Η Tesla θέλει τα αυτοκίνητά της να ακολουθούν τους ιδιοκτήτες τους, σαν κατοικίδια

Ο Elon Musk υποστηρίζει μάλιστα ότι είναι πολύ κοντά σε κάτι τέτοιο.

Γράφει: Αδαμάντιος Άττενμπεργκ 11 Ιανουαρίου 2019

Όταν στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, ο Elon Musk ανακοίνωνε πως μια ενημέρωση του Summon θα επέτρεπε σε όλα τα οχήματα της Tesla, που κατασκευάστηκαν τα τελευταία 2 χρόνια, να μπορούν να παρκάρουν χωρίς οδηγό αλλά και να ακολουθούν τον ιδιοκτήτη τους σχεδόν όπως ένα κατοικίδιο ζώο, κανείς δεν περίμενε πως κάτι από αυτά θα γινόταν πραγματικότητα σύντομα. 

Παρά τις δυσκολίες που παρουσίαζε το εγχείρημα, ο Musk ανακοίνωσε ότι το Summon+ θα είναι σύντομα διαθέσιμο, αν και αυτό μπορεί να μην ισχύει για ολόκληρη τη βόρεια Αμερική: Το όχημα, συνδεδεμένο με το app στο κινητό τηλέφωνο του κατόχου θα μπορεί να ακολουθεί τις κινήσεις αυτού, παρά τις όποιες ανησυχίες υπάρχουν. Ίσως οι ανησυχίες για τις εγγυήσεις ασφάλειας να ξεπεραστούν εύκολα από την καινοτομία του εγχειρήματος, που παρουσιάζει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον.

Η εφαρμογή Summon που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016 επιτρέπει την οδήγηση των οχημάτων με τηλεχειρισμό, όταν το όχημα κινείται με πολύ αργές ταχύτητες (κάτω των 10 χλμ/ώρα). Μάλιστα, είχε δημιουργηθεί και για να μπορεί ένα αυτοκίνητο να μπορεί να παρκάρει ευκολότερα, όταν ο χώρος είναι πολύ περιορισμένος.

Η νέα λειτουργία του Summon θα μπορεί να εφαρμοστεί αρχικά για μικρές αποστάσεις αλλά σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο Musk σύντομα θα μπορεί να γίνεται για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα. Δεν γνωρίζουμε πάντως αν θα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και με το Tesla που έστειλε στο διάστημα.

Από: Esquire ES

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Τεχνολογία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Οι 10 πιο δημοφιλείς ζωγράφοι στο Instagram

Από τα μεγαλύτερα μουσεία του πλανήτη στους διαδρόμους των social media.