Η Tesla θέλει τα αυτοκίνητά της να ακολουθούν τους ιδιοκτήτες τους, σαν κατοικίδια

Ο Elon Musk υποστηρίζει μάλιστα ότι είναι πολύ κοντά σε κάτι τέτοιο.

Όταν στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, ο Elon Musk ανακοίνωνε πως μια ενημέρωση του Summon θα επέτρεπε σε όλα τα οχήματα της Tesla, που κατασκευάστηκαν τα τελευταία 2 χρόνια, να μπορούν να παρκάρουν χωρίς οδηγό αλλά και να ακολουθούν τον ιδιοκτήτη τους σχεδόν όπως ένα κατοικίδιο ζώο, κανείς δεν περίμενε πως κάτι από αυτά θα γινόταν πραγματικότητα σύντομα. 

Παρά τις δυσκολίες που παρουσίαζε το εγχείρημα, ο Musk ανακοίνωσε ότι το Summon+ θα είναι σύντομα διαθέσιμο, αν και αυτό μπορεί να μην ισχύει για ολόκληρη τη βόρεια Αμερική: Το όχημα, συνδεδεμένο με το app στο κινητό τηλέφωνο του κατόχου θα μπορεί να ακολουθεί τις κινήσεις αυτού, παρά τις όποιες ανησυχίες υπάρχουν. Ίσως οι ανησυχίες για τις εγγυήσεις ασφάλειας να ξεπεραστούν εύκολα από την καινοτομία του εγχειρήματος, που παρουσιάζει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον.

Η εφαρμογή Summon που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016 επιτρέπει την οδήγηση των οχημάτων με τηλεχειρισμό, όταν το όχημα κινείται με πολύ αργές ταχύτητες (κάτω των 10 χλμ/ώρα). Μάλιστα, είχε δημιουργηθεί και για να μπορεί ένα αυτοκίνητο να μπορεί να παρκάρει ευκολότερα, όταν ο χώρος είναι πολύ περιορισμένος.

Η νέα λειτουργία του Summon θα μπορεί να εφαρμοστεί αρχικά για μικρές αποστάσεις αλλά σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο Musk σύντομα θα μπορεί να γίνεται για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα. Δεν γνωρίζουμε πάντως αν θα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και με το Tesla που έστειλε στο διάστημα.

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης