Πώς μετατρέπονται 10 κιλά λίπους σε καθαρούς μυς

"Είναι υπέροχο να ξυπνάς κάθε πρωί και να κοιτάς στον καθρέφτη το νέο σου, μυώδες σώμα".

Γράφει: Γιάννης Σπανός 28 Φεβρουαρίου 2021

Ο Sherif Mikhail, ένας 44χρονος Αμερικανός, είναι το χρυσό παράδειγμα θέλησης και υπερνίκησης των δυσκολιών. "Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην χάσεις βάρος και να μην αποκτήσεις το σώμα που ονειρεύεσαι", λέει. Στην πραγματικότητα, η δική του περίπτωση αποτελεί και ένα μεγάλο μάθημα ζωής.

Μετά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, που τον άφησε για πολλούς μήνες ακινητοποιημένο, ο Mikhail έπεσε σε βαριά κατάθλιψη η οποία τον απομάκρυνε εντελώς από τον προηγούμενο τρόπο ζωής του. Το φαΐ και το αλκοόλ άρχισαν να είναι οι μόνιμες διέξοδοί του σε ένα δρόμο χωρίς διαφυγή, οπότε άρχισε να γεμίζει με πολλά κιλά λίπους το σώμα του. Λίγο καιρό μετά έφτανε να ζυγίζει 85 κιλά. "Ένιωσα μεγάλη στεναχώρια που δεν χωρούσα στα ρούχα μου και δεν ήμουν καθόλου ευτυχισμένος με τον τρόπο ζωής που έκανα", αναφέρει.

Πώς μετατρέπονται 10 κιλά λίπους σε καθαρούς μυς
Ο Sherif Mikhail πριν και μετά.

Έχοντας κουραστεί να αισθάνεται τον εαυτό του παρατημένο και το σώμα του γεμάτο λίπος, αποφάσισε να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα προπόνησης έξι εβδομάδων με σκοπό να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση, παρά τις σοβαρές συνέπειες που είχε επιφέρει το ατύχημα στο κάτω μέρος του σώματός του. Μολονότι ο Mikhail πίστευε ότι δεν θα ήταν ποτέ ο ίδιος όπως και πριν, εντούτοις, προς μεγάλη του έκπληξη ανακάλυψε ότι όχι ανέκτησε πλήρως τη φόρμα του, αλλά την τελειοποίησε κιόλας. Το κλειδί; Αντί να ασκείται όπως οι άλλοι, ο προσωπικός του προπονητής προσάρμοσε τις ρουτίνες του με βάση τους τραυματισμούς του, βοηθώντας τον να τους αποφεύγει αλλά και να τους αποθεραπεύει σταδιακά.

Με τα δυο γόνατα σπασμένα εξαιτίας του ατυχήματος, η προπόνηση του Mikhail επικεντρώθηκε μόνο στον άνω κορμό. 8 μήνες μετά είχε μετατρέψει 10 κιλά λίπους σε καθαρή μυϊκή μάζα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Mikhail είχε σπάσει και τα δύο γόνατα, ο προπονητής του επικεντρώθηκε μόνο στον άνω κορμό. Μεταξύ των ασκήσεων που εκτελούσε στις ρουτίνες του, υπήρχαν πολλά σετ πιέσεων τον πάγκο, έλξεις στο μονόζυγο, άρσεις ποδιών στο δίζυγο και άπειρες παραλλαγές κοιλιακών. Η διατροφή έγινε επίσης ένας βασικός πυλώνας του φυσικού μετασχηματισμού του. Κρατούσε καθημερινό ημερολόγιο με τις μετρήσεις του βάρους του στη ζυγαριά, τις θερμίδες που κατανάλωνε, ακόμη και τα μακροθρεπτικά συστατικά που προσλάμβανε από τις τροφές. Έπινε τρία λίτρα νερού την ημέρα για να εξαλείψει την κατακράτηση υγρών και τα γεύματά του αποτελούντο από πιάτα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και πολλά λαχανικά.

Σε οκτώ μήνες, ο Sherif Mikhail είχε χάσει 10 κιλά λίπους, τα οποία είχε μετατρέψει σε καθαρή μυϊκή μάζα. "Είναι υπέροχο να ξυπνάς κάθε πρωί και να κοιτάς στον καθρέφτη το νέο σου, μυώδες σώμα", λέει ο ίδιος και το μόνο που θέλει πλέον από τη ζωή του είναι να πείσει και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του δίνοντάς τους συμβουλές και μυστικά για ολική μεταμόρφωση του σώματός τους και μια μόνιμη κατεύθυνση προς την υγιεινή ζωή.

"Ψάχνω διαρκώς βήματα βελτίωσης, επειδή πέρα από το πρόβλημα των ποδιών μου πρέπει να αντιμετωπίσω και τη φυσική διαδικασία γήρανσης του οργανισμού μου. Θέλω κάθε χρόνο που γιορτάζω τα γενέθλιά μου να αισθάνομαι ότι φαίνομαι και αισθάνομαι καλύτερα από τον προηγούμενο", λέει ο Mikhail και προσθέτει: "Ένα γερό οικοδόμημα δεν χτίζεται μέσα σε μια νύχτα. Η εκκίνηση μπορεί να είναι το δυσκολότερο μέρος για μια  τέτοια προσπάθεια, αλλά μόλις ξεκινήσεις θα δεις ότι η πρόοδος που βλέπεις στο σώμα σου είναι το ισχυρότερο κίνητρο για να συνεχίσεις. Μην περιμένεις το αύριο, απλά ξεκίνα τώρα".

Από: Esquire ES

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο νέο Ηοnda HR-Ve:HEV επαναπροσδιορίζει τη φιλοσοφία του

Ένα ελκυστικό μείγμα ξεχωριστής σχεδίασης, εξαιρετικής αποδοτικότητας και βέλτιστης πρακτικότητας

Netflix χωρίς ίντερνετ

Είσαι σίγουρος ότι δεν εξαντλείς όλα σου τα δεδομένα βλέποντας ταινίες και σειρές online;

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Lily James και Sebastian Stan όπως λέμε Pamela Anderson και Tommy Lee

Πρώτες εικόνες των Lily James και Sebastian Stan από το Pam & Tommy.

Οι ασκήσεις Landmine χτίζουν τους ισχυρότερους μύες

Πώς θα χρησιμοποιήσεις τη -μισή- μπάρα σου υπό γωνία για να κερδίσεις περισσότερα μυϊκά οφέλη.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τρεις δεκαετίες Opel Astra

Όταν το Opel Astra F γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα του το 1991, ήταν μία εποχή μεγάλων αλλαγών.