κομίστικα γραφικά που όμως επιστρέφουν σε high resolution, μπορεί να ισχυριστεί ότι προσφέρει σχετικά μεγάλο replayability στους παίκτες ενώ έχει φροντίσει να κατεβάσει το επίπεδο δυσκολίες σε συγκεκριμένα σημεία του παιχνιδιού που στα τέλη των 90s είχαν σπάσει τα νεύρα σε μεγάλο μέρος του κοινού. Τέλος, η ιστορία κι ο ήρωας είναι ιδανικός σε περίπτωση που ένας gamer έχει γίνει πατέρας· o Spyro του δίνει μία ιδανική ευκαιρία να επισκεφτεί ξανά τους κόσμους που αγάπησε παρέα με τον μικρό του γιο ή κόρη.

Τι καινούργιο όμως προσφέρει άλλο μία νοσταλγική επανέκδοση; Μάλλον τίποτα. Άλλωστε αν κάποιος τσεκάρει τα reviews της εποχής, η συγκεκριμένη platform τριλογία ποτέ δεν θεωρήθηκε ένα αριστούργημα του είδους. Όμως είναι κομμένη και ραμμένη, ακριβώς επειδή κουβαλά μία αγνή παιδικότητα, για να ταιριάξει γάντι στη νοσταλγία που έχει καταλάβει το σύμπαν του gaming. Άλλωστε ποιος μπορεί να αντισταθεί σε έναν χαριτωμένο μικρό δράκο που γνώρισε όταν ήταν ακόμη παιδί;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.