Η ποσότητα καφεΐνης που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός

Παν μέτρον άριστον.

Η εργασιακή σου καθημερινότητα περιλαμβάνει μία ή περισσότερες κούπες καφέ; Είσαι πολύ τυχερός, αφού σύμφωνα με την επιστήμη μειώνεις τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων, διαβήτη, ασθενειών που έχουν να κάνουν με τη μνήμη ενώ παράλληλα βοηθάς το συκώτι σου να παραμένει καθαρό από το αλκοόλ που καταναλώνεις. Τέλος, κι όχι λιγότερο σημαντικό, μειώνεις τις πιθανότητες που έχεις να οδηγηθείς στην αυτοκτονία.

100 έως 300 mg τη μέρα καφεΐνης είναι αρκετά

Φυσικά, όπως κάθε πράγμα, έχει και τις αρνητικές εκτός από τις θετικές συνέπειες. Η αϋπνία και τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης είναι μόνο δύο από αυτές. Τι μπορείς να κάνεις αφού η επιστήμη βγάζει αντικρουόμενα πορίσματα; Να πιεις όση καφεΐνη αντέχει ο οργανισμός σε ημερήσια βάση κι όχι περισσότερο.

Η ποσότητα καφεΐνης που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός

Με λίγα λόγια, 100 έως 300 mg τη μέρα, είναι αρκετά. Όμως πέρα από αυτό καλό είναι να ακούς το σώμα σου: μήπως πηδάς σαν μπαλάκι του τένις μετά από μία κούπα καφέ; Αν ναι, ίσως ήρθε η ώρα να επιλέξεις το τσάι.

Στο παρακάτω διάγραμμα μπορείς να δεις αναλυτικά ποιο είναι το ανώτερο επιτρεπτό όριο καφεΐνης από δημοφιλή ροφήματα που κυκλοφορούν σε όλον τον κόσμο.

Σταρμπακς καφείνηγ

1,5 κούπα καφέ από τα Starbucks καλύπτει τις καθημερινές σου ανάγκες.

Τσάι

Ή 6 κούπες τσάι.

Κόκα κόλα

Ή 12 κουτάκια Coca Cola.

Red bull

Ή 8 κουτάκια Red Bull.

Από: Esquire NL

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι πρέπει να κάνεις για να έχεις τύχη στη ζωή σου, σύμφωνα με το TikTok

Παραδόξως, κάποιες από αυτές τις συμβουλές παύλα πρακτικές, βγάζουν νόημα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι σχέση έχει ο Tony Soprano με τον LeBron James

O James Gandolfini είχε υποδυθεί ξανά τον θρυλικό ήρωα σε ένα μικρό βίντεο που έχει όλες τις απαντήσεις.

Γραφει Παυλος Κρουστης