Lego για ενήλικες, για την καταπολέμηση του στρες

Η εταιρεία λανσάρει παιχνίδια για να μεταφερθείς άλλες πιο ευτυχισμένες εποχές.

Δεν ήταν δύσκολο για μία από τις κορυφαίες κατασκευάστριες εταιρείες παιχνιδιών του κόσμου να διαγνώσει μία ανάγκη που προκαλεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής: εκτός από τα παιδιά, χρειάζονται και οι ενήλικες παιχνίδια για να ξεφύγουν από τα άγχη και το καθημερινό στρες. Έτσι, τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, η Lego αποφάσισε να λανσάρει ένα νέο brand με το όνομα Lego Forma. Τι καινούργιο προσφέρει στην αγορά; Οι κατασκευές του δεν απευθύνονται σε νήπια αλλά σε μεγάλους ανθρώπους.

Παρότι πίσω από τη νέα αυτή προσπάθεια βρίσκεται ο δανέζικος γίγαντας του χώρου, η Lego Forma λειτουργεί ακόμα σαν start-up. H πρώτη σειρά παιχνιδιών που βγήκε στην αγορά (ή όπως προτιμά να τα ονομάζει η εταιρεία "τα πρώτα μηχανικά μοντέλα") είναι σχεδιασμένη για "ενήλικες που αναζητούν έναν διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο για να συνδεθούν ξανά με τη δημιουργική πλευρά του εαυτού τους".

Με την καμπάνια να έχει τρέξει στο Indiegogo, το crowdfunding της Lego Forma προσφέρει δύο διαφορετικά μηχανικά μοντέλα: ένα ψάρι κι έναν καρχαρία, τα οποία αποτελούνται το καθένα από 294 κομμάτια. Κατά κάποιον τρόπο το όλο εγχείρημα θυμίζει τα τετράδια ζωγραφικής των μικρών παιδιών που λειτουργούν για αυτά ως άσκηση ηρεμίας. Στα προτερήματα μάλιστα αυτών των μοντέλων είναι κι ότι μπορούν να λειτουργήσουν ως διακοσμητικά στοιχεία του σπιτιού.

"Γνωρίζαμε πως ένα μεγάλο μέρος του ενήλικου κοινού είναι ερωτευμένο με τα Lego από πολύ μικρή ηλικία, όμως μία διαφορετική αισθητική προσέγγιση θα μπορούσε να προσελκύσει ένα διαφορετικό κοινό, έτσι πιστέψαμε ότι οι οργανικές και πιο κοντά στη φύση γραμμές των νέων αυτών μοντέλων, παρότι είναι κάτι πολύ διαφορετικό από το "κυβιστικό” μας παρελθόν, είναι ένα στοίχημα που αξίζει να βάλουμε" είπε ο Tom Donaldson, υπεύθυνος του τμήματος Lego Creative PlayLab.

Lego για ενήλικες, για την καταπολέμηση του στρες

Η καμπάνια στο Indiegogo έκλεισε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ξεπερνώντας κατά το εντυπωσιακό 1,334% τους στόχους της και πουλώντας περισσότερα από 6,600 ψάρια και καρχαρίες. Η αποστολή των μηχανικών μοντέλων γίνεται αυτές τις μέρες. "Θέλουμε το κοινό να μας βοηθήσει να εξελίξουμε το concept της Lego Forma και να αντιληφθούμε τι είδους ευκαιρίες υπάρχουν για αυτό στο μέλλον" συμπλήρωσε στις δηλώσεις του ο Donaldson. Σίγουρα πάντως, σε περίπτωση που κάποιος βιώνει έντονο στρες, αυτά τα Lego μοιάζουν ιδανικό δώρο για τις γιορτές.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης