Ποιος είδε τους κοιλιακούς του Richard Branson και δεν τους θαύμασε

Μπορεί ο Richard Branson να έχει πατήσει τα 72 χρόνια, όμως δείχνει άφθαρτος.

Ο Richard Branson φαίνεται ότι τις τελευταίες δεκαετίες έχει βαλθεί να αποδείξει ότι ο χρόνος νικιέται. Ο βρετανός επιχειρηματίας δεν έπαψε ποτέ να επενδύει στο διάστημα, ωστόσο την ίδια περίοδο δεν άφησε στιγμή πίσω τον εαυτό του. Ο ιδρυτής του Virgin Group συνεχίζει τις αθλητικές δράσεις του ομίλου και συμμετέχει ο ίδιος σε αυτές, προσδίδοντας ακόμη περισσότερη αίγλη ή καλτίλα (ανάλογα τα γούστα) σε αυτές. 

Ένα πράγμα είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί: ο 72χρονος Βρετανός βρίσκεται σε φανταστική φόρμα. Η πρόσβαση σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία σίγουρα παίζει ρόλο, αλλά σε ένα πρόσφατο βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram, ο Branson μας έβαλε τα γυαλιά με τη φυσική του κατάσταση. 

Στο βίντεο ο Branson εκτελεί επιδέξια σετ με μια ζώνη αντίστασης, βγάζει ένα σετ από pull-ups, χτυπάει τα σχοινιά μάχης και περνάει ακόμη και ένα τεστ ισορροπίας, το οποίο αποτελεί έναν προγνωστικό δείκτη κινητικότητας και θνησιμότητας σε ηλικιωμένους.

> Διάβασε ακόμη: Ασυνήθιστα tips από τους πιο επιτυχημένους CEOs

Δε μπορούμε να ξέρουμε με βεβαιότητα πώς μοιάζει η υπόλοιπη προπόνηση του Branson, αλλά είναι πιθανό ότι αυτές οι κινήσεις ήταν μέρος ενός μεγαλύτερου κύκλου προπόνησης, ο οποίος δίνει έμφαση στη λειτουργική, ολόσωμη γυμναστική και βοηθά τις αρθρώσεις.

Το καλό παράδειγμα του Branson

Οι ζώνες και οι ασκήσεις με το σωματικό βάρος είναι ένας φανταστικός τρόπος για να διατηρήσουμε ένα πρόγραμμα προπόνησης δύναμης σε άντληση καθώς τα χρόνια περνάνε, ενώ τα σχοινιά μάχης καταλαμβάνουν ένα σημαντικό αερόβιο μέρος. Αυτό βοηθά την προστασία από τις καρδιαγγειακές παθήσεις, την υπ' αριθμόν ένα αιτία θανάτου για τα άτομα άνω των 65 ετών.

Γιατί ο Branson δημοσίευσε αυτό το βίντεο; Πιθανότατα προσπαθεί να εμπνεύσει το ενδιαφέρον για το Virgin Active, την αλυσίδα γυμναστηρίων του, αλλά μπορεί επίσης να έχει σκοπό να δείξει στον κόσμο ότι εξακολουθεί να είναι ωραίος χωρίς πουκάμισο, κάτι που δεν μπορούν να ισχυριστούν και πολλοί άλλοι δισεκατομμυριούχοι σε αυτήν την ηλικία. 

Στο παρελθόν, οι γνώσεις μας για το πρόγραμμα ευεξίας του Branson είχαν την προβλεπόμενη μαξιμαλιστική τάση: ξυπνάει στις 5 το πρωί, κάνει μονόζυγο, kitesurf (αν ο άνεμος το επιτρέπει), και στη συνέχεια παρακολουθεί ένα μάθημα άρσης βαρών το απόγευμα. Δεν είναι να απορεί κανείς που ο άνθρωπος είναι σήμερα ένα θαύμα της ζωής. Το εμπορικό σήμα του Branson βασίζεται στη ζωντάνια και την περιπέτεια και έχει κάθε κίνητρο να πουλάει αυτή την εικόνα σε κάθε ευκαιρία, ακόμη και αν το να χωρέσει τόσες πολλές δραστηριότητες σε μια μέρα, όταν είναι πάνω από 70 ετών, φαίνεται σωματικά τρομακτικό.

"Δώστε τα πάντα, είτε τα πάντα είναι ένας μαραθώνιος είτε απλώς μια προπόνηση 10 λεπτών", αναφέρει η λεζάντα του. "Όλα μετράνε". Πράγματι, όπως φαίνεται και στους κοιλιακούς του.  

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.