Γυμνάζοντας ολόκληρο το σώμα με έναν ιμάντα TRX

Το κέρδος που θα έχει το σώμα σου δεν διαφέρει σε τίποτε από αυτό που σου χαρίζουν οι ακριβές συνδρομές σε high tech γυμναστήρια.

Γράφει: Νίκος Αγάθος 03 Μαρτίου 2020

Θα συμφωνήσουμε ότι η ποικιλία οργάνων και η παρουσία γυμναστών που θα βρεις σε κάποιο σούπερ εξοπλισμένο γυμναστήριο (με την ανάλογη μηνιαία συνδρομή) εμπεριέχει πολλά στοιχεία κινήτρου, ασφάλειας και αποτελέσματος.

Αλλά αν έχεις ήδη γράψει στο κοντέρ σου αρκετές ώρες προπόνησης με βάρη, σίγουρα αντιλαμβάνεσαι ότι οι μέθοδοι για να αποκτήσεις σώμα δυνατό σαν ταύρος και ευλύγιστο σαν αίλουρος, δεν εξαντλούνται γύρω και πάνω από έναν πάγκο ή ένα μηχάνημα Smith. Επενδύοντας 30 περίπου ευρώ σε έναν ιμάντα TRX, έχεις αποκτήσει το εργαλείο που θα κάνει τις προπονήσεις σου πιο πρωτότυπες, περισσότερο δεξιοτεχνικές και σαφώς ευέλικτες (το χρησιμοποιείς μέσα στο ίδιο σου το σπίτι ή το μεταφέρεις άνετα στις αποσκευές σου όταν ταξιδεύεις συχνά).

Τα υπέρ και τα κατά μιας εκγύμνασης με TRX

+ Ευκολία χρήσης, ταχύτερος χρόνος προγράμματος.
- Μεγαλύτερος βαθμός δυσκολίας, λόγω υψηλών απαιτήσεων ισορροπίας και ευλυγισίας.
+ Ενεργοποίηση πολύ περισσότερων μυών από τους μεγάλους βασικούς, ακόμη και όσων είναι μονίμως ανενεργοί σε κάθε προπόνηση με βάρη -οι λεγόμενοι "κρυφοί μύες".
- Απουσία χρόνου ανάπαυσης ανάμεσα στα σετ.
+ Απουσία χρόνου ανάπαυσης ανάμεσα στα σετ (++ μέγιστο κάψιμο λίπους)

Οι βασικές ασκήσεις που θα εκτελέσεις με ένα TRX

Εκτελώντας αυτές τις ασκήσεις που θα δεις στο παρακάτω βίντεο, θα διαπιστώσεις ότι μέσα σε λιγότερο από 30 λεπτά, μπορείς να έχεις άπειρες δυνατότητες ισχυροποίησης του συνόλου του μυϊκού σου συστήματος και βελτιστοποίησης της ευελιξίας των αρθρώσεων, με ένα κόστος που δεν ξεπερνά τα 30 ευρώ -εφάπαξ.

> Κάθισμα με έλξη
> Πιέσεις στήθους με έλξη εμπρός
> Flyes σε επικλινή θέση
> Jump squats
> Ρουμάνικο ημικάθισμα
> Συνδυασμός push ups με mountain climber
> Burpees με ένα πόδι (το δυσκολότερο από όλα)

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Auto & Moto

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η νηστεία που όλοι πρέπει να ακολουθήσουμε

Ο εύκολος τρόπος για άμεση αποτοξίνωση του οργανισμού σου όπως τον προτείνει ένας ειδικός.

Γιατί η κατάθλιψη παραμένει αντρικό ταμπού

Η κατάθλιψη παραμένει βαθιά κρυμμένη στο αρσενικό σύμπαν. Μιλώντας για αυτήν, έχεις κάνει το πρώτο βήμα για τη θεραπεία της.