Οι κορυφαίοι ύμνοι ποδοσφαιρικών ομάδων

Το You'll Never Walk Alone και τα υπόλοιπα hits των γηπέδων.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 27 Ιανουαρίου 2021

Πριν μερικές ημέρες, ο Gerry Marsden άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο σε ηλικία 78 ετών. Ο τραγουδιστής και leader της μπάντας Gerry and the Pacemakers θα μείνει για πάντοτε στην μουσική και ποδοσφαιρική ιστορία καθώς αποτέλεσε τη 'φωνή' της Λίβερπουλ μέσω του εμβληματικού You'll Never Walk Alone (1963), που πιθανότατα αποτελεί και τον πιο δημοφιλή ύμνο ομάδας όλων των εποχών και τον πιο αναγνωρίσιμο στα γήπεδα του πλανήτη.

Το You'll Never Walk Alone όμως δεν είναι το μόνο τραγούδι που προκαλεί ρίγος στο άκουσμά του. Υπάρχουν και αυτά της παρακάτω λίστας.

Himno Centenario - Σεβίλλη

Πίσω στο 2013, ο Unai Emery αναλάμβανε την τενική ηγεσία της Σεβίλλης. Η ομάδα είχε τότε αρκετούς ξένους παίκτες, πολλοί από τους οποίους δεν γνώριζαν ούτε λέξη ισπανικών. Από αυτούς ο Emery ζήτησε μόνο ένα πράγμα: Να μάθουν απέξω τον ύμνο της ομάδας, το Himno Centenario.

Toujours on va Gagner - Γουιντάντ

Πιθανότατα δεν έχεις ακούσεις ποτέ πριν για την Γουιντάντ, μία ομάδα στο πρωτάθλημα του Μαρόκο με έδρα την Καζαμπλάνκα. Το εν λόγω ποδοσφαιρικό κλαμπ έχει τρομερά φανατικούς οπαδούς, όντας ένα από τα δημοφιλέστερα της χώρας. Οι οπαδοί της είναι εκείνοι που έγραψαν και το Toujours on va Gagner, τον ύμνο της ομάδας.

I’m Forever Blowing Bubbles - Γουέστ Χαμ

Οι εντός έδρας αγώνες της Γουέστ Χαμ -τον καιρό που υπήρχε κόσμος στο γήπεδο- περιελάμβαναν ένα πολύ συγκεκριμένο τελετουργικό κάθε φορά που η ομάδα έμπαινε στο γήπεδο. Ο χώρος πάνω από τη φυσούνα, κυρίως, γέμιζε με μπουρμπουλήθρες, υπό το ‘I’m Forever Blowing Bubbles’. Πρόκειται για ένα αμερικάνικο κομμάτι που γράφτηκε τη δεκαετία του 1910 και υιοθετήθηκε από τον προπονητή της Γουέστ Χαμ στα 20s Charlie Paynter. Σύντομα το λάτρεψαν οι οπαδοί των Σφυριών και κάπως έτσι -όπως άλλωστε έχεις δει και στο Green Street Hooligans- καθιερώθηκε αρχικά στο  Boleyn Ground και μετέπειτα στο London Stadium. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος