Από τα 80s φαινόταν πόσο δεινός recruiter ήταν ο Steve Jobs

Γιατί εκεί στην Apple ξέρουν να διαλέγουν τους σωστούς συνεργάτες.

Γράφει: Γιώργος Ρομπόλας 21 Ιουνίου 2019

Η τεράστια επιτυχία της Apple μέσα από τις δεκαετίες -και ιδιαίτερα τα τελευταία 10 χρόνια- έχει πυροδοτήσει μια διαδικτυακή κουβέντα για το πόσο τρομερός recruiter ήταν ο Steve Jobs. Γιατί δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνο του ένα μυαλό, προφανώς χρειάζεται και τους κατάλληλους συνεργάτες για να πάει μια εταιρεία πραγματικά μπροστά.

Πολλές εικασίες γίνονταν επί του θέματος, ένα βίντεο όμως από το μακρινό 1985 που ήρθε πρόσφατα στην επιφάνεια ρίχνει φως στο τι πραγματικά έψαχνε το αφεντικό της Apple όταν έκανε προσλήψεις.Έχει τρομερό ενδιαφέρον το πώς ο Jobs θεωρούσε παντελώς ακατάλληλους τους ανθρώπους που είχαν ήδη μεγάλη καριέρα πίσω τους για την Apple. Συγκεκριμένα τους αποκαλούσε σε ελεύθερη μετάφραση "πανίβλακες".

Αντίθετα είχε μεγάλη προτίμηση στα άτομα που είχαν πάθος με την επίλυση προβλημάτων, που είχαν προσαρμοστικότητα στις δύσκολες καταστάσεις και όρεξη να πετύχουν ανεξάρτητα από τον ρόλο που τους δινόταν στην εταιρεία. Όσο δε για το θέμα των ηγετικών ικανοτήτων, ο Jοbs πίστευε πως χρειάζεται κανείς να έχει όραμα, να μπορεί να το μεταδώσει στους άλλους γύρω του με τέτοιον τρόπο ώστε να τους κάνει συμμέτοχους σε αυτό.

Βλέποντας αυτό το βίντεο ηλικίας 34 ετών καταλαβαίνεις πόσο πραγματικά μπροστά ήταν αυτός ο άνθρωπος. Πολύ πιο μπροστά από τις δεκαετίες του '80 και του '90. Πολύ πιο μπροστά από την εποχή του. Κι ίσως, τελικά, ακόμα πιο μπροστά κι από τις ημέρες που ζούμε σήμερα -άσχετα αν είχε και εκείνος κάποια μελανά επαγγελματικά σημεία όπως αναφέρουν ρεπορτάζ που βγαίνουν συχνά πυκνά στην επικαιρότητα.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Νέα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Libra, το κρυπτονόμισμα του Facebook είναι γεγονός

Θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2020.

Ένας μικρός οδηγός για να μαζέψεις χρήματα πριν γίνεις 40

Τρία απλά βήματα για να ανέβεις τα σκαλοπάτια της αποταμίευσης.