15 ψυχολογικά τρικ που κάνουν τη ζωή λιγάκι πιο εύκολη

Κόλπα που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε.

Γράφει: Αδαμάντιος Άττενμπεργκ 01 Απριλίου 2019

Το ίντερνετ είναι γεμάτο από συμβουλές και ψυχολογικά τρικ που σε βοηθούν να κατανοήσεις καλύτερα τους άλλους, να γίνεις πιο προσιτός και να πετύχεις τους σκοπούς σου. Ασφαλώς, μπορείς να αγνοήσεις τα περισσότερα εξ' αυτών. Υπάρχουν όμως κάποια ψυχολογικά και κοινωνιολογικά τεκμηριωμένα τεχνάσματα που κατά πάσα πιθανότητα δεν σκέφτηκες ποτέ και αποδίδουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Όπως τα παρακάτω.

1 | Κοιτώντας κάποιον στα μάτια και γέρνοντας ελαφρά το κεφάλι σου προς αυτόν, έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνεις πειστικός. Μην το παρακάνεις βέβαια, γιατί το πιθανότερο είναι να σε περάσει για τρελό.

2 | Μπορείς να δημιουργήσεις θετική εντύπωση σε κάποιον που μόλις γνώρισες, μόνο από την χειραψία. Αρκεί να μην είναι παγωμένα τα χέρια σου. Έχει -επιστημονικά αποδειχθεί- ότι τα ζεστά χέρια έχουν θετική επίδραση στον δέκτη. Επένδυσε λοιπόν σε ένα ζευγάρι καλά γάντια. 

3 | Παρατήρησε το χρώμα ματιών του συνομιλητή σου κατά τη διάρκεια μίας κουβέντας. Δεν πρόκειται να μάθεις κάποια σημαντική πληροφορία αλλά είναι μία τεχνική για να έχεις όσο το δυνατόν αποδοτικότερο eye contact. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να είσαι πιο φιλικός.

4 | Η πρώτη και η τελευταία εντύπωση είναι εκείνες που οι περισσότεροι θυμούνται, το ενδιάμεσο συνήθως ξεχνιέται. Όταν λοιπόν κάνεις μία αίτηση για δουλειά, φρόντισε να είσαι ανάμεσα στους πρώτους ή ανάμεσα στους τελευταίους υποψηφίους.

5 | Τα πόδια είναι ένας αξιόπιστος δείκτης για το τι σκέφτεται κάποιος. Για παράδειγμα, αν πλησιάζεις δύο άτομα που μιλούν και αυτά απλώς γείρουν τον κορμό του σώματός τους προς το μέρος σου και όχι όλο τους το κορμί, τότε μάλλον αδιαφορούν για την παρουσία σου.

6 | Όταν ένα γκρουπ ανθρώπων ξεκινήσει να γελά, τότε κάποιος θα κοιτάξει ενστικτωδώς εκείνον με τον οποίο νιώθει πιο κοντά. Αυτός είναι και ένας τρόπος για να μάθεις ποιος έχει την κοντινότερη σχέση με κάποιον άλλον.

7 | Εκμεταλλεύσου τη δύναμη της σιωπής. Αν κάποιος σου δώσει μία μη ικανοποιητική απάντηση για οτιδήποτε, συνέχισε να τον κοιτάς στα μάτια, χωρίς να πεις τίποτα. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι θα νιώσει πιεσμένος, θα συνεχίσει να μιλά και ενδεχομένως θα αποκαλύψει περισσότερα.

8 | Αν νιώσεις ότι κάποιος δεν σε συμπαθεί σε μία συνάντηση, πήγαινε και κάθισε δίπλα του. Η εγγύτητα θα τον κάνει να είναι λιγότερο επιθετικός.

9 | Κάποιος που ζητά μικρές ή μεγαλύτερες χάρες από κάποιον, στην πραγματικότητα το κάνει γιατί τον συμπαθεί.

10 | Όσο εύκολο ή δύσκολο κι αν είναι, το να θυμάσαι το όνομα κάποιου, λειτουργεί αυτομάτως ως αβαντάζ. Αν δε, το επαναλάβεις σε μία συζήτηση, εξασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση.

11 | Το να απαντάς άμεσα σε κάποιον, δημιουργεί εμπιστοσύνη που προκύπτει από τη γρήγορη αλληλεπίδραση.

12 | Όταν περπατάς ανάμεσα σε πλήθος, συγκεντρώσου στο κενό ανάμεσα στους ανθρώπους και όχι σε αυτούς. Έτσι, θα καταλάβουν πως πρέπει να σου ανοίξουν χώρο.

13 | Τα όσα συμβούν σε ένα πρώτο ραντεβού, θα σε συνοδεύουν ως συναίσθημα και στο επόμενο. Οπότε φρόντισε να κανονίσεις κάτι που θα κάνει (θετική) εντύπωση.

14 | Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις είναι να διδάξεις. Αν προσπαθείς να εκπαιδευτείς σε κάτι, μίλα για αυτό σε κάποιον που δεν έχει ιδέα και μοιράσου τις πληροφορίες.

15 | Τέλος, τίποτα δεν είναι σημαντικότερο από την εικόνα που δίνεις. Σκέψου τι θέλουν να βλέπουν οι άλλοι από εσένα αλλά και από τους ίδιους τους τους εαυτούς και προσπάθησε να το επεξεργαστείς για δικό σου όφελος.  

Από: Esquire NL

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Τεχνολογία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πιο σύντομος τρόπος για την απόκτηση κοιλιάς-σανίδας

Σανίδα: η αποδοτικότερη και ασφαλέστερη κίνηση για επίπεδους κοιλιακούς σε χρόνο μηδέν.

Προπονήσεις για πόδια από τον Dwayne "Rock" Johnson

Αν θέλεις μυώδη κάτω άκρα ακριβώς όπως του Dwayne Johnson, ο προσωπικός προπονητής του ηθοποιού έχει όλα τα μυστικά.